reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Padam na pysk, od rana latałam, własnie jem sniadanie :szok:

Amelkowa basen to 280zł 10 zajec po 30 min. Ja bardzo chciałam, zraziło mnie to nagrzewanie w zimie po, malenstwa musza az 1,5h spedzic w szatni zanim wyjdą na dwor.
A co tam daja na tych targach?;-)

Rubi nie gadaj, ze to był wasz 1 spacer :szok::szok:. Gangster na drugi dzien po powrocie ze szpitala juz łaził ( co mialam wyrandowac jak upaly byly :confused:), a jak wozka nienawidził ło matko ( mysle, ze Monie tez on drazni):-p.

Daggy miłego pływania :tak:

Aga odpukuje w niemalowane, oby tak dalej :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Daggy a my byliśmy dzisiaj na basenie,bo do tej jutrzejszej grupy juz nie zdążyliśmy:sorry:,a szkoda ,bo byśmy sie spotkały.Fajnie było mały zajarany:-DSuper,ze Oli apetyt wrócił:tak:
Aga ja miałam identycznie z Maćkiem,co go odkładałam to on sie budził i dalej głodny,a problem z bąkami przyszedł później:sorry:Odpoczywaj póki masz mamy do pomocy.
Rubi to bardzo dobrze dziecku robi jak jest na spacerku codziennie.Więc póki co korzystaj ,bo może już cieplejszych dni sie nie doczekamy:sorry:,ale oby nie.Wiadomo,że jak leje, zimno strasznie to ja też odpuszczałam,ale postaraj się przy lepszej pogodzie chociaż na 15 min wyjść.Jęśli się pannie Moni w wózku i w nosidle nie podoba to polecam MT:tak:
Marcik pierwsze słyszę,że 1,5 h po trzeba odczekać:eek: Myśmy wyszli odrazu,chociaż wcale ciepło dzisiaj nie było,tyle tylko,że dzieciak był ciepelej niż zwykle ubrany i czapa na główce.Z reszta nikt nie czekał,wszyscy poszli,my jak zwykle na końcu:zawstydzona/y:Ale w zimie to raczej sobie zajęcia odpuścimy.
Amelkowa my się wybieramy w sobotę na te targi.

Ostatnia edycja:
Madzia pojecia nie mam jak jest z dziecmi po roczku. Ja chciałam z małm Gangsterkiem chodzic w zeszłym sezonie, nawet nie pamietam juz gdzie to wyczytałam, w kazdym badz razie wydawało sie uzasadnione :tak: i sobie podarowalismy ... moze teraz bym nie miała takiego ryku przy myciu głowy z głosnym krzykiem nie nie nie :-(

Hej wieczorkiem, a ja piekę rogaliki drożdżowe z nutellą :-p:-p:-p właśnie mi się druga tura zaczyna rumienić :-D:-D pychota...

A na tych targach nie wiem co dają, dlatego chcę iść zobaczyć :-);-)

Ja tez nie mysle czekac 1,5 h!!! czapa na łepetynke i do auta....mała od marca lata bez czapki, wiatr czy deszcz.....ma sie hartowac. Napewno nie chucham i nie dmucham na nią. I tak od niemowlaka. Zawsze tylko sprawdzałam czy nie marznie ....ale zawsze ja leciutko ubierałam. Nawet nieraz miała zimnie łapki jak z ocenianiem pogody przesadziłam( bo mi zawsze gorąco).
Amelkowa- podziel się!!!:-D:-D

Bry pierwsza, to juz sie robi nudne :-p

Amelkowa nie kuś :cool2:

Daggy wiesz co innego latac z gołą głową normalnie a inaczej po kąpieli jak organizm jest wychłodzony, mnie to zniecheciło skutecznie, bo co ja miałabym w tej szatni tyle czasu robic, grac w klasy :-p:-D. Pomijajac juz fakt, ze my z synem to zmarźluchy :cool2:

reklama
Laski co maja starsze malce, help;-)

Mam problem z ubraniami dla Gangstera jakie kupowac :eek:, powiedzcie mi ile mniej wiecej w drugim roku zycia wam małoletni urosli?
U nas rozmiar 86 ledwo ledwo. Z 92 roz prawie nic nie mozna dostac, a jak jest to mi sie nie podoba:-p, wiec kupuje 98-104 ( niby 2,3,4 lata), góry sa ok, troche luzniejsze co akurat ja lubie u dzieci :tak:, ale spodnie leca z dupki jak nie maja gumy do przepinania i są ok 4 cm za długie :shocked2:. Teraz nie wiem czy nie przesadzam, ze na wyrost kupuje, bo moze mi tak Gangsta szybko nie bedzie rósł :eek:
Patrzyłam do ksiazeczki i w 8 m-cu zycia mierzony po ciele miał 82cm, a teraz na stojaco, fakt, ze rozkraczony stał i tak cud, że stał 86cm. Niby przez tyle m-cy tylko 4 cm urosł, a mi sie wydaje, ze wiecej :eek:

A zapomiałam sie wam pochwalic, ze wczoraj upolowałam małemu cud mokasynki, co tam, ze zima idzie, bedzie miał jako kapcie po domu :-p. Sa o cały 1 cm za duze roz 23 ( w sumie mowia, a by 1 cm za duze kupowac), moze dotrwaja do wiosny w co wątpie :-p

Czapke jesienna juz mamy na 3-6 lat :szok:, ta na 1-3 była przymała :szok:. Ja nie wiem jak oni naklejaja te rozmiary, nic sie nie zgadza :szok:

Do góry