reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Witam,

Aniulka fajnie, ze urlopik udany ... ja tez kochan nasze morze, ten zapach :-), za dziecka mieszkałam nad morzem ;-)

Nati moj Kubus tak nie miał, wiec nie pomoge. On płacze i spi niespokojnie tylko wtedy jak ma traume ... czyli jak matka na kilka h wyjdzie z domu:baffled::eek: i biedaka z babcia, ciotka czy TZ zostawi :eek:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Natimove dokładnie jak piszesz, dzieci mają słaby układ nerwowy i spią niespokojnie. One też muszą śnić bo we śnie mózg "analizuje"wydarzenia całego dnia i przepracowuje je a jak maluszek jest wrażliwy to będzie po prostu mocniej reagował. Dlatego ważne jest wyciszanie dziecka przed snem-kąpiela, kołysanką, czytaniem czy głaskaniem, sciemnione światło itp.
Jeśli mocno nie płacze to niereaguj rozbudzaniem bo potem zawsze będzie się budził i czekał na ciebie nawet w nocy...

Natimove może to przykre co napiszę ale mi się wydaje, że Twój synek czuje Twoją złość!!:tak: Dzieci nie umieją inaczej wyrazic tego co czują tylko przez płacz bądź właśnie przez sen bo w nocy maleństwa analizują cały swój dzionek czyli jak np Ty się zdenerwujesz na niego bo np. płacze to on wtedy przez sen może sobie to przypomnieć i tak to właśnie może wyglądać na takie nerwowe spanie dzidziusia. Postaraj się okazać więcej cierpliwości i miłości Miśkowi bo on tego od Ciebie oczekuje :-):-)

Ja juz jestem, przez ostatnie wydarzenia zaniedbalismy zakupy spozywcze i pustki juz takie były, ze nie wiem:baffled:. Nawet Kubusia mleko sie rano skonczyło ( ja to z tych chomików co lubia miec zapasy):eek:. słoiczki owocki na wyczerpaniu:eek: ... ale juz wszystko jest :tak:.

Aniulka gdzie nad morzem byliscie?

natimove no to gratulacje dla koleżanki :-):tak::-) tyyyyyyyle radości na raz no pięknie :) jak Twoje maleństwo? spokojniej śpi?

Marcik u mnie w lodówce też pustki jednak niestety mojego A nie udało mi się wyciągnąć na zakupy choć tak obiecywał.........:wściekła/y::angry::no::angry: no ale co tu pisać- faceci !!! A nad morzem byliśmy w Dźwirzynie kurcze fajnie było tylko krótko!!:angry::angry: masakra jutro już do pracy wrrrrrrrr

a co z rubi? czyżby ją już rozdwoili?:szok::szok:

Hej dziewczyny
Pare dni mnie nie bylo, ale na szczescie nie zaskrobalyscie wiele wiec moglam latwo nadrobic. Zostalo mi 4,5 tyg do rozwiazania a juz nie usiedze dlugo przed komputerem bo maly od razu kopie mnie jak szalony :-( Dominik nie moze sie juz doczekac braciszka, caly czas mowi jak dzidzius wyjdzie z brzuszka to mu pokaze to albo jak wyjdzie z brzuszka to pojedziemy mu pokazac malpki(do zoo) :-) ciekawe czy bedzie mial tyle radosci na widok brata jak rzeczywiscie sie pojawi na swiecie :-)
oprocz tego wczoraj bylismy zobaczyc nowa porodowke, otwarli w polowie lipca, mowie Wam hotel 5cio gwiazdkowy, rewelacja :-) jezeli porod bedzie przebiegal bez komplikacji, a taka mam nadzieje, bo tak mialam z Dominikiem, to przyjezdzam do szpitala, dostaje swoj pokoj z lazienka, gdzie jest wsyzstko przygotowane do porodu, tam rodze i zostaje pzrez 24h, a potem jak bede miala pokarm i z dzidzia i ze mna bedzie wsyztsko ok to ide do domu :-) mowia ze to sa takie salki zeby kobieta czula sie jak w domu :-) teraz tylko musze sie modlic zeby wsyztsko poszlo gladko :-)

A ja mam pytanie...czy to prawda że w Opolu trzeba duuuuuuużo wcześniej dzieci do przedszkola zapisać????Moja znajoma ma 1,5 córeczke i już chce iść jej miejsce zapewnić...toż to szok !!! A do żłobka ją zapisywała jak mała w brzuchu siedziała jeszcze...przesadzone czy to prawda?

reklama
A ja mam pytanie...czy to prawda że w Opolu trzeba duuuuuuużo wcześniej dzieci do przedszkola zapisać????Moja znajoma ma 1,5 córeczke i już chce iść jej miejsce zapewnić...toż to szok !!! A do żłobka ją zapisywała jak mała w brzuchu siedziała jeszcze...przesadzone czy to prawda?

jezeli chcesz zapisac do prywatnego przedszkola to trzeba duzo wczesniej, ja zapisaywalam jak Dominik mial 1,5 roku i juz bylo prawie za pozno, 2 przedszkola mialy zamkniete nawet listy rezerwowe :szok: a do panstwowego zapisuje sie w marcu w tym samym roku co dziecko zaczyna przedszkole i tam tez jakies kryteria obowiazuja, ale nei wiem dokladnie. A ze zlobkiem to slyszalam, ze jak chce dziecko zapisac to lepiej juz, a nie jak sie urodzi :szok: zgadzam sie ze to SZOK :szok:

Do góry