reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

witam nocnie ;-)

alez mnie temat ominal - o cipkach :-):-D
ale bardzo dobrze bo za kilka tygodni Jasiek dokladnie zobaczy ze Monisia inna... czytalam tu na bb o trudnych rozmowach i tam pierwszy raz spotkalam sie z okresleniem "siusinka" czy "siusianka" a moi znajomi uzywaja terminu "muszelka" ;-) nie mam teraz sily zastanawiac sie jakiego terminu my bedziemy uzywac bo wlasnie poklocilam sie z mezem w podobnym temacie....i wcale nie chodzilo o cos tak intymnego a o zwykla...ciemieniuche...:szok::szok::szok:
Jasiek ma pozostalosci i polecono mi szampon - przytaszczylam paczke z poczty i zabralam sie wieczorem za mycie nowym szamponem Jaskowej lepetynki... cwaniak zapytal:
- dlaczego uzywamy nowego szamponu skoro jest jeszcze ten stary - odpowiedzialam ze ten jest specjalny na ciemieniuszke...
- a co to jest ciemieniuszka?
-taka skorupka, ktora nie pozwala skorce na glowie oddychac (maz twierdzi ze mowilam ze wloski nie moga oddychac - moze sie przejezyczylam...) ale ten szampon ja przegoni...
i koniec tematu... poczytalismy i malz wola ze chce ze mna 2 zdania zamienic....
ide a on z tekstem ze mam jeszcze Jaskowi wyklad o prostacie, podagrze i raku zrobic, ze wpedzam go w kompleksy i zanizam samoocene:szok::szok::szok: ze rozmawiam z nim jak z doroslym a on ma przeciez 4 lata.....

niestety ciemna ze mnie masa bo do tej pory nie rozumiem o co malzowi z ta ciemieniucha chodzilo... byc moze palnelam ze to wloski nie moga oddychac ale czy przez to znize wlasnemu dziecku samoocene???

nawet nie wiem jak zaczac rozmowe z malzem na temat wspolnego nazewnictwa pochwy bo w tych tematach to moj malz bardziej zabytkowy niz rzymskie koloseum - za chiny ludowe nie chcial pokazac Jaskowi jak sie sika na stojaco - no i kto denonstrowal? mama... tak wiec Amelkowa ;-) jak Ci kiedys w przedszkolu Jasiek powie ze jego mama tez czasem sika na stojaco to sie nie dziw :-);-):tak::-D

saly ;-) ja sie wybieralam do Scandii na promocje za 3 zl wiec moze sie spotkamy w srode czy czwartek ;-) mam tylko nadzieje ze dozyje bo po dzisiejszej wycieczce na poczte i do lidla myslama ze skonam - starosc nie radosc :baffled::no::-p

OK :blink: smigam spac ;-) jutro przeciez polowanie ;-)

reklama
Ostatnia :-p

Rubi nie ma sie co przejmowac, nie wiesz ze chłopy maja zawsze racje :szok::szok::szok::szok::szok: :szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D. Rob po swojemu :tak: w koncu to Ty spedzasz wiecej czasu z Jaskiem i w domu nosisz spodnie :cool2:

Tez czas na mnie ... ja jak za dawnych czasow jestem nocnym markiem :szok:, a chyba powinnam byc zmeczona i jestem, ale nie padam hymmm dziwne :-p

Dzien dobry ;-) troche sie nie wyspalam:-:)-:)-(

Ostatnia :-p

Rubi nie ma sie co przejmowac, nie wiesz ze chłopy maja zawsze racje :szok::szok::szok::szok::szok: :szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D. Rob po swojemu :tak: w koncu to Ty spedzasz wiecej czasu z Jaskiem i w domu nosisz spodnie :cool2:

a wiesz... masz racje :tak::tak::tak: w koncu to jak pokazywalam jak sie sika na stojaco:-D:-D:-D:-):-):-)

Amelkowa ;-) a ja jeszcze w domu... sniadanko i takie tam, wsiadam w busa i napadamy na Scandie :-);-):tak::-D

a tu watek z bb gdzie poruszane sa "cipkowe" tematy https://www.babyboom.pl/forum/4-latek-5-latek-6-latek-f18/klopotliwe-pytania-cztrolatka-27019/
pamietacie jak mowilam ze chlopczyk wsadzil sobie klocek w siusiaka? to wlasnie na tym watku sie o tym dowiedzialam.....

Ostatnia edycja:
:wściekła/y::angry::wściekła/y::angry::wściekła/y::angry:nosz kur .... kur .... kur.....a :wściekła/y::angry::wściekła/y::angry::wściekła/y:
jade do hotelu wybierac menu na impreze i co sie okazuje wpisali mnie na 12 lipca nie na teraz na 5 lipca :angry::angry::angry::angry::angry: .... i teraz wcisneli nas w jakas wnęke :angry::angry::angry::angry: i bedziemy na sali z poprawinami a nie tam gdzie mielismy ... bo reszta zajeta a tam kilka sal maja .... jeszcze mnie moze zamienia z jakas impra, da znac jak przyjda menu ustalac tamci ... nie no jest mi az goraco z nerwow :angry::angry:
człowiek planuje na cacy, kupa kasy na to idzie i co, wnęka :angry::angry::angry::angry::angry::angry:
musiałąm brac bo co mam zrobic, juz nic nie znajde, goscie zaproszeni, kosciół i torty zamówione :angry::angry::angry: widac wczoraj miałam tylko dobry dzien :-(

udanych łowów laseczki :tak:

no pieknie... dyzurnych nie bylo - tablicy nie wytarly to wam sie pisac nie chcialo???:-):-):-):-D:-D:-D

w Scandii bardzo sympatycznie - jeszcze sporo fajnych rzeczy upolowalysmy :tak::-) choc ja sie bardzo staralam aby nie kupowac na 3-4 lata do przodu :-p
Jasiek dostal spodnie i 2 czapki - jedna bedzie dobra za kilka lat - mama nie trafila z rozmiarem ale to czapka Ronaldo...:zawstydzona/y: Monisia jest bogatsza o 3 pary spodni i 2 sukieneczki :-) :-);-) dzieciaki dostaly tez po 2 pluszaki - Jasiek dokonywal wyboru - jak sie wczesniej domyslalam te ladniejsze - bardziej kolorowe przeznaczyl dla... siebie :-D:-D:-D

Marcik ;-) no to Was urzadzili :-:)-:)-( teraz powinnas walczyc o jakis mega upust

ok - spadam - dzis robie za piekarnie - az 2 chlebki musze upiec :tak::tak::tak:

Ja mam dzisiaj w domu mega marude rosnie mu zabek nr 9 i 10 (trójki) i jest totalnie nie w humorze, na nic czasu nie mam:baffled:. Teraz moja mama przyjechała i sie bawia a ja wrzucam na bb ciuchy po Kubusiu ;-).
Nasz temacik moze cos wam sie spodoba;-) dzis chyba skoncze dodawac reszte naszych za małych juz rzeczy :tak: uffff
https://www.babyboom.pl/forum/sprzedam-f39/co-kryje-kubusiowa-komoda-roz-56-62-68-74-a-28158/

Super, ze wam sie zakupki udały :-) fotki cykac i pokazywac co tam upolowalyscie :tak:

A wiecie dziewczyny nie mam słow, juz wiecej imprez nie organizuje, w dup...e mam :wściekła/y:

W realu tez wyprzedaze?
Moja mama kupiła tam Kubusiowi 2 bluzki kiedys i takie twarde sa, nawet po lenorowaniu :-(, nie wiem czemy jak to 100% bawełenki :confused:. Real Niemiecki ma fajne ciuszki dla dzieci :tak: Tylko TZ nigdy nie ma czasu :angry::baffled:.

reklama
Do góry