reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Torba to bzdura;-), zawsze maz ci moze wszystko dowiesc;-), ja pakowałam pierdoły 2 czy 3 dni przed porodem;-) po co miało sie tam wszystko kisic :-p. Torbe tz mi kupował, a teraz ja nam zabrał sobie na siłownie :wściekła/y:, a teraz by sie dla Kubcia przydała, chłopy :wściekła/y:

reklama
Daggy napewno są jeszcze wolne mieszkania w Atrium i pewnie łączyć sie też da o ile będą 2 2-pokojowe obok siebie wolne,albo np 2 -pokojowe i 1-pokojowe,.Muiałabys zajść do Baja na Ligonia i obczaić.My chyba jutro też pójdziemy,bo chcemy zmienić miejsce postojowe,a od jutra właśnie ma być szefowa.
Marcik nie jest u was tak źle z wagą.U nas kilo więcej,a wzrost ten sam.
Amelkowa w sumie z torba masz jeszcze troche czasu,ale wiadomo przezorny zawsze ubezpieczony;-) Ja pakowałam w 36 tc,a później jeszcze z trzy razy przepakowywałam:-DNo i facet może ci później coś donieść,ale wiadomo różnie z nimi bywa i ja tam wolałam samo sobie spakować i spokojniejsza byłam,wiadomo jak to z chłopami bywa;-)Szkoda ,że Was od świata odłączą,ale coś może wykombinujecie,może jakiś bezprzewodowy internet?

Amelkowa miałam to samo i powiem ci ze ciezko było :-(

Do torby zapakuj tylko kosmetyczke, koszule, bielizne, skarpetki, wkłady i wkładki laktacyjne i wode mineralna - styka. No i oczywiscie aparat :-p
Dla Ani kilka body, spioszki, skarpetki, pampki, chusteczki, krem do pupki, zel do kapania, rozek. Na wyjscie czapeczke, pewnie kurtke lub kombinezonik juz bedzie trzeba lub spiworek i grubsze ubranka - styka :tak:

Karta ciazy bedzie potrzebna i ta kartka z grupa krwi, no i oczywiscie dowód wszystko chyba :-p

Oni sami maja bajzel w papierach, ja miałam zaznaczone DZIECKO MARTWE :szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::crazy::crazy::crazy:

Amelkowa wiem blisko będzie:tak::-) też dzisiaj tamtędy przejeżdzałam,bo byłam w szpitalu na Witosa.Pierwsze akty notarialne będą podpisywać od lutego,my umówliśmy sie na koniec kwietnia,ale jak szybciej uzbieramy kasę to będziemy mogli szybciej podpisać akt i się wprowadzić.Oby.
A do torby dorzuć jeszcze ręczniki szt.conajmniej 2 dla siebie i dla Ani też (no chyba że tu dają),koszule to conajmniej ze dwie i spory zapas majtek zwykłych lub jednorazowych.Wiem,że dobre sa takie nakładki na sutki,żeby niebolały,ale nie wiem czy można je tak odrazu po porodzie stosować,w sumie czemu nie,a podobno bardzo ulgę przynoszą.

Ostatnia edycja:
hej kobitki....ja tez chce większego mieszkanka..........!!
Ale za to jakie sąsiadki będą obok;-)
Amelkowa moja kolezanka karmiła długo przez te nakładki do 5 msc.... potem bez az do teraz karmi syna 9msc...........

Witam.
Pierwszy dzień w przedszkolu po wakacjach za nami... Tragedii nie było... Owszem, rano płacz, że"Ja nie idę", ale jak Oliwia zobaczyła swoje panie i dzieci ze swojej grupy to szeroko się uśmiechnęła i powiedziała "No to idę" ;-) A o 15 poszedł po nią mój tato (Amelkowa, udało się ustalić dzień wcześniej i Oliwka miała obiecane, że dziadzio ją odbierze i chyba bardzo jej się podobało, że wie, kto po nią przyjdzie;-)) to sobie jeszcze trochę poczekał, bo moje dziecko stwierdziło, że teraz to ona układa klocki i jak skończy to może iść :-D
Trochę tak dziwnie, bo w tym roku Oliwka jest w grupie... 4-5 latków :cool2: a to dlatego, że nie chcieli jej nagle odczepiać od jej pań i od jej grupy... No a że rok temu to było 3-4 latki... Śmiejemy się, że w takim tempie to za rok pójdzie do szkoły :-D:-D:-D

Edit: Madzia737 - ja wszystkie te odplamiające specyfiki kupiłam w Auchanie:tak: ale podejrzewam, że w Realu powinny też być lub w jakimś większym super/hipermarkecie :tak: Można też przez neta zamówić, ale wg mnie średnio się opłaca...

Ostatnia edycja:
Inna dzieki w takim razie rusze na poszukiwania:tak:
Amelkowa a to nawet nie wiedziałam,ze coś z okresem może być nie tak przez te nakładki.Moja znajoma używa i jest bardzo zadowolona:tak:Ja nie używałam,ale pamiętam,że strasznie mnie na początku brodawki bolały,aż się z bólu skręcałam jak małego przystawiałam i żadne smarowanie mi nie pomogło:no:O tych nakładkach nawet nie pomyślałam,chyba nie wiedziałam ,ze takie są,bo pewnie bym sobie kupiła.Ja nie karmiłam długo,bo definitywnie zakończyłam po 2,5 m-cach,a okres dostałam po 4 m-cach i do teraz mam bardzo nie regularny,bywa,że wcale w danym miesiącu nie mam.

reklama
Bry wieczorkiem ;-)

Amelkowa dzis ok, przeszło :-). Od mła nikt nie chciał jakichkolwiek badan jak rodziłam, tylko to co napisałam :tak:. Moze cos sie zmieniło ;-)

Daggy działaj działaj :-)

Inna super, ze powrót do przedszkola przeszedł bezbolesnie :-). Brawa dla córci :tak:

Agnieszko mogłabys nam dac znac czy juz urodziłas?:-) tak nie wiadomo czy juz gratulowac ;-)

Co z Rubi?

Do góry