reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

reklama
Arcobaleno myśmy używali do roku,a Maciek tez nie był/jest leciutki. Kupiłam jak miał 4 m-ce,bo odrazu służyła do karmienia,no i bardzo nam sie przydała.Synkowi koleżanki też. Tylko nasza była do 11 kg,a większość jest do 9.

Ostatnia edycja:
BRY :-)

W WCM-ie ordynatorem pediatrii jest dr Zaryczański.

A hustawki sa przewaznie do 9kg bo potem dziecko jest tak ruchliwe, ze staje sie ona dla niego niebezpieczna - trzęsie nia maluch na wszystkie strony. Mój 2 latek wazy dopiero 13,5kg i nie było by szans aby w takiej niemowlakowej chustawce posiedział. Teraz się husta na placach zabaw :) My naszej hustawy uzywalismy gdziec do 7 m-ca zycia małego i uwazam ja za godną nagrody Nobla :)

no te z fishera huśtawki super są, ale dla mnie też za drogie

hiox no to widoczne się zmienił ordynator;-)
a co do bujaczka chcieliśmy mu kupić taki z fishera z wibracjami, ale bez żadnej muzyki..więc nie wiem, czy Mały będzie zainteresowany

w WCM na oddziale pediatrycznym bylam i mam wypis podpiany przez ordynator lek.med. Barbarę Szczepanik - to ona zawsze była na obchodach...faceta z kobietą nie pomylę chyba ze dr Zaryczański jest wysoką szczupłą kobitką a za faceta robi "po godzinach" :-) ;-)

a tak powaznie to na pediatrii w WCM jest podział na oddział dla dzieci mniejszych i większych... niestety na karcie wypisowej ja mam tylko "Oddział Pediatrii"...

co do huśtawek to powiem Ci Ewcik - jak masz mozliwość to wypróbuj... ja miałąm podobnie jak ty - nic tylko ryk i usypianie na rękach... hustawkę kupiłam i nic się nie zmieniło... :-(

Dr Szczepanik była ordynatorem do zeszłego roku,ale przeszła na emeryturę,a teraz jest dr Zaryczański.Wcześniej też była dr Szymczyk ordynatorem -doczytałam.

z checia bym kupila uzywana hustawke, ale niestety nie umiem wyszukiwac fajnych ofert na allegro-pewnie przez brak czasu..ehhh.. bo gdzie jeszcze mozna by taka hustawe kupic?

(sorry,ze bez polskich znakow pisze-Maly spi mi na rece:sorry2:)

Madzia - gadasz...na jaką emeryture??? toz to młoda kobieta była!!! wiecej niz 45 lat bym jej nie dala!!! chyba że oni sie zmieniają jak na Reymonta....???

Madzia - gadasz...na jaką emeryture??? toz to młoda kobieta była!!! wiecej niz 45 lat bym jej nie dala!!! chyba że oni sie zmieniają jak na Reymonta....???
Jeżeli mówimy o tej samej kobiecie to masz racje. Babka w okolicach 50siatki. Bardzo miła i sympatyczna. Wszystko bardzo dokładnie tłumaczy tak żeby rodzic zrozumiał, a przy tym patrzy prosto w oczy (co mnie denerwuje:zawstydzona/y:)

Rubi tak wyczytałam na stronie WCM, a to ,ze Zaryczański jest ordynatorem od tamtego roku to wiem napewno,bo jak chodziłam do niego na odczulanie słyszałam,ze ma nową posadę.No i bylismy w tym roku w kwietniu na oddziale,także jest napewno.Tej pani dr nie widziałam tam ani razu.
http://www.wcm.opole.pl/miesiecznik/201002.pdf

Ewcik ten link pierwszy co wrzuciłam na poprzedniej stronie to jest włąśnie używana huśtwaka,wydaje sie byc ok,poczytaj.

Rubi Zaryczanski milion procent jest ordynatorem, co kilka lat sa konkursy na ordynatury i on jakis czas temu wygrał. Zreszta ja byłam dwa razy w pokoju ordynatorskim z Kubciem i on tam urzędował i jak byk na tabliczce jest napisane.

My dzis na Witosa nie jedziemy, nie obudze syna :O Nie da się spi tak twardo :O Ma to po mnie, mnie mozna wyniesc na spiaco i sie nie obudze :D Rozmawiałam z naszym pediatrą i jutro dostaniemy inny termin :) Na wczesniejszą godzine :). Pytałam czy ta Pani psycholog sie na nas nie obrazi, ze nie będzie nas dzisiaj, to mówi, ze nie, ze to bardzo fajna babka :) Sam stwierdził, ze jak w koncu Mysiego udało by sie dobudzic, moze byc bardzo rozdrazniony i wtedy ciężko Pani psycholog z badaniem Pana Focha :D

reklama
Do góry