reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

rubi dzięki! jutro jeszcze podejdę do KDC a jak nie będzie tej książeczki to się zgłoszę do Ciebie (no w końcu może na pampkach oszczędzę hihi)

marcik no to Wy macie rewelację z tą działeczką, my sie jeszcze nie budujemy ale już sie nie mogę doczekać choć bedzie masakra bo jak sprzedamy mieszkanie to będziemy musieli przez jakiś czas zamieszkać u mojego przyszłego teścia hehe:-D:-D a wiecie jak to jest hmmm ( a działkę udało nam się kupić praktycznie w Czarnowąsach)

ale mi sie nie chce iść do pracy :no::no::no: znów druga zmiana.....
miłego dnia

reklama
Rubi przez wade pleców, ktore na cos tam naciskały, ale Pani dr, która odbierała porod stwierdziła, ze mi cc nie zrobi bo wszystko super idzie (rodziłam 2,5godziny) i mnie szkoda. Ot cała tajemnica :tak: Kubus sie urodził sam o godzinie 3:25, a o 15 godz tego samego dnia mieli go wyciagac :tak:

Aniulka co to jest mieszkanie z tesciem przez chwile dla tajkiego efektu :-) zycze szybkiej i bezproblemowej budowy swojego gniazdka :-) A działeczke to macie bliziutka, prawie jak w Opolu, extra :tak:. Czarnowasy, Borki, Dobrzen i Krzanowice maja super przez ciepło i wode z elektrowni za psie pieniadze, ogromne oszczednosci w utrzymaniu domku to daje, kolejny plus waszej dziełeczki :tak: Ale tez ceny działek skoczyły w tych wioskach bardzo do gory :-( Ja mieszkam własnie w tym kierunku :tak:. Aniulka jakby jakis Twoj sasaid miał cos w ludziej cenie na zbuciu, to please pamietaj o takim małym Kubusiu co szuka działki :-D:-p:-)

Ja sadzam Kubunia 2 razy dziennie na nocnik (narazie tak mało aby nie zrazic go) i zawsze pieknie siku zrobi :tak::-)

ja ta ksiazeczke kupilam duzo wczesniej i z testu wynikalo ze Jasiek jeszcze nie jest gotowy do nocnikowania ;-) wiec dalam spokoj i czekalam ;-)
kuzynka sadzala swojego malego na nocniku jak nawet dobrze nie siedzial - przy kanapie a po bokach obkladala go pieluchami. robil siku na nocnik ale przez przypadek - nie kontrolowal tego. efekt tego byl taki ze nie zakladali mu pampersow bo przeciez "nie potrzebuje" a wypadki byly - potem krzyczeli na niego a on nie bardzo wiedzial dlaczego? przestal popuszczac w majtasy dopiero w przedszkolu ;-)
u nas przez ta ksiazeczke bylo spokojniej ;-) w ciagu tygodnia Jasiek zaczal siadac na nocnik (mowy wczesniej o tym nie bylo) a 6. dnia nauki (czyli bezwzglednego chodzenia w majteczkach zamiast pampow) gatki nie zostaly pobrudzone ;-) jeszcze przez 2 miesiace zakladalam mu pampa na noc a potem - sama pizamka ;-)
chociaz maz marudzil ze mu Jasiek nasika w aucie to ja i tak konsekwentnie nie zakladalam mu pieluchy - zawsze pakowalam nocnik do plecaka i w razie czego bylo gdzie sie wysiusiac ;-)
aha - jeszcze jedno - im wymyslniejszy nocnik tym gorzej - Jasiek mial taki tron z fanfarami, wysuwana kuwetka (ciocia kupila go za 100zl) a wolal zwyczajny nocnik za 9,90 ;-)

a pytalam o porod bo ja mam tez miec cc i zastanawiam sie co ze mna zrobia jak zacznie sie cos dziac przed wyznaczonym terminem cc...

co do domkow to jak bedziecie okna montowac to dajcie znac - mam dojscia :-)

Rubi w tym tempie to moze za 10 lat bede okien potrzebowac :-p Mama montowała na poczatku tego roku, a na bloku tez mam wszystkie wymienione :tak: Ale dzięki i tak :-)

Ja mam najmniejszy nocnik jaki znalazłam na ta mała pupke :-) i Kubusiowi się od początku spodobał :-) Jest bez bajerów :tak:. Chciałam dwa kupic ale w sklepie nie mieli :-(
O taki mamy:
NUK nocnik 1szt, maluszek (606192363) - Aukcje internetowe Allegro
Rubi ja nie licze na to, że bedziemy bez pampków smigac, ale chce go przyzwyczaic jak najszybciej do ustrojstwa :-p

Marcik ;-)
rozmawialam z p. Ola - dzialki aktualne ;-) powiedziala ze sobie z toba pogada ;-) wiec pilnuj poczty na nk i telefonu ;-)

Dzien dobry :-)

Przyznawac się, która to zaklinała pogode :-p ... a juz było tak pięknie ...

Dziewczyny powiedzcie mi czy są plany żywieniowe ( cos na styl tych dla niemowlaczków) dzieci po 1 roku życia? :confused:

Bry ;-)

nie pamietam czy mialam jakis plan zywieniowy dla roczniaka... u nas to wszystko pokrecone bylo przez alergie ;-(

co do pogody to od jutra ma sie poprawiac a w sobote ma byc 27 st. C ;-)

ja na pogode znalazlam sposob - zrobilam na allegro mega zakupy ;-) humor mi sie poprawil ;-)
teraz jeszcze poluje na jakis satynowy szlafrok za nieduze pieniadze (nie bede wydawac kasy na namiot w ktorym sie po porodzie utopie ;-))

Sluchajcie dziewczyny!!!

dostalam od kumpeli teksty z babskiego forum (ciaza, antykoncepcja itp.) - oplulam monitor, poplakalam sie i omal nie posikalam ze smiechu... jest tego sporo wiec nie wiem czy wrzucac tutaj ale jak ktoras z was jest zainteresowana to dajcie znac ;-)

mala probka....

POST NA FORUM:
Czy bezpieczne jest pranie razem męskiej i damskiej bielizny? Otóż mam problem. Moim problemem jest obawa przed łącznym praniem (np. w jednej misce, czy tez pralce) bielizny męskiej i damskiej. Boję się, że obecne na męskich slipkach plemniki mogłyby się połączyć w trakcie prania z jajeczkami obecnymi na majteczkach kobiety, która powiedzmy przechodzi owulację. Mógłby się wówczas zupełnie nieoczekiwanie wytworzyć zarodek, który przykleiłby się na majteczki kobiety i ona by je włożyła , po czym zarodek wchłonąłby się do jej wnętrza. Lub inna wersja wydarzeń: plemnik nieoczekiwanie przeniosłby się na majteczki kobiece i po wysuszeniu ożył wędrując potem do jej wnętrza. Co o tym sądzicie? Wg mnie ryzyko jest.

FORUM WSPIERA, RADZI, UCZY, WYCHOWUJE:
***ależ możliwe, potem dziecko rozwila sie w pralce a po 9 miesiacach wyjmujesz

***To teraz już wiem czemu w instrukcji mojej pralki piszą, żeby przed uruchomieniem sprawdzić, czy w środku nie ma dzieci

***proponuje założyć prezerwatywe na pralke i do zasobnika nasypać globulek...

***tylko uważaj gdzie potem to pranie wieszasz. jak będzie wisiało w przeciągu, to te odwirowane plemniki mogą podczas porywu wiatru dostać się do twojego ucha, a potem do macicy i ciąża murowana

***przed włożeniem do pralki proponuje dobrze wytrzepać....bielizne i przegonić plemnictwo tam gdzie pieprz.....znaczy pieprzenie rosnie

***plemnictwo maskuje sie jak dobrze wyszkolony oddział ninja- wtapia sie w otoczenie... nie mamy szans

***najpierw domestos, potem wygotować, wywirować i na 3 zdrowaski do pieca

Ostatnia edycja:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Rubi pochwal się co kupiłas? :tak: Ja w ciazy kupiłam, az 1 pare spodni ciazowych :-p Bluzki kupowałam normalne a'la tuniki z rozciagliwych materiałow i jak normalnie rozmiar s, bo inne mi na ramionach wisiały :baffled:. Spodnie tez normalne ale na gumkach :tak:

Ja tez dzisiaj na allegro kupowałam ... karme psowatym :-D:-D:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
aaa... ja nie do konca tylko dla siebie kupowalam ;-)
tak wiec a wiec ;-) nabylam pieluchy tetrowe i flanelowe, gatki poporodowe, podklady poporodowe, wkladki laktacyjne, przescieradelko do lozeczka i mate do przewijania...
na oku mam moskitiere do wozka, paklanki, organizer na siedzenie w aucie i... skleroza...

a smiszne posty bede dawkowala ;-p

LEWITUJĄCE PLEMNIKI

POST NA FORUM:
mam pytanie. proszę o pomoc. lezalam z moim chlopakiem na lozku i uprawialismy petting. lezelismy w odleglosci od siebie. mial wytrysk ale nie sadze, zeby z takiej odleglosci na mnie poleciala kropelka. z reszta mial palec wlozony do mojej pochwy wiec chyba zabezpieczyl wejscie tam. zabezpieczył? pozniej poszedl umyc rece dokladnie mydlem i znowu wkladal mi tam palca. czy moge byc w ciazy? strasznie sie boje ;/

FORUM WSPIERA, RADZI, UCZY, WYCHOWUJE:
***Tak, z pewnością jesteś w ciąży. Plemniki potrafią lewitować, latać i w ogóle takie inne cuda wyprawiać.

***Widzicie jacy ludzie sa glupi?? Wydaja kupe kasy na to, zeby sie zabezpieczyc, a tu wystarczy tylko palca wlozyc i po klopocie. Moze nie zawsze wygodnie, ale ile sie zaoszczedzi

***W sumie można by było jeszcze z tamponem poeksperymentować... albo z korkiem od wina...

***Albo betonu zalać, problem z głowy z antykoncepcją na dłuższy czas... Ale kto wie, plemniki pewnie przez ciało przenikają więc pewnie i to nic nie da...

Do góry