tak na szybko bo niedlugo znow zrywam sie na wies...
jestem w dwupaku

wsio OK
do zlobka brzucha nie mozna zapisac - musi byc juz dziecko urodzone zeby je zglosic
zeby zapisac dziecko do przedszkola nie stoi sie po nocach w kolejkach - jak pisala
Amelkowa - wystarczy wypelnic formularz - ale wcale nie trzeba go brac do domu - jak sie ma przy sobie wszystkie dane to wypelnia sie go na miejscu i zostawia = wystarcza jedna wycieczka do przedszkola
na temat porodowek - w tym tej opolskiej pisalam nie raz i nie mam ochocty sie powtarzac...
natimove ;-)jedno sprostowanie tylko - w szpitalu wojejwodzkim w Opolu porodowki nie ma i drugie mi sie urodzilo - choc pewna na 100% nie jestem czy to Ty pisalas - wydaje mi sie ze przed porodem pisalas ze sie boisz bo jeszcze nigdy nie bylas w szpitalu - potem pisalas ze opolska porodowka jest najgorsza... wiesz... zeby oceniac i porownywac to trzeba chyba chociaz ze 2 podobne oddzialy "zaliczyc"... ja porownujac moje pobyty w pierwszej i drugiej ciazy moge stwierdzic ze ekipa lekarska byla lepsza 4 lata temu natomiast polozne caly czas na medal - zloty zeby nie bylo watpliwosci ;-):-)