reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Amelkowa ;-) Maltan to masc --> Maltan - Ginekologia Maltan Wskazania: Do stosowania przy niewielkich zapaleniach brodawek sutkowych, otarciach, pęknięciach skóry sutków w okresie karmienia piersią, a także do pielęgnacji brodawek sutkowych przed porodem i w okresie karmienia piers jak pisalam - jak bylam z Jasiem w ciazy to hartowalam sutki i przez 4 miesiace karmienia nie mialam zadnych pekniec, otarc czy innych dolegliwosci a teraz jakos to olalam i mam za swoje :-(

jestem po nieprzespanej nocy :-( Monika jadla prze 2 godziny - z malymi przerwami na odbicie - poza ssaniem tolerowala jedynie chodzenie z nia na ramieniu (inne pozycje sa beee) i nad ranem stalam juz pod sciana bo krecilo mi sie w glowie :-( w dodatku zamiast ona to ja zasypialam od kolysanki....
teraz panna spi (kwestia minut juz) a mnie chlopaki juz spac nie dali - malz pojechal do pracy a Jasiek udaje ze sprzata i co chwile przychodzi i mowi co gdzie bedzie mialo swoje miejsce...

zmykam jeszcze na te kilka minut do lozka ;-):tak:
trzymajcie sie cieplo :-)

reklama
Witam
Rubi, ja na początku miałam okropnie sutki zmasakrowane, a pomogły mi takie silikonowe nakładki :tak: i bepanten, po kilku dniach śladu nie było.
A Monisia z czasem przywyknie do stuków i huków, a i Jasiek nauczy się ciszej zachowywać :tak:

Daggy miłego wypoczywania :tak: Pojeżdziłabym na rolkach, ale nie bardzo mam gdzie i z kim a samej to nudno :sorry2: No i czasu brak...

Ja siedzę w pracy, nuda jak cholera :baffled: I się zastanawiam co się będzie działo za tydzień - czyli wielki powrót do przedszkola... Moje dziecko niedawno oznajmiło, że "Nigdy nie idę do psieśkola" i już się boję awantury...:sorry2: I nie wiem co jej się stało bo pierwszych kilka miesięcy było super, nagle coś koło kwietnia/maja się porobiło i nie chce chodzić i płacze... Miała przez cały sierpień chodzić, ale jej odpuściłam, tym bardziej, że obce panie są i dzieciaków może 10 :baffled: Ech, zobaczymy za tydzień co się będzie działo...

ja tez boje sie co bedzie za tydzien... nowe panie, nowa sala... no i wstawanie poranne:baffled:
Jasiek ostatnio tez mowil ze do przedszkola nie wraca :baffled::baffled::baffled:

teraz wlasnie tlumaczy siostrze zasade dzialania pozytywki ;-)

ja tez boje sie co bedzie za tydzien... nowe panie, nowa sala... no i wstawanie poranne:baffled:
Jasiek ostatnio tez mowil ze do przedszkola nie wraca :baffled::baffled::baffled:
To może założymy grupę wsparcia dla mam przedszkolaków wracających do przedszkola po wakacjach ?? :-D

teraz wlasnie tlumaczy siostrze zasade dzialania pozytywki ;-)
Hihi, fajnie to musi wyglądać ;-):-)

To może założymy grupę wsparcia dla mam przedszkolaków wracających do przedszkola po wakacjach ?? :-D

Hihi, fajnie to musi wyglądać ;-):-)

taaa... zwlaszcza ze mloda marszczy brwi zeby to wszystko ogarnac i zapamietac :-D:-):-D:-)

a grupa wsparcia to chyba bedzie maluchom potrzebna - Jasiek mial prawie 2 miesiace przerwy...

dopiero dzis sie dowiedzialam ze tata mial wczoraj wypadek :-:)wściekła/y::no: auto skasowane :-( dobrze ze nic groznego mu sie nie stalo, choc zabieralo go pogotowie :-( ma tylko kolnierz ortopedyczny na szyje
i jak ja mam sie przekonac do prowadzenia auta??? a juz zacznalam sie przelamywac :-(

taaa... zwlaszcza ze mloda marszczy brwi zeby to wszystko ogarnac i zapamietac :-D:-):-D:-)
:-D:-D;-)

a grupa wsparcia to chyba bedzie maluchom potrzebna - Jasiek mial prawie 2 miesiace przerwy...
Chodziło mi o grupę wsparcia dla mam - jak przekonać dziecko że przedszkole jesbardzo fajne ;-):-D
Oliwia też miała sporą przerwę,cały lipiec w domu, pierwszy tydzień sierpnia poszła, później miała anginę, a później stwierdziłam, że jak ma ryczeć, bo nie ma jej pani i jest garstka dzieci to te 2 tygodnie można jej odpuścić...

dopiero dzis sie dowiedzialam ze tata mial wczoraj wypadek :-:)wściekła/y::no: auto skasowane :-( dobrze ze nic groznego mu sie nie stalo, choc zabieralo go pogotowie :-( ma tylko kolnierz ortopedyczny na szyje
i jak ja mam sie przekonac do prowadzenia auta??? a juz zacznalam sie przelamywac :-(
Ojej :szok::szok: Dobrze, że nic się nie stało poważnego :no:

inna ;-) ja sobie z powrotem Jasia do przedszkola poradze ;-) chyba ze chodzilo Ci o wsparcie dla nas jak mamy wspierac dzieci ;-)

nie moge sie doczekac tego 1 wrzesnia choc bedzie pewnie ciezko... ale za to pozbede sie facetow z domu ok. 8 rano :-)

zmykam bo sie panna M budzi (budzi sie od pol godziny i zaraz sama ja obudze bo mleczko odciagniete dawno czeka a cycek odpoczywa od dziaselek panny M)

do pozniej ;-)

Bry, pierwsza ;-)

Rubi ale Monisia wrazliwa, ja na poczatku przy śpiącym Kubusiu odkurzałam, tłukłam sie czym chciałam, tv ogladałam, a on dalej spał :-). Z czasem dopiero słuch mu sie wyostrzył:tak:, a teraz to juz całkiem ma senny słuch absolutny :-p:rofl2:, na palcach chodze jak spi w dzien:szok:, bo w nocy to go nic nie obudzi :-D

Amelkowa smacznego, niech wam z Anią bedzie na zdrowie :tak:. Ja tam w ciazy jakos głodna specjalnie nie bywałam, 2 posiłki dziennie jadłam, czyli dokładnie jak przed :-p.

Daggy ale macie fajny wyjazd :-).

Agnieszka kciuki zacisnięte :tak:

U nas problemów wiecej niz włosów na głowie, wiec zanudzac was nie bede :-D.

reklama
Marcik ;-)

przy Jasku kazdy bylby wrazliwy ;-) ni z tego ni z owego wydrze paszcze "mama!!!!" albo zacznie sie smiac bardzo glosno....
no ale jak Monisia dobrze zasnie to tez jej to nie przeszkadza :tak:;-)
mi za to bardzo przeszkadza jak kolysze babe na rekach albo ja nosze przez pol godziny, odkladam do lozeczka a ten malt chlop po 5 minutach wydrze jape i procedure kolysania musze powtarzac od nowa :baffled:

no ale od dzis Monia bedzie mogla pospac bo Jas jedzie na ostatnia ture wakacji do dziadkow ;-) wraca w niedziele ;-)

w koncu bede mogla zajac sie soba jak Monia bedzie spala - jakas kapiel albo cos bo tak to musze czekac na malza bo mam stracha zostawic nadgorliwego starszego brata z Monia - Jasiek chce ja wyjmowac z lozeczka zeby nie plakala, podawac jej witaminy i przebierac :szok::szok::szok: jak ja zaczyna calowac to nie nie patrzy ze wykreca jej raczke :-:)-:)no:
moze i ma chlopak dobre checi ale cos mi mowi ze zle by sie te jego dzialania skonczyly :baffled::baffled::baffled:

OK. zwalniam synowi komputer bo "u dziadkow nie ma dostepu do inernetu" :tak::-);-)

Do góry