reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

amelkowa grzeczne masz dziecię...:-):-)
Rubi nie martw się jak zacznie Monia raczkować to troszkę więcej sie sama soba zajmie i ciut lepiej będzie.
A u nas noc znów zarwana, o 4 pobudka i nie spała do 5,30......wczesniej nigdy tak nie było.....mam dość bo ja jak się nie wyśpię to nie żyję. Na dodatek Ola w nocy skakała po mnie ( ma takie nocne zabawy) i nagle się ześliznęła wprost z łóżka na dywan....ech...nosek obtarty...:-:)-(Juz sama trace nadzeje ze cholerne nocki to miną kiedyś. Ma tak zaburzony rytm spania że szok...a tu u nas na górze sąsiedzi wieczny remont mają...szlag mnie jasny....wiercą już od pół roku!!!Ile można?????Od 8 rano młoty jakieś, czy szlifierki....mam dość...zresztą nie ja jedna.........ech....na dodatek jakas grypka dopadła....nawet na spacerek nie wyszłam, może jak Ola wstanie to pójde.......nic mi się nie chcę....:no::no::no:

reklama
witajcie w Nowym Roku
Na poczatek zdrówka dla wszyskich chorych dzieciaczków :)
My juz mieszkamy od 3 dni u siebie :) w końcu, bo mieszkanie z teściami pod jednym dachem jest troche męczące.
Od wczoraj mamy internet i kontakt ze światem. Mój R w czwartek leci do Anglii :( troche mi będzie smutno bez niego, no i ciężko, bo zostaje sama z dziećmi :( ale to tylko na jakiś czas.
Od jutra Dominik idzie do przedszkola, nie do przed-szkółki (okazało się ze Pani która nam obiecała ze zatrzyma dla nas miejsce, troche się z tymi obietnicami zagalopowała), może nawet lepiej, bo rózne rzeczy o tym przedszkolu słyszałam. Nie dało się załatwić miejsca w przedszkolu nr 3 na Wyspie (zaraz obok mojego domu), może od września go przeniose. Pójdzie do przedzskola nr 14 na Mickiewicza, wiecie coś o tym przedzszkolu??? nie miałam za bardzo wyjścia, to jedyne przedszkole gdzie udało mi sie teraz miejsce załatwić.
Mam do Was jeszcze pytanko, ile sie płaci opiekunce do dziecka w Opolu, za godzine??? Pytałam koleżanki w Częstochowie i tam sie płaci od 5-8 zł, zależy od opiekunki.
Oprócz tego mój Patryk juz po chrzcinach :) Miał chrzest 3 stycznia w Katedrze.
POza tym mój szkrabek ma 2 ząbki na dole :szok:

bry

:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

Monika ma ciezka infekcje ukladu moczowego - wyniki fatalne mimo ze bierze furagin od miesiaca prawie... a jeszcze tydzien temu wyniki byly OK...

dzis nasikala 80 ml do pudelka i czekamy na wyniki posiewu..., antybiotyk mamy i nici ze szczepienia... rotawirusy nam przepadna :-(

no i jakby malo tego bylo wyszly jej znow te szorstkie plamy :-( wiec chyba nie ma alergii na mleko bo ja od 20 dni jestem na scislej diecie bezmlecznej... za 3 dni mialam robic jej prowokacje a teraz... nie wiem co robic :-:)-:)-(

Witam, mam nietypowe pytanie: jak się mieszka w opolu? Dostałam propozycje przeniesienia w ramach firmy i nie mam bladego pojęcia jak jest z mieszkaniami pod wynajem, czy jest problem z przedszkolem/żłobkiem?

Bry ;-)

Rubi Kubus tez dostał 3 takie suchosci na rece i kilka kropek na policzku, moze on tez alergik :-(
Odnosnie furaginu, sorry, ze na tym przykładzie ale moj kochany struszek niezyjacy juz pies, tez był tym leczony, rowniez długo i bez efektu :baffled:

Wczoraj moje dziecko skonczyło 1,5 roku, kiedy to zleciało :szok::szok::szok:

Amelkowa za meblami juz powoli sie rozglądam :tak: bo pare gratów chce sprzedac i zastapic nowymi ;-). U nas młyn zacznie sie wiosną jak mieszkanie opustoszeje :tak:, plan remontu i wystroju w 80% gotowy :tak:. TZ mi teraz łazi i jeczy aby moze jednak sie nie przeprowadzac tylko sprzedac i poszukac domku/działki ... juz go nie słucham, robie jak postanowiłam:cool2:. Na wszystko przyjdzie czas ;-)

Witam, mam nietypowe pytanie: jak się mieszka w opolu? Dostałam propozycje przeniesienia w ramach firmy i nie mam bladego pojęcia jak jest z mieszkaniami pod wynajem, czy jest problem z przedszkolem/żłobkiem?

witaj ;-)

ja uwielbiam Opole choc urodzilam sie w Poznaniu... Opole jest na tyle male ze na upartego wszedzie dojdziesz pieszo, a na tyle duze ze jest miejsce na anonimowosc :-)

jesli firma bedzie Ci wynajmowac mieszkanie to OK ale jesli sama bedziesz musiala ponosic te koszty to...Opole jest dosc drogie :-( ceny sa porownywalne z duzymi miastami choc mozna znalezc okazje ;-) ja sie wlasnie z takiej okazji wyprowadzam :-( 3 pokojowe mieszkanko mielismy za ok 1100 zl z oplatami juz...no ale wlasciciele sie rozwodza i potrzebuja tej chaty :baffled:

ze zlobkiem prywatnym nie ma problemu, z panstwowym...nie pytaj - ponad 120 tys mieszkancow i 4 zlobki..masakra jakas...
przedszkole - tu jest lepiej... ja np. nie mialam w ogole problemow bo moj Jasiek to alergik i dostal sie do najlepszego przedszkola bo tam alergicy maja pierwszenstwo :-);-):tak:

nie ma w Opolu tylu CH, wiele sieci nie ma u nas sklepow ale jest w tym wzgledzie coraz lepiej :-)

podumaj i daj znac jesli bedziesz zasilala szeregi Opolanek :-)

Amelkowa :-) Monia dziekuje za buziaki - matka dopiero teraz zobaczyla...slepcynder jeden...

zmykam.... dzis znow przegapilam moment zeby do dr Zurek zadzwonic... jak przyjmuje pacjentow to nie odbiera :-(

dawno fotek nie wstawialam...

Monia skonczyla 5 miesiecy i wyglada tak ;-)

Załączniki

• IMG_0429.jpg
    IMG_0429.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 29
  • IMG_0428.jpg
    IMG_0428.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 28
  • IMG_0424.jpg
    IMG_0424.jpg
    40,1 KB · Wyświetleń: 30
reklama
Do góry