reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Eeeee, to na piechotę będę latać. Grunt, że pierwsze piętro, mniej będzie blało jak mi się znów klatki pomylą, a że ja teraz astmatyk pełną gębą drugi raz bym chyba już wyczynu nie powtórzyła.
Ja mam przychodnię na Armii Krajowej , więc za każdą wizytą lekarską bedę Cię mijać, przygotuj się wizyty:-D

reklama
Amelka, kreseczka jest ale taka maluteńka, ledwo widoczna, więc nie jestem pewna czy to już....
A chłopiec mile widziany, ale najważniejsze żeby było zdrowe. Choć szalenie chce teraz syna i mam cykorię czy jak wyskoczy kolejna dziewczynka to nie będzie ździebeczko zawiedziony.

A chodzi Ci pewnie o dr DariuszaTkaczyńskiego. Rzeczywiście dobry lekarz, osobiście wiele mu zawdzięczamy bo on jedyny nie zlekceważył goraczki u Hani we wrześniu i wysłał nas do szpitala. Przy okazji pulmonog i ma jakieś tam kursy z alergii, na które jest zresztą przeczulony. Tyle, że teraz to szef Polimedu i nie zawsze pamięta dziecko po imieniu, czasem trudno się do niego dostać. Ale generalnie porządny lekarz, który nie żałuje na diagnostykę. My mamy go jako lekarza prowadzącego, ale zazwyczaj jak się nic nie dzieje( niegdysiejsze wizyty po receptę na mleko) to chodziliśmy do dr. Michalak, bo łatwiej dostępna. Też fajna lekarka, pamięta Hanię po imieniu z wagą urodzeniową i przebytymi chorobami, choć mniej przejmująca się od dr. Tkaczyńskiego. Generalnie fajnych tam mają pediatrów , ale trzeba mieć stoicką cierpliwość przy rejestracji telefonicznej rano. Ale kolejna zaleta Polimedu to ta, że zawsze czynny, bo oni mają też dyżur po 18 jak ambolatorium. I świetna jest pielęgniarka od szczepień. Zabawia dzieciaczki, ma taką pamięć , że mnie wpedza w kompleksy , zawsze się pyta czy nie było komplikacji po ostatnim szczepieniu, rozmasowuje miejsce po wkłuciu:-)

Hej
Saly pociesze Cie, ja miałam z Dominikiem tak słabą kreske na teście ciążowym, że ledwo ja było widać, zrobiła sie mocniejsza po kilku dniach :szok: no i byłam w ciąży. Ale ja zawsze robie test na beta HCG, juz w pierwszym tygodniu ciąży gwarantuje prawidłowy wynik, bo to test z krwi, kosztuje 20 pare złotych, a jak jesteś niecierpliwa to sobie zrób :)
rubi teraz będziesz mieszkałam blisko mnie :) może się czasem na spacerek z dziećmi do parku wybierzemy, jak oczywiście pogoda sie poprawi :)
A co do przychodni to ja mam chyba na Kościuszki, ale nie wiem bo jeszcze nie byłam :szok: może wiecie do kogo warto iść w tej przychodni, w sensie czy jest tam jakis fajny pediatra??
A tak z innej beczki to jaką wodę gotujecie swoim dzieciom do picia, bo gotowana kranówa w Opolu jest nie do picia, Patryk się po niej męczy, kupiliśmy filtr, ale dalej jest osad jak odstawisz wodę. Tylko po mineralnej nic mu nie jest :tak:

Amelka, kreseczka jest ale taka maluteńka, ledwo widoczna, więc nie jestem pewna czy to już....
A chłopiec mile widziany, ale najważniejsze żeby było zdrowe. Choć szalenie chce teraz syna i mam cykorię czy jak wyskoczy kolejna dziewczynka to nie będzie ździebeczko zawiedziony.

mój Radek był zawiedziony co do płci drugiego dziecka, chciał tym razem córeczke, a teraz mówi, że mógłby miec nawet 3 synów, że jak będziemy mieli jeszcze 3 dziecko to mu jest juz wszystko jedno, a posiadanie dzieci tej samej płci ma swoje zalety, te same zabawki, duzo ubrań po piewrszym dziecku, no i myślę , ze kiedyś chętniej się będą bawili :)
ale wiem co czujesz, ja tez bardzo chciałam mieć parkę :tak:

ja gotuje ZMWowska kranowke ale Monia jej doustnie nie przyjmuje..potem bede polowac na primavere w baniaczkach

agnieszka ;-) ja Cie bede zgarniac po drodze na Bolko ;-) az sie nie moge wiosny doczekac ;-)

uwielbiam Bolko ;-)

Na Bolko to się chyba bedziemy grupowo wszystkie wiosna spotykac, bo to podstawowy teren " wypasu" dla tuptusiów. A że jeszcze po drodze jest odnowiony plan zabaw przy MDK-u, miejsce uciech wszelakich to juz w ogóle żelazny punkt programu gdy tempereatura sprzyja.

Agnieszko, ja jestem z Chabrów- troche za uniwerkiem na Oleskiej a przed Realem:)

Dziewczyny, ja chyba naprawdę jestem w ciązy , wczoraj wieczorem pochłonełam chyba z kilogram nuggetsów z piersi kurczaka...:shocked2:Mąż patrzył na mnie z wyraźnym zaciekawieniem;-);-);-)
Moja pannica odmawia dziś jedzenia i snu, szykuje się arcyprzyjemny dzionek...

witaj ;-)

ja uwielbiam Opole choc urodzilam sie w Poznaniu...

To jakas plaga :szok::-D, ja tez w pyrlandii urodzona, a mieszkajaca od 4 roku życia w łopolu i tez je własnie lubię je za tą 'wioskowość' :tak:

a Wy trzymajcie kciuki cobym za tydzien nie miala zbyt duzych strat wynikajacych z....przeprowadzki :-)

Ale sie uwinełas:-), super ze juz macie nowy kącik:tak:

Dziewczyny, ja chyba naprawdę jestem w ciązy

Trzymamy kciuki za kreseczke i antenke ;-):-)

A tak z innej beczki to jaką wodę gotujecie swoim dzieciom do picia, bo gotowana kranówa w Opolu jest nie do picia, Patryk się po niej męczy, kupiliśmy filtr, ale dalej jest osad jak odstawisz wodę. Tylko po mineralnej nic mu nie jest :tak:

Ja sie jeszcze kranówki dac nie odwazyłam czy to do picia czy to do gotowania, ale ja inna jestem:zawstydzona/y:, dalej malcowi wszystko matka psychopatka wyparza :-p. Mały jest na Nestle Aquarelce lub Primaverze :tak:

Kubus ma od tygodnia luzne kupy, nawet po nocy budzi sie z niespodzianką :szok:. Wczoraj az go biegunka dopadła:baffled:. Teraz mam dwie opcje albo zasrane zęby, wszystkie trójki juz sa, w kosmicznym tempie urosły, teraz go bolą bo rosną:-(, a Kubcio juz grzebie na piątki:wściekła/y:. Druga opcja to chory środkowy paluszek u nogi, niby nie wrasata, a palec bordowy, paznokiec od czasu do czasu fioletowy i ropa sie zbiera :-(. Jakby nie patrzec infekcja.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Marcik ;-) my sie do Opola pzeprowadzlismy DOKLADNIE w moje 4te urodziny :-):-):-)
R ciagnie do Wrocka ale ja tu wrosnieta juz :tak::tak::tak:

reklama
Do góry