reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

witam się ponownie :-)
obecnie jestem w 24 tygodniu ciąży, termin mam na 23 sierpnia (taki wyszedł z usg), no a suwaczka.. emmm.. no wstawić nie umiem..
wkładek laktacyjnych to ja używam od dobrego miesiąca, bo ogólnie to mnie teraz zalewa, a co dopiero będzie później :szok::no:

reklama
Ja rodziłam niedawno w naszym szpitalu i jestem bardzo mile zaskoczona. Połozne super-miłe i pomocne. Polecam rodzić zer znieczuleniem...trochę kosztuje ale ....ach nie da się opisac jaka ulga. Co prawda sam poród był bez znieczulania (bo ponoć tak lepiej aby uniknąć kleszczy) ale brak bólu przez tą najgorsza część -bezcenne.
Mnie dość późno podali ale i tak warto -ja odłożyłam sobie pieniążki i żal mi nie było.

a co do wkładek w Rossmanie są bardzo fajne i tanie.

daggy75 a tez dostałas rachunek do zapłaty zaraz po podaniu znieczulenia? U nas porod był na wariackich papierach, o pieniadzach na znieczulenie nawet nie myslelismy bo miałam miec cc :-p. A tu pielegniarka TZ podaje rachunek za znieczulonko, on karpik i pyta czy ma teraz płacic :-D. Dobrze, ze miał tyle w portwelu bo by była lekka siara :-p

hej Babeczki:-)

rubi chyba poszukam tej książki, którą polecasz o tym nocniku hehe może uda mi się przekonać Maćka do robienia siusiu na nocniku:tak:, chociaż nie wiem bo byłam wczoraj w KDC i nie widziałam nic takiego :-(

marcik "ludzka cena" za kącik w Opolu jeszcze w ogródkiem nie istnieje!!:no::no: my od dwóch lat szukaliśmy czegoś fajnego, małego no i z ogródkiem hmm i skończyliśmy na kupnie ziemi pod Opolem bo stwierdziliśmy, że wybudowanie nowego małego domku jest tańsze niż kupienie starego a teraz dalej kisimy się w 37 metrach :-((ech tam inni mają gorzej)

loravandrel gratuluję córci !!

co do znieczulenia to nam jeszcze w szkole rodzenia w szpitalu pani anestezjolog mówiła że to właśnie tak wygląda z tym płaceniem za znieczulenie :tak::tak: tu się męczysz, stękasz że boli itd itd a tu wchodzi babka daje zastrzyk i rachunek do zapłaty hehe i nie ma że później trzeba od razu i koniec!! jak jest poród rodzinny to jeszcze pal licho bo jest ktoś kto zapłaci ale jak jesteś sama to masakra trzeba leżeć z portfelem w ręce hehe:-D:-D no ale cóż....

Witam się i ja :-)

Pobudka dzisiaj o 6 rano, pogagsterowalismy:tak:, zjedlismy sniadanko i Mały śpi :-) a mama ma czas na swoje sniadanko i kompa :-p bo dom juz ogarnęłam szybciutko :-)

Aniulka ja nie chce mieszkac w Opolu :no:, a własnie do 15km od :tak: Teraz tak mieszkamy, ale niestety w wynajętym domku :-(. Kupilismy ziemie pod Opolem, ale rolniczą prawie 2 hektary (4 działki to są) :tak: Bardzo fajną, zakonczoną scianą lasu, przy asfaltówce i rzut kamieniem od zabudowan :tak: Ale TZ chce tą działke dla Kubunia na 18-stke i ani słyszec nie chce aby tam cos grzebac :-( W sumie pewnie podtrwa jeszcze pare lat zanim uda nam sie z tego budowlanki zrobic, jak w ogole :confused:. Wiec niech lezy, jesc nie woła :-p
Teraz szukamy działki budowlanej z prawdziwego zdarzenia :tak: Aniulka wy juz budujecie się? Daleko od miasta macie swoja działeczke?
Mi to mieszkanie co zapisali rodzice ma ponad 70m i jest w Opolu, wiec zawsze jest pod co brac ewentualny kredyt, bo sprzedawac nie bardzo chce :no:

Amelkowa u ciebie chyba gmina cos sprzedaje w Marszałkach, prawda to? (bo tak cos mi sie o uchole obiło)?

miłego dnia, oby ciepełko wróciło :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej ;-)

piszecie i piszecie a ja sie zaraz pogubie co mam komu odpowiedziec ;-)

Marcik ;-) tak jest - pisalam o majtkach jednorazowych ;-)
co do dzialki to dryndnij do Oli Ś. - jej firma miala do sprzedania dzialeczki w Łubnianach - super lokalizacja - mielismy zaklepana ale akurat M zwolnili z pracy i musielismy sie wstrzymac ;-( bylo to co prawda rok temu ale moze jeszcze cosik maja... zapytac nie zaszkodzi ;-) jak nie masz do niej tel to daj mi znac - dryndne do niej ;-)
u mnie i porod i polog bajka - nie mam na co narzekac ;-)

Aniulka ;-) moglas tej ksiazeczki nie widziec bo malusienka jest ale w ubiegly poniedzialek ja jeszcze widzialam ;-) wyglada tak --> KDC.pl - Książki - Jak nauczyć dziecko korzystać z nocniczka w 7 dni
jak chcesz to moge Ci pozyczyc moja - jest co prawda ciut podniszczona ale przeszla przez kilka par rak ;-)
my tez szukajac dzialki doszlismy do wniosku ze na dzialke w Opolu byloby nas jeszcze stac ale zamiast w domku musielibysmy ieszkac w... namiocie ;-)
na razie wrzucilismy na luz i chyba spodobalo mi sie mieszkanie w miescie w bloku - wszedzie blisko, autobusy, taxi... wygodnicka sie zrobilam ;-)

Loravandrel ;-) to my obie jestesmy sierpniowki ;-) ja mam termin na 10 sierpnia ;-)

daggy ;-) polozne w opolskim szpitalu sa the best ;-)

teraz zmykam bo czuje ze serce znow mi zaczyna kolatac no i to moja pora na mierzenie cisnienia ;-/
3majcie sie cieplo ;-)

Rubi no co Ty mowisz, zaraz do pani Oli na nk napisze, nie wiedziałam, ze czyms takim sie zajmuje :zawstydzona/y:. Spotkalismy sie przypadkie w zoo w sobote i gdybym wiedziała to zaraz bym pytała :tak: dzięks :-)
Mnie nie stac na działke w Opolu, bo za durne 10 arów trzeba dac juz 350tys :szok:, te ceny nie sa dla ludzi :no:

U mnie te majtki jednorazowe się nie sprawdziły :no: odparzały gorzej od pampersów :-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Marcik ;-)
ja pampersow nie nosilam ;-p
chodzilo mi o majtki jednorazowe po porodzie coby ta mega podpaske przytrzymaly ;-)
nosilo mi sie je OK - nawet nie wiedzialam ze cos na tylku mam ;-)
te wielorazowe siatkowe niestety haczyly mi sie o szwy ;-(

Ja tez pampkow nie nosiłam :tak: takie porownanko to było:-D. Tez miałam te majtki jednorazowe do mega podpaski, ktora jest w rzeczywistosci pieluchą :-D, ale powietrza nie przepuszczały dobrze i sie w nich zle czułam :-(. Szybko zmieniłam na normalne gatki bawełniaki, ktore wyrzucałam :tak:
O siatkowych nawet nie słyszałam :confused:

Juz do p Oli napisałam :-)

reklama
Marcik ;-) a zdradzisz tajemnice dlaczego mialas miec cc a skonczylo sie na naturalnym porodzie?

Do góry