reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

no tak.. mnie tam mleczka nie przekonują nie wiem czemu. nie przemawiają do mnie, bo wszyscy o oliwkach mówią i ich używają. zastanawiam się jak to wszystko wyjdzie w praktyce, co rzeczywiście się sprawdzi. jakby nie było to jestem niedoświadczona :zawstydzona/y:

reklama
ale oliwka zatyka pory , położna i w szpitalu i ta "domowa" powiedziały aby oliwki nie używać tylko balsamów!!
Ja używam penaten balsam i Olusia ma skórkę cudowną- oliwka tylko na główkę do szczotkowania aby zapobiec ciemieniuszce

Kazda mama wie co jest najlepsze dla jej dziecka :tak:
Ja oliwke kupiłam i dałam ja juz do psów do czyszczenia uszu :-p Kubus ani razu nie uzył :no: wiec szkoda zmarnowac ;-)

Daggy my kochamy penatena mamy z niego pełno kosmetyków (uzywamy tylko tej firmy, kosmetyki&chusteczki) :tak: balsam tez, ale mleczko jeszcze fajniejsze jest, spróbuj sobie :tak:
I dziewczyny aby nie było ze oliwka taka be, nasze mleczko z penatena ma w 1/3 oliwke :tak: , a smaruje sie super i skórka cacy lecz z siniakami :-D
Ja głowe Kubciowi myłam zelem do kąpania z 1/3 oliwki także i ciemieniuszki nie miał :-)

a ja malo takich cudow uzywalam - oliwka to chyba nawet mi sie przeterminowala... musze jakas apteke obskoczyc bo pamietam ze ze mielismy plyn uniwersalny - do mycia glowki i cialka i wtedy byl dostepny tylko w aptekach... takie duze opakowanie z pompka... niebieska etykietka...
teraz kupilam krem Pharmacesris AT - super nawilza ;-) ale jest dla dzieciaczkow od 7 miesiaca zycia...

a w KDC jest stolik z tania ksiazka ;-) niecale dwa tygodnie temu kupila dwie ksiazki, dzis znow dwie... musze chyba wolniej czytac bo mi miejsca w domu zabraknie ;-)

a w ogole to mam zgryz... juto ma przyjsc paczka (scisle tajna bo ja oficjalnie pieniedzy niby nie posiadam...) a malz mi mowi ze kolo poludnia przyjedzie do domu...
jak sie spotkac z kurierem? gdzie ukryc paczke? spora bedzie... hmmmmm.....

Rubi rano zadzwon do firmy kurierskiej, wez komóre do kuriera i po sprawie ;-)

Amelkowa ile mam tyle szkół :tak: sama zobaczysz co dla was bedzie lepsze :tak: Ja tez wszystko w Niemczech kupuje, wybór wiekszy i 3 razy taniej :tak:

nie mam numeru ;-( nie pamietam nawet jaka to firma...

a wracajac do wyprawki - ja wypralam i wyprasowalam kaftaniki choc Jasiek ich prawie wcale nie uzywal bo smigal w bodziakach... a jak bodziaki dla takich maluchow to te kopertowe sa fajne - nie trza tej malutkiej glowki przeciskac ;-) najbardziej podpasowaly mi dwie firmy: Ewa i Sofija ;-)

Rubi wszyscy kurierzy maja www i tam sa nr tel :tak:. Wyslij meila do sprzedawcy (czesto sami wysylaja takiego meila :-)), niech ci powie jaka firma i od razu da nr listu przewozowego. Z kurierem sie bez problemu dogadasz, wiem z autopsji :tak:

Ja nigdy nie miałam body kopertowych :zawstydzona/y:
Lubimy te z takimy jakby zakładkami na ramionach (nie wiem jak to sie nazywa :zawstydzona/y:), nic nie haczą o głowke:-).
Szerokie rozpinane góry ma Carter's czy H&M też są super :tak:

Czesc dziewczyny :-)

Zagłębiam się dzisiaj w rowerkach na allegro, poradzcie mi jaki najlepiej kupic dla takiego gangstera jak mój :tak:

Ten mi sie bardzo podoba :tak: jest bez bajerów, w sumie w wozku tez bajerow nie ma ;-)
SUPER STEROWANY ROWEREK Z WKŁADKĄ - DUŻE KOŁA (628116909) - Aukcje internetowe Allegro

Duzo jest rowerkow tego typu plastikowych z baldachimami i bez ROWEREK TRÓJKOŁOWY myszka DŹWIĘK ŚWIATŁO NOW (624533365) - Aukcje internetowe Allegro
czy taki ROWEREK TROJKOŁOWY HIT 2009 SUPER ROWER P somap (623881084) - Aukcje internetowe Allegro

Który sie lepiej sprawdził u Waszych malców?

Marcik! wszystkie sa fajne ;-) jak dla mnie najfajniejszy jest jednak ten pierwszy - szkoda ze taki ciemny ;-(
wazny jest ta "kuwetka" na nozki - w tym ostatnim modelu jest tylko podporka z ktorej nozka moze spasc ;-(
a w ogole Jasiek przez taki wlasnie rowerek nie chcial za chiny pedalowac na zwylkym rowerku! byl przyzwyczajony ze pedalki sie same kreca (zawsze jak go ktos pchal to sie krecily)

kuriera nie bylo, maz juz pojechal, ja teraz ide po Jaska... numeru listu przewozowego i tak nie mam ;-( w firmie kurierskiej nikt nie odbiera telefonu ;-( gdzie jest moja paczka??? aaaaaaaaa

reklama
Amelkowa ja własnie moje az 1 spodnie ciazowe kupiłam lniane :tak:, a potem na nie narzekałam, bo to czarny len i sie wszystko czepiało :wściekła/y:, wiec moze miałam je na sobie z 5 razy :-p A przyszłosciowo kupowałam z niska 'szmata' na brzuch, abym w ciepłe dni mogła nosic i co lezały w szafie i leza dalej :-p

Widze, ze co do rowerka mamy taki sam gust :-), znalazłam jeszcze kilka fajnych :tak:, potem wrzuce linki i pomozecie mi ostatecznie wybrac :-) ( ja wybieram, zamawiam, a płacic moja siora :-D)

Rubi ty sie nie stresuj paczka, jak nie dzis to w poniedziałek przyjdzie ;-)

Do góry