reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Madzia ;-) mi taka pogoda pasi ;-) zaraz wskakuje do wanny, potem jak Monia sie obudzi to ja nakarmie i idziemy na dwor - nie wiem czy dam rade sama wytaszczyc wozek z piwnicy ale jak nie to pospacerujemy w nosidelku ;-)

a w ogole to zapomnialam Wam powiedziec ze juz poznalam sasiadke ;-) pamietacie jak pisalam ze chyba u sasiadow bedzie dzidzius bo sie malutkie ciuszki na balkonie susza? no i juz wiem ze nasza mala sasiadeczka jest miesiac starsza od Monisi i biedulka ma kolki :-(
a polozna mowila ze dwie klatki dalej tez jest dzidzius i to urodzony w tym samym czasie co Monia :-)

zmykam do wanny ;-) papapa

reklama
witam :happy:
jakoś wcześniej mi się niestety nie złożyło, żeby coś napisać.. i nie bardzo wiem jak zdjęcia powklejać :zawstydzona/y::eek: wstyd..
Agnieszka GRATULACJE!!!!
Aniulka Maciusia proszę ucałować z okazji urodzinek :tak:
Ta moja Marcelina to chyba właśnie kolek dostaje.. pręży się i płacze strasznie.. Herbatki z kopru włoskiego pić nie chce, więc pije mama w połączeniu ze słabą czarną, bo samego kopru się nie da, bo zapachu zdzierżyć nie idzie :no:
teraz śpi i chciałabym czasem wierzyć, że to nie kolki, a z gorąca płacze, ale coś w to wątpię kiedy widzę, jak przebiera ta moja mała rączkami i nóżkami i jak ma taką kwaśną minkę :-( samej mi się wtedy wyć chce :-(

edit: miałam napisać wymiary Marcysi po urodzeniu: 3130g i 52cm. jak na mnie to powiedzieli, że duża..

Loravandrel ;-) jak juz pisalam sab simplex powinien doterzec do mnie na dniach wiec jak bedziesz potrzebowala to daj znac ;-)

zmykam teraz bo lada chwila panienka powinna sie obudzic, pojemy i idziemy na spacerek - mam juz dosc aresztu domowego i chwilami zaluje ze nie szukalismy innego mieszkanka - max 1 pietro :tak:

edit: Loravandrel - mozesz pic ta herbatke koprkowa z melisa - mala bedzie tez ciut spokojniejsza ;-) czarna herbate trza traktowac jak uzywke - malo i slabiutenka ;-)

Ostatnia edycja:
kurczaki... Monia nadal spi a na dworze...pada... nosidelko odpada :-(
a na pogodnie.pl pisza ze w Opolu "czesciowo slonecznie" :szok::szok::szok:

Lora spróbuj wode koperkowa z apteki, ponoc tez de lux na brzusio jest :tak:
Jak to dobrze, ze Kubus miał az 4 kloki w zyciu, a ja jadłam wszytko to co wolno i nie wolno było.

Rubi u nas zaraz bedzie padac, a chce z cieczkami i Kubciem wyjsc jak wstanie i zje 2-gie sniadanie, tak bedzie ciezko :crazy:

Jasiek to maminy cyc, co tam stary :-p

Rubi moze jakas petycja o winde do spoldzielni ;-)

Rubi w razie czego na pewno się odezwę :tak:
Marcik pewnie w razie draki spróbujemy..
na zdjęcia trzeba będzie jeszcze jakąś chwilę zaczekać.. mianowicie zapomniałam, że są.. na drugim komputerze :eek:

Marcik ;-) ja sie deszczu nie boje ale chcialam isc z Monia do Savii na zakupy - w jednej rece parasilka, w drugiej zakupy, na brzuchu panna Corka a ja tam nie wierze do konca w to nosidlo i wole jedna reka asekurowac od spodu...

poza tym mam jeszcze problem - jak panne ubrac? w nosidelku kocykiem jej nie przykryje... a jak ja ubioer to nie bede miala mozliwosci zakladania i zdejmowania warstewek...
mi nadal jest ciagle goraco - boje sie ze ubiore ja za lekko :-(

a Jasiek po prostu nie zdaje sobie sprawy ze tata moze na tym etapie jego rozwoju to samo co mama ;-) no i tata nie ma nawyku przytulania, calowania itp. a Jasiowi teraz tego brakuje i wyzywa sie na siostrze... nie wiem czy jest jeszcze jakas mlodsza siostrzyczka bardziej obcalowywana i przytulana niz Monisia ;-)
czasem ma juz tego dosc i go pacnie raczka albo zaczyna plakac :tak::tak::tak: ale brata to w ogole nie odstrasza :tak::tak::tak:

Mi moze na głowe padac, ale mamusi księciowi w zyciu :-p. Ksiaze dalej spi :-p.
Dzisiaj nie jest za ciepło, długi rekaw jej daj :tak:
Mnie nosidła absolutnie nie przekonuja, wole ręce i wozek :tak:. Własnie gadaj tu szybko jaki kolor wybrałas? :-)

Hehehe Jasio całusnik, moj Kubus taki nie jest :no:, mowie daj mamie buziaka, a co dostaje ... lepe :-p. Kubus czasem tylko sie potulia, a całowac sie wcale nie bedzie - chłop :szok:

wozeczek - kolor 552 - ROAN

myslalam zeby jej dac body z krotkim i na to dresik welurowy - nogawki ma za dlugie wiec w razie czego gola nozka nie bedzie wystawala - no wlasnie... spiochy musze jej zakladac? nie lubimy spiochow :no::no::no:

OK spadam ja budzic bo przegina kolezanka... ponad 4 godziny od ostatniego karmienia... zaraz mi cycek eksploduje :wściekła/y::shocked2::tak:

reklama
Nie budz :no: bedzie nerwowa, a sen wazniejszy od jedzenia! Wszedzie czytałam, aby nie budzic malców, ja nie budziłam nigdy. Mały zawsze wstawał i wstaje z usmiechem na buzi bo w momencie kiedy sie juz wyspał :tak:, no pomijam te 10 razy w zyciu jak wstał lewa stópką :-p

Moj syn juz przespał 2-gie sniadanie, trudno, spi to rośnie dlatego taki wysoki :-D

Kubus nienawidział spiochów, polubił dopiero jak skonczył 6 m-cy i to tylko do spania :tak:. Monia chce byc moda, a nie w bieliznie latac ;-)

Dzis jest spadek temperatury, lepiej body z długim, skarpetki i dres :tak:

Do góry