reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Witam późnym wieczorkiem :tak:

Co do porodów, to ja raczej nie chcę opowiadać o swoim, bo później się okazuję, że ja straszę, a wcale nie jest tak źle ;-)

Co do kolek to też nie pomogę, bo Oliwia miała może 2 razy i to dość łagodnie było, bo po kropelkach minęło

A Vanish to średnio się sprawdza na plamy... Ja bym radziła poszukać odplamiaczy dr. Beckmanna :tak: Ja mam odplamiacz w kulce, Pre-Wash i mydełko na plamy - zawsze któyś specyfik pomoże, a w razie wu to każdy po kolei jest w użyciu... Do tej pory każdą plamę usunęłam...:tak:
A w razie, żeby nie zostały jakieś resztki z tych odplamiaczy to można włączyć dodatkowe płukanie :tak:

A my dzisiaj miałyśmy z Oliwką iść na spacer, ale pogoda do bani... Na jutro umówiłam się z koleżanką która ma syna troszkę młodszego od Oliwki... Oby było w miarę ładnie...
Dzisiaj moje dziecko powiedziało, że nie chce do przedszkola... a jak zapytałam gdzie chce iść to powiedziała, że do kościółka :baffled::baffled::baffled: Niezła alternatywa :sorry2::-D

reklama
no to ja zrobię:tak:;-)

My dzis w ZOO byliśmy,ale ludzi:szok::szok::szok: chyba w niedzielę to niebardzo się opłaca iść,chociaż fajnie było,nogi mi do d włażą,a mały zadowolony i to najważniejsze:tak:
Moje szczęśćie właśnie poległo,bo z nadmiaru atrakcji w dzień pospał tylko 40min,no przecież trzeba było zwiedzać ,a nie spać:sorry2:Mam nadzieję,że nocka będzie w miarę,bo u nas cały czas pobudki,czasem niegroźne daję smoka i luz,a czasem kończą się na tym,że mały ląduje u nas w łóżku i potrafi ze 2 godz po nas łazić zanim padnie,po czym o 6.30 zarządza pobudkę na dobre.Ja nie wiem jak długo to jeszcze potrwa,ale myślałam,że jak skończy roczek to się lepiej wszyscy wyśpimy.A jak u Was to wygląda?
Ja na plamy używam Vanish,ale nie zawsze schodzą.Tak mi teraz przyszło do głowy,że jak kiedys odplamiałam,a było to jeszcze w UK to zawsze schodziły,hmm jakieś to dziwne:confused::dry: wprawdzie wtedy używałam tego w proszku oxi action czy jakoś tak,ale czy to aż taka różnica by była:confused: czy angielskie inne niż polskie:confused::confused:
W każdym bądź razie wypróbuję ten odplamiacz w kulce ,albo mydełko, Inna gdzie kupujesz?

Dobra zmykam na bajer z teściówką;-)
Dobranoc

hej hej Babeczki!:-):-)

mój A w końcu w chacie więc mam chwilę aby siąść do kompa hehe niech teraz On usypia Maciusia:-D:tak::-D:tak: a co!!!!!!

Marcik zazdroszczę udanych butkowych zakupów ja choruję na buty z CCC nie są drogie bo juz spadły przecenowo na 39.99 ale cały czas mam pytanie w głowie do czego ja je założe hehe spodobały mi się klapki na "szpiczastej" koturnie no ale są jasno fioletowe więc po prostu chyba je kupię ...............! kropka!!!!!

wiecie co?? mi się marzy wyjazd!!!!!!!!! wiem że dopiero co wróciliśmy z wakacji ale ja już bym chciała następne!!!!!! chyba napatrzyłam się na fotki na nk i mi się marzy :tak::szok::szok::szok: nie mówię na głos aby znowu A nie skomentował, że coś ze mną jest nie teges hihi

my dzisiaj też praktycznie cały dzień poza domem bo ojciec A zaprosił nas na obiad więc zrobiliśmy długi spacer w jedną i drugą stronę a po drodze wstąpiliśmy do reala na Sosnkowskiego jeny jakie tam pustki!!!!!! masakra ja tam tak dawno nie byłam że byłam w szoku zawsze tak jakoś pełno ludzi a teraz chyba wszyscy w Karolince:-):tak::tak:

Dokulałam sie wreszcie do domu :-p Kubus poł drogi powrotnej ryczał :-(, z jakiego powodu ?:eek:Drugie na całe sczescie przespał i spi do tej pory, wiec mamy dzien brudasa :zawstydzona/y:. Przebrałam na spioszka, chciałam dac mleko na kolacje, ale nie chce, wiec pewnie wstanie bladym switem :sorry:
Zniszczyłam obcasz w nowych butach, co ja jestem za oferma :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, wpadłam w kratke pod Piramidą, juz myslalam, ze buta nie wyciagne i bede boso łazic :eek:

Jutro mamy ciezki dzien, o 9 rano szczepienie i to az dwa udka będą kłute :-(, pierwszy raz taka ilosc :-( ... juz mi zal wrazliwca mojego :-(. Oczywiscie mama mu Emle kupiła aby nie bolało, oby :tak:

Aniulka sobie bedziesz załowac, kupuj :tak:

Marcik a co to za szczepienie, że aż w dwa udka???????? ja ostatnio miałam masakre ze szczepionkami bo myślałam, że w styczniu zapomniałam iść z młodym na szczepienie :szok::szok::szok::szok: ale zaczęłam grzebać w papierkach i znalazłam rachunek za szczepionkę ufffffffff jaka to była ulga a piguła po prostu zapomniała wpisać do książeczki

reklama
Bry ;-)
A my nie zaszczepieni przez mła :-p, naklepiłam plasterki na udka a miało byc na raczki :-p, wiec przełozyłam na jutro :tak: mama nie da dziecku cierpiec bardziej niz to konieczne ;-)

Chdzielec zbadany, dr powiedział, ze bardzo fajne chłopisko :cool2:, z waga tak jak myslałam ... kiepsko ... bo równe 11kg, a wazył juz wiecej 2,5 m-ca temu :-p- przywykłam juz do mojej drobnicy:-p . Kubus ma juz 86cm wzrostu, na rozkraczonych stópkach :-D

Byli jeszcze dwaj chłopcy o 1 m-c i 2 m-ce starsi i moj sporo wyzszy :tak:

Amelkowa widze przygotowania do porodu pełna parą :-)

Rubi żyjesz?;-)

Do góry