reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Witam się po dłuuugim czasie nieobecności..
Rubi pochorowałam się na temat chusty, ale chyba już na nią za późno :baffled: nie ma to jak w "dobrym" momencie zaskoczyć..
i jeszcze: którą posiadasz? i czy dobrze się używa? bo że jest fajna i w ogóle itd. to ja wiem, gdyż samo w sobie bardzo mi się system noszenia dziecięcia podoba, ale nie w nosiku takim na szelkach, raz: nie wygodnie, dwa: dziecko protestuje, trzy: stanowczo za małe do tego w tej chwili, bo samo nie usiądzie.
Zdrówka dla Moni
i całuski dla wszystkich innych dzieciaczków :tak:

reklama
Loravandrel :-) a dlaczego za pozno na chuste? za pozno to ja mam z Jaskiem - 24 kg do chusty nie wsadza a jak wsadze to nie uniose ;-)

posiadam dokladnie taka chusta.pl - chusty nosidełka dla dzieci i niemowląt - Antybakteryjna Chusta Elastyczna - Czekolada

na poczatku chcialam chuste pozyczyc zeby sprawdzic czy Monia ja zaakceptuje...gdybym pozyczyla to.... nie wiem jak dalabym rade...
Monia nie byla zachwycona - pierwsze podejscie i bylysmy wszystkie 3 obheftane :baffled:
potem zaczelam Monie wkladac na chwilke do chusty, zeby jej nie zrazic... i jak kiedys ja zamotalam to przesiedziala w chuscie ok. pol godziny :-)
teraz potrafi w chuscie zasnac :-) niestety ja nie umiem nic zrobic z Monia w chuscie wiec sobie tylko chodzimy ew. skladamy pranie...

jednym slowem fajne toto i nie zaluje ze wyskoczylam z ponad 100zl :-) - mam uzywana ;-)

Marcysia lubi na rękach, w dodatku przodem do całego świata, a mówią, że w tej pozycji to raczej nie za długo dziecko siedzieć może..
na necie strasznie dużo tego :-D i nauczyć się motać to też sztuka :sorry2:

Monia w pozycji pionowej tez tylko przodem do swiata chciala byc noszona ale stopniowo przyzwyczaila sie do chustowego ustawienia :-)

a motanie jest proste skoro ja sie naumialam :-):-D:tak:;-)

a tak z tematow pozachustowych to Monia ma jednak bakterie w moczu :-( posiew poszedl dalej do badania - zobaczymy co to za zaraza i jakim kijaszkiem w nia walic ;-)

heloł :-) gdzie jestescie???

no tyle tu postow do przeczytania ze sie nie dziwie ze nie mozecie przez nie przebrnac :baffled::-D:-):-D

jakby Was rozruszac???

moze mala zagadka???

kto to???

Załączniki

• IMG_0072.jpg
    IMG_0072.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 19
Phi, Rubi, dajże jakąś trudniejszą zagadkę, bo to banał w ciapki:-):-):-)
Słuchaj z tymi siuśkami...Ja się w wcale nie dziwię, że furaginum nie pomogło bo ono jest stosowane wraz z uroseptem do lekkich infekcji bakteryjnych. Jeśli Monia ma już bakterie w moczu to żądaj antybiogramu. Ja wiem, że to jest drogie badanie i lekarze nie szaleją z jego zlecaniem, ale nerki i drogi moczowe są dośc charaterystyczne w leczeniu i musi być antybiotyk celowany. W przeciwnym wypadku będą faszerować Monię kolejnymi seriami antybiotyku, który g***o będzie dawał poza osłabieniem organizmu a bakterie spokojnie i nie niepokojone iść do miedniczek nerkowych czy samych nerek- a to już jest hardcore. I jeszcze jedna sugestia: sprawdzcie czy Monia nie ma refluksu cewki moczowej. U tak małego dziecka owszem mogą się zdarzyć infekcje dróg moczowych, bo choćby kupka może się zabłąkać w cewce moczowej, ale takie z taką infekcją powinna sobie poradzić furagina. Natomiast jeśli mocz wraca do pęchęrza lub nie daj Boże do nerek to ...to by tłumaczyło długotrwałe i ostrzejsze zapalenie bakteryjne. Ja przepraszam że udaję mądralę, nie chcę Cię straszyć , zresztą jestem żywym przykładem istoty z ostrym refluksem w dzieciństwie i zupelnie zdrowymi nerkami dziś. Poprostu pół życia spędziłam na nefrologii i wiem, że lekarze dość często bagatelizują infekcje bakteryjne tłumacząc że mamusia niedokładnie umyła pupkę. A i jeszcze jedno , może warto wzbogacić kurację o nasiadówki z kory dębu ??
A szorstka skóra....kurde , mój były facet miał AZS bez żadnych poważniejszych alergii( tylko na sierść kota). Więc może to możliwe? Tak czy siak życzę , aby się okazało, że to nie mleko i od razu pytam: na jakie ciasto Pani ma ochotę? Upiekę profilaktycznie bezmleczne, na poprawę humoru;-)

U nas średnio się toczy. Zapleśniały nam ściany przy oknach. Ciepłe Okna Majewski okazały się średnio ciepłe a na pewno mokre. Reklamacje już oczywiście mamy przyjętą, ale wymiana możliwa dopiero gdy będzie plus 10 stopni na dworze, czyli cholera wie kiedy. A problem jest kurde poważny bo ja mam astme na tle alerii na pleśń i już chodzę jak stary gruźlik i się duszę

Motanie chustami może jeszcze przede mną, więc kiedyś sie zgłoszę po in struktaż , na razie....
Dziewczyny...3majcie kciuki żeby ten drugi , słabiuteńki paseczek, ledwo widoczny na testach ciążowych to był jednak Antoni, ok? :-)
No i wszystkiego najlepszego w tym naszym nowym roku, milioniów uśmiechów naszych dzieci i zera choróbsk!!!!

saly ;-) antybiogram zostal zlecony przez dr G razem z posiewem a o refluksie pogadam przy najblizszej okazji - dzieki:tak:

trzymam kciuki za kreseczke Antosia ;-)

a Wy trzymajcie kciuki cobym za tydzien nie miala zbyt duzych strat wynikajacych z....przeprowadzki :-)

Ostatnia edycja:
Nie no kiszka...straszna kiszka. Tracę sąsiadkę:-)
Ale to już za tydzień? Rewelacja!!!Teraz to Ty w centrum będziesz mieszkać, gdzie mnie tam z Chabrów do mieszczanki:-p:-p:-pA poważnie to, daloko to od przystanku 3?:tak:

reklama
no oddalam sie od wszystkich :-( ino agnieszka mi zostanie :-)

daleko / blisko - kwestia wzgledna to Ty mi powiedz czy z przystanku na Reymonta do Medremu to blisko czy daleko - mysle ze dla Ciebie i Hani calkiem blisko no i nie trzeba sie wdrapytac na 4. tylko na 1. pieterko :-):-):-)

aaa... Reymonta jednokierunkowa... to Kollataja albo 1-go Maja...

Do góry