reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Amelkowa ,Daggy to faktycznie będziemy miały niedaleko,bo my właśnie w Atrium żeśmy po części już kupili.
Na Słonecznym też się dowiadywaliśmy,ale brak miejsc,Przylesie to dla mnie zadupie totalne,obok Karolinki też nie za specjalna okolica,osiedle Jagiellonów mam teraz przez ulicę,ale to są szeregówki i też się ceniąna Oleskiej rzeczywiście położenie nieciekawe:no:
A co do Atrium to się z wami niestety nie zgodzę ,że szajs.Byliśmy,widzieliśmy,a że oboje jesteśmy po budownictwie to sie troszkę na rzeczy znamy.Naszym okiem konstrukcja wygląda porządnie,ściany są z pustaków ceramicznych-to duży plus,a nie bloczków betonowych z których w większości się teraz nowe bloki buduje.Posadowienie na skale-się nie zawali;-)Ocieplony.Do tego dochodzą takie rzeczy jak winda (dla nas z wózkiem rewelacja),parking podziemny,plac zabaw w atrium,no i takie mieszkanie 3 pokoje 69m kw nam w zupełności wystarczy,jak dla nas niemałe i dosyć ustawne,zwłaszcza,że mamy możliwość zadecydowania gdzie i jak mają być ścianki działowe ustawione:tak:Dużym plusem jest też cena -wynegocjowaliśmy rabat 200zł na metrze:tak:,więc płacimy 3750zł/metr kw.Jedyny minus tego całego bloku to zbyt dużo mieszkań dwu i jednopokojowych,ale są też 5-cio (129m kw) i to,że całkiem bliziutko te wielkie bloki na Sieradzkiej.My akurat będziemy mieć okna na Bielską.

reklama
Amelkowa spoko,wiadomo jednym sie podoba,drugim nie,nam akurat pasuje:tak:Dobrze ,że piszesz o tym przedszkolu,bo za dwa latka i my będziemy musieli posłać małego i w sumie brałam pod uwagę to przedszkole,bo najbliżej,ale wiadomo,to najważniejsze nie jest.A które polecasz?

a są jeszcze nowe bloki koło starej cementowni Bolko, jak sie na Groszowice jedzie.Bloczki wyglądają z zewnątrz super,ale to położenie:baffled:
Jest też nowy blok między malinką a ZWM na wiejskiej,ale nam nie odpowiadało ,że tak blisko jest ruchliwa ulica Novum Opole developer - mieszkania, biura, lokale na sprzedaż

Amelkowa dzięki za tą opinię będę miała na uwadze.Ale żeby dzieci zamykać w schowku???!!! Boże to jakaś tragedia!!!

Ostatnia edycja:
Marcik ;-) jak chcesz to daj mi swoje mieszkaniowe problemy ;-) ja sie moge wprowadzic nawet na Oleska - ksiezycowe krajobrazy to moje dziecinstwo ;-) na ZWMie kiedys tez tak bylo i jak dla mnie bajka - gorki z margla - cudne blotko sie z tego robilo, kijanki w kaluzach, bylo sie gdzie chowac... a teraz? wszystko ladne i wymuskane... zostaja cudne palce zabaw gdzie dzieci nie musza sie wysilac zeby wymyslac sobie zabawy - zjezdzalnia, hustawka, piaskownica... u mnie tego nie bylo (tzn. bylo tyle ze krotko ;-):-() i trzeba bylo sobie jakos zorganizowac czas na podworku ;-)
no ale ja inna jestem (pewnie inna nawet niz... inna :-))

Amelkowa ;-) o tym ze rzeczy nie lubia byc na nie swoim miejscu nie wiedzialam ;-) - sprobujemy ;-) Jasiek ma skrzynie na zabawki - jedna na Lego, jedna na klocki szkieletowe, nastepna na drewniane i jeszcze skrzynie na "skarby" czyli wszystkie roznosci... problem w tym ze on woli miec wszystkie zabawki na podlodze zeby "wiedziec czym sie bawic" szkoda tylko ze jak mamy nie ma w jego pokoju to szanowny Jas zaglada tam w okolicach wieczora - przed spaniem :-:)no:

no i zobaczymy jak to u nas bedzie z odbieraniem pana Jana z przedszkola... pan tata wraca na stare tory :-(... ale zeby nam przykro nie bylo to ponazywal swoje ksiezyce: Johnny, Monisia i wife...

Madzia ;-) najlepsiejsze przedszkole jest na Pl. Teatralnym :tak::tak::tak:

Rubi no zapomniałam pochwalić Jasia za posprzątanie pokoju:zawstydzona/y: To nic,że przy twoim akopmaniamencie,ważne ,że posprzątał,brawo:tak:!
Zaintrygowałaś mnie tymi księżycami,o co chodzi?:confused:

Zaintrygowałaś mnie tymi księżycami,o co chodzi?:confused:

kobieto! lepiej nie pytaj... ale skoro juz spytalas to Ci powiem tylko pilnuj kompa zeby sie czasem twoja druga polowa nie dowiedziala...

moj malz od marca gra sobie w taka gierke (Ogame) - ma swoja planete, ksiezyce, flote, no i napada innych zabiera im surowce i broni sie przed atakami innych... swiata rzeczywistego wtedy nie dostrzega :-(
no i wlasnie te swoje ksiezyce z gierki ponazywal...
no i jak mnie pocieszaja fascynacja ta gra u niektorych trwa juz kilka...lat:wściekła/y::-:)no::szok:

Rubi ohoho to widać masz anielską cierpliwość,ja niestety takiej nie posiadam i swojemu bym nie dała pograć zrzędząc mu nad uchem:zawstydzona/y: taka ze mnie jędza;-).A pisałaś wcześniej o tych błotach i górkach co to zajmowały czas w dzieciństwie.U mnie też tak było tyle,że ja łaziłam i skakałam po tych wielkich płytach,co zostały po budowie wieżowców na malince,a teraz w tymże dokładnie miejscu będę mieszkać:sorry2::-)Ech pamiętam jak w miejscu boisk i garaży była góra,tam gdzie Malinka II i McDonald's pola,a teraz tak się pozmieniało:sorry2:

Madzia , a kto jest developerem Atrium? cos nie mogę znaleźć w necie....My mieszkamy w bloku obok....ale będziemy zmuszeni sie przeprowadzic....bo za małe nasze 2 pokoiki

Normalnie mam dosc, co to za Gangster :angry::angry::angry: juz sie nie da z nim normalnie do sklepu wejsc, chwili spokoju :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ... najwazniejsze szczepionke na ospe mam :-p, nie dałam rady juz tych bloczkow zobaczyc:-(, jutro jade do Karolinki to oblukam :-). Ja nie wiem jakie zaodrze to zadupie jak jest taka sama odległosc do centrum z zwm i innych blokowisk jak z zaodrza :confused:. Zadupie to metalchem czy nowa wies królewska :-p

Daggy Atrium masz tu www.baj.pl

A widziałyscie ta rozpoczeta budowe koło kamionki, ale wymyslili, w kazdym badz razie developer jest bankrutem i on tego nie dokonczy juz, moze ktos inny. Osiedle Arkadia miało to byc.

reklama
Marcik Nowa Wieś Królewska zadupiem napewno nie jest skoro do centrum idę na piechotę 15 min.Nie napisałam ,że zaodrze to zadupie,tylko to osiedle Przylesie,bo z tego co widziałam nic obok tych bloków ciekawego nie ma,no oprócz lasu i cmentarza,ach no i jest jeszcze Karolinka,do której na piechotę raczej przy tej ruchliwej drodze nie dojdziesz,a poza tym jak dla mnie ta Karolinka to żadna atrakcja.Oczywiście fajnie może i by sie tam mieszkało,ale niestety ja wszędzie dupy wozić nie mogę ,bo auto mamy tylko jedno,a czasem bywa ,ze jestem skazana na samą siebie i to z małym.
To osiedle koło kamionki to podobno ten sam developer co właśnie Przylesie robi,tu mu zabrakło kasy ,ale tamto może dokończy.

Do góry