reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

hej :)
rubi gdzie znalazłaś takie fajne forum?? a w ogóle to nawet policzyć nie umiem, bo pewnie bym się domyśliła chociaż, że w tym samym miesiącu rodzimy

a ogólnie to jeszcze raz dziękuję za gratki :-) niemniej jednak boję się porodu.. norma.. w końcu to pierwsze dziecko..

reklama
to nie ja ;-) to kolezanka policjantka ;-) taka ma rozrywkowa robote - przeszukuje zasoby internetu i czasem na takie "perelki" trafia ;-)

aaa... ja nie do konca tylko dla siebie kupowalam ;-)
tak wiec a wiec ;-) nabylam pieluchy tetrowe i flanelowe, gatki poporodowe, podklady poporodowe, wkladki laktacyjne, przescieradelko do lozeczka i mate do przewijania...
na oku mam moskitiere do wozka, paklanki, organizer na siedzenie w aucie i... skleroza...

Mosqitiery uniwersalne do wozkow masz chyba za 9zł w rolniku :tak:

Rubi co to mata do przewijania i paklanki :confused:

rubi rewelacja!!! ale się uśmiałam jeny po dzisiejszym porannym spięciu z moim A tego właśnie potrzebowałam :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Aniulka ;-) mam te teksty juz jakis czas i zawsze mnie rozbawia ;-)

Marcik ;-) mata do przewijania to taki turystyczny przewijak ;-) skladasz w kosteczke i do torby - taka grubsza i bardziej elegancka ceratka ;-)
a paklanki to perfumowane woreczki - wkladasz tam pampersa - bombe biologiczna i zapachy po mieszkaniu sie nie rozchodza ;-) wiem ze sa specjalne pojemniki ale to duzo drozsze niz paklankowanie tym bardziej ze w pewnym momencie nie wszystkie pampy sa tak "grozne" ;-)

do Rolnika nie mam jak sama jechac a jak pojade z mezem to stracimy duzo wiecej pieniedzy bo on uwielbia kupowac i do tego im drozej tym lepiej... jak Jas byl maly to kupil mu dresik w rozmiarze 62 - sliczny tylko nikt nie wpadl na to zeby zrobic jakies rozciecie przy szyjce - byla tylko mala dziurka przez ktora nie odwazylam sie wkladac Jaskowi tej bluzy...poza tym lato bylo bardzo upalne i jak juz sie zrobilo na tyle chlodno zeby ten dresik ubrac to byl juz za maly ;-( a kosztowal jedyne 70 zl....
ogolnie rzecz biorac 4 lata temu bylo drozej!!! jak porownuje teraz ceny to glupi termometr jest teraz 40 zl tanszy!!!! to spora oszczednosc na jednej rzeczy...

w moim domu duze zmiany musza nastapic!!! musze chowac jedzenie! Jasiek wczoraj poczul sie jak w barze samoobslugowym i wyjadl tatusiowi z patelni prawie cale miesko ;-/ cale szczescie ze patelnia byla juz zimna (miecho tez) i ze bylo to akurat jedzonko bezglutenowe!
ten maly facet ciagle jest glodny... chodzi i jeczy ze mam mu dac cos do zjedzenia a ze wczoraj lezalam plackiem to sie sam poczestowal... no i nie ma wyjscia - trzeba chowac wszystko czego jesc nie moze bo jeszcze kiedys przyjdzie mu do glowy sporobowac czegos "glutkowego"...
zaczal narzekac ze nie moze jesc danonkow jak inne dzieci... powiedzialam mu ze zanim zaczniemy probowac czy mu nie zaszkodza to trzeba na ten temat porozmawiac z pania doktor. chcial isc od razu ;-) umowilam go na 26.05. wiec jak maz przyszedl z pracy to Jas go powital tekstem: "za 3 tygodnie ide do pani doktor zeby z nia porozmawiac na temat danonkow!"
a do okulisty znow zapomnialam zadzwonic ;-( znow skleroza ;-(

Ostatnia edycja:
Witam w ten słoneczny dzien :tak: ... kurcze ale po co ten wiatr :baffled:

A to mamy taką mate, był w torbie do wozka :tak:, ale ja osobiscie jej nie uzywam, wole podkłady :tak:
Ja tam uzywam zwykłych worków na smieci ;-), a jak jest 'klopsek' od razu lece toxik wyrzucic do kubła :-p
Moj TZ jest oszczedny nie kupuje nic dodatkowego, czesto jeszcze liste zakupow okraja :baffled:

Rubi ty nie masz prawka?

Co się stanie Jaskowi jak zje cos glutenowego (bo ja ciemniak w tym temacie :zawstydzona/y:)? Jas ma problemy z oczkami?

Dziewczyny ile w naszym miescie jest i gdzie, punktów wykonujacych usg brzuszka maluszkom?

Amelkowa jak dobrze się domyslasz to mamy nowe siniaki :-(, całe nogi, kolanka ma w małe sińce :-(,raczkuje juz dosc sporo i z tego co wiem nie uniknie się tego :-( Wyglada jakby go ktos bił po tych nozkach :baffled:, dobrze, ze teraz nie mamy wizyt u lekarza :-p, bo jeszcze by mnie oskarzyli o znecanie sie nad dzieckiem ;-). I wczoraj stracił równowage i bam na płytki :baffled: i mamy sliwe na łuku brwiowym :szok:, dobrze, ze nie rozcięty:szok: ... moze macie jakies sposoby na nauke raczkowana, a pozniej chodzenia bez wypadków? Przeciez nic sie nie nauczy jak bede go na rekach nosic lub w kojcu trzymac :confused:
Moja mama wczoraj przyjechała, zaledwie kilka dni jej u nas nie było i w szoku, jaki wnusio to gangster:cool2:, sekundy ADHD nie usiedzi w miejscu:szok:, on nie ma na nic czasu - to akurat po ojcu :-p

W Rolniku masz duzo akcesoriów do dziecka w bardzo przyzwoitych cenach :tak:, duzo akcesoriów tez ma Fixoni :tak:. Ja pieluchy tetrowe brałam z Makro, takie paki 11sztuk po niecałe 20zł, nie wiem czy to drogo czy tanio :confused:

Dziewczyny ja wam wspolczuje tego bólu głowy, znam z autopsji, nic nie pomagało :no:. Siedziałam całe dnie na dworze - nic :no:, mała kawa ( ja kawy normalnie nie pije, wiec powinna pomagac) - nic :no:, spanie - nic :no:, tabletek nie brałam bo sie bałam.

Marcik ;-) to ja bym chyba wolala na zakupy isc z twoim TZ ;-) moj maz jakby mial wor pieniedzy to tylko by kombinowal na co to szybko wydac ;-) mamy mase niepotrzebnych nikomu rzeczy, ktore nie dosc ze kosztowaly troche to teraz tylko zajmuja miejsce ;-( ale mamy...
prawko mam (znaczy sie... po pierwsze zgubilam gdzies papierek, po drugie jest to jeszcze wlasnie papierowe prawko, po trzecie na stare nazwisko, po czwarte niewazne bo mi termin badan lekarskich chyba ze 2 lata temu minal) ale mamy jeden samochod a w ogole po wypadku nie ciagnie mnie za kierownice - mam po prostu stracha i tyle.
poza tym na piechote jest wolniej i wiecej sie widzi ;-) a jak patrze na mojego meza, ktory do tego sklepu nie pojdzie bo parking za daleko, tam zakaz zatrzymywania wiec tez odpada... masakra jakas! ale nie zarzekam sie bo jak sie drugi babel urodzi to moze sie okazac ze bede musiala jezdzic autkiem...
a co do paklankow to... nie bede biegala z pojedyncza bomba z 4. pietra bo sie zasapie za mocno ;-)

Ostatnia edycja:
pieluchy tetrowe kupilam po 1,35 za szt. (za 15 szt zaplacilam 20,25) i nie byly to najtansze pieluchy na allegro ale gosc mial duzo tansze wkladki laktacyjne i inne rzeczy, do tego kurier tez tanszy wiec wzielam od niego ;-)

Fixoni byl drogim sklepem jak Jasiek byl maly ale teraz wozki ktore nas interesuja sa o 100 zl tansze niz na allegro....

Ostatnia edycja:
reklama
Amelkowa ;-)

hehehe
to ja tylko podpisze sie pod jego pytaniem ;-) ja mam dwie male podusie - jedna podkladam pod brzuchol a druga miedzy kolana i jest OK ;-)

jak bylam w ciazy to byl szal na kregi pologowe - ze niby lepiej miec pod pupa cos takiego po porodzie... no i co wykombinowalam??? zamiast wydac 100 zl na to cudo kupilam gazetke z dmuchanym kolkiem ratunkowym dla dzieci ;-) kosztowalo to razem chyba z 7 zl. a jak w szpitalu byla wizyta to sie lekarze pytali czy sieplywac uczymy bo kazda miala takie kolko pod lozkiem ;-)

potrzeba matka wynalazku - jak cos ci sie przyda a jest drogie to sie szuka zamiennika ;-)

zakupy - umawiamy sie ze dajesz znac czego potrzebujesz a ja spowiadam ci sie z tego co zamierzam kupic - moze uda man sie zrobic korespondencyjnie razem zakupy ;-)

Do góry