reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

i ja się witam sredecznie,bo dawno mnie tu nie było!
Wszystko przez zamieszanie z mieszkaniem,ale w końcu wczoraj podpisaliśmy umowę przedwstępną i przy dobrych wiatrach od początku roku będziemy urządzać swoje M na malince.Może któraś z Was po sąsiedzku mieszka?

Rubi,Inna współczuje waszym dzieciakom i Wam również tych pierwszych dni w przedszkolu.Pamiętam jak ja zawsze ryczałam jak po przerwie szłąm do przedszkola.:zawstydzona/y:Już teraz się martwię jak to będzie z Maćkiem chociaż to za dwa lata:-p
Rubi z tego co piszesz to masz bardzo grzeczną córeczkę:tak:Ja jak mój był tki malutki to nie miałam czasu na nic,bo non stop był cyc.Nawet sie wykąpać w spokoju nie mogłam:no: Teraz też za mną do łazienki przyłazi ale tylko demoluje,a nie ryczy:rofl2: Mam nadzieję,że moja córa w przyszłości będzie też taka grzeczna.
Aga trzymaj się kochana to jeszcze chwila.

reklama
Madzia ;-) Monisia ma swoje za uszami ;-) np. wczoraj pol nocy nie spalam (pierwsza taka noc - to musze przyznac)
jak sa upaly to cale popoudnie nie moze zasnac - dopiero jak slonce zachodzi to ona zasypia ;-)
nie jest najgorzej ale Jasiek byl idealnym niemowlakiem - zero problemow - po nakarmieniu zasypial sam, budzil sie, pocwiczylismy, jadl i znow szedl spac ;-) ale fakt - do tej pory sie za mna szweda ;-):tak: i tylko "mama!!!"

ale, ale... zapomnialam o najwazniejszym - moj synek posprzatal pokoj :tak::tak::tak: oczywiscie musialam siedziec u niego w pokoju i patrzec jak on sprzata ("bez ciebie mi sie nie uda") i od czasu do czasu podpowiedziec co gdzie schowac ;-) ale UDALO MU SIE :-):tak::-):tak:

Madzia, super, że umowa przedwstępna już podpisana :tak: Co do sąsiedzkiego mieszkania, to ja odpadam ;-) Chyba że 60 km można uznać za sąsiedztwo :confused:;-):rofl2:

Amelkowa, u nas to w ogóle przez pierwszych kilka miesięcy z Oliwką nie było żadnego problemu, chętnie szła do przedszkola, później nie chciała wychodzić... Coś koło kwietnia/maja się stało i nastąpił opór... Owszem, płacze były, ale później się rozkręcała... A teraz w sierpniu jak przez tydzień chodziła to już w domu zaczynał się lament, że ona nie idzie, nie lubi, nie chce... Jak już ją zaprowadzałam, to wymyślała cuda, a jak jej kochana pani znikała choćby na sekundę z oczu to była (pobodno) histeria....
U nas jest też taki problem, że nigdy nie wiadomo, kto Oliwię będzie odbierał... Ja ją zaprowadzam owszem, ale odebrać jej nie mogę bo do 16 jestem w pracy, mój mąż to w ogóle od rana do wieczora pracuje... Czasem idzie dziadek, czasem babcia, czasem któraś z ciotek... A Potwornicka potrafi zrobić awanturę, że nie przyszła ta osoba po nią, która ona chciała, żeby przyszła :baffled:
Miłego grilla :tak:

Rubi, gratulacje dla Jasia za posprzątanie pokoju ;-):tak:

Powiedzcie mi, gdzie można kupić fajne buty dla dziecka? Już takie bardziej jesienne... W Deichmanie, CCC, Boti nic ciekawego nie znalazłam, a jak były fajne to nie było rozmiaru... (wszystkie najfajniejsze buty były do 23 a później od 30 albo 31...) :baffled:

Ostatnia edycja:
Amelkowa oby oby ;-). Po weekandzie wystawiam mieszkanie na sprzedaz :szok: juz mam zawał jak to bedzie. Stwierdzilismy z TZ, ze narazie idziemy do bloku do łopola, a plany z domem odkładamy. I tak slecze w temacie tych mieszkan i słoneczne wyprzedane :baffled: - Amelkowa nie wiesz czy cos beda tam jeszcze budowac? Festival Park beda dobudowywac 3 bloki, ale nie wiadomo kiedy :baffled:. Jedyne mieszkania co mi sie tam podobały poszły :baffled:. Poziomkowa fajna, ale zaraz koło koscioła, ech dzwony :baffled:. Atrium Malinka ponoc szjs :-p. Oleska jeszcze zostaje, ale tylko 4 pietro fajne :-p. Wiec nie wiem jak to bedzie, pozyjemy zobaczymy :baffled:

Rubi tez bym się bała, ze brat 'za mocno ukocha' siostre.

Amelkowa, owszem, pytaliśmy, nawet z panią dyrektor rozmawiał mój mąż... I niby nic... Tzn. ja się domyślam, że chodzi o to, że przez pierwsze miesiące panie rozpuszczały Oliwkę, bo najmłodsza (miała 20 miesięcy jak poszła), nawet ją karmiły bo ona tak chciała (w domu jadła sama)... A później jak Oliwcia zaczęła pokazywać różki, to panie zaczęły ją "wychowywać" :baffled: Początkowo myślałam, że dzieci jej dokuczają, bo przychodziła do domu i mówiła, że np. "Tomek ją bije", ale szybko zrozumiałam, że wymyśla, jak przyleciała do mnie któregoś dnia z pokoju do kuchni z płaczem, że "Tatuś mnie bije i krzyczy" :szok: Poza tym wiem, że jest bardzo lubiana przez dzieci ze swojej grupy :tak: Panie też ją bardzo lubią :tak:
No nic, zobaczymy we wtorek :baffled: A co do odbierania to najczęściej jest tak, że nie da się ustalić dzień wcześniej kto po nią pójdzie :no: Mało tego, to, kto ją odbierze jest ustalane chwilkę przed, bo wtedy dopiero wiadomo, kto ma czas :-:)baffled:, żeby np. wyrwać się z pracy...

Amelkowa cena Oleskiej jest juz nizsza ;-). TZ tez gada co to za lokalizacja :-p, dlatego jedynie 4 pietro wchodzi w gre aby niebo miec za oknami :-D.
Jak pytałam po miescie to Słoneczne miało najlepsze sądaze, ze wykonanie super :tak: - udało wam sie :-).
Festival jest koło Karolinki.
Ja znalazłam jeszcze Novum na Malince, przy drodze :baffled:, willa jagielonów na nowej wsi krolewskiej :baffled: - odpadaja :tak:
A gdzie to przylesie? Czarnowasy?

Zaraz tego poszukam, ale od 2 m-cy w oczy mi sie nie obiło, wiec pewnie wyprzedane :baffled:
Ja nie wiem skad te ceny mieszkan jak fuszere taka odwalaja :baffled:

Juz znalazłam wczesniej i czaje co tam daja :-p

Jade z Gangsterosem do Łopola jak sie obudzi to zrobimy tam wizje lokalną :-p

reklama
Własnie patrze na 3 pok i garstka została :baffled:, pownie nie udałoby sie załapac czasowo ... TZ wroci z trasy to mu to pokaze ;-)
Nigdzie nie moge znalezc czy ogrzewanie z miasta jest :confused: a to wazne kurcze, bo jak tak to najlepsze mi sie wydaje :tak: danke Amelka ;-)

Wiesz dla mnie to niezła lokalizacja, nawet za koszarami, obok dzielnicy domków i przemysłowej Wspolnej :tak:. Ja tak poprawdzie z Zaodrza własnie jestem, moja mama tez na zaodrzu ma ten nowy dom :tak:. Na piechote do niej miałabym z 15min, a do Karolinki po szamke z 10min :tak:, choc ja to wygodna i tyłek wszedzie woże :-p. Toto mieszka obok Solarisa czyli kilka min autem, spoczko:-). Im dalej Malinki tym lepiej :-p (TZ familly :-D).

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry