reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

A tu znowu cisza jak makiem zasiał :-p
Wszystkie na wczasach?
My siedzimy w domu, latamy sobie po lekarzach (chirurg dziecięcy prywatnie został dziś odfajkowany, bo na Witosa termin na połowę września - chyba, że pojawiłby się stan zapalny, to proszę przyjechać wcześniej; a wysoki stan leukocytów o niczym nie świadczy - no to panu doktorowi z wąsem już dziękujemy), zajadamy jagody i moc innych owoców (bo poza tym to żyjemy chyba powietrzem). I tak nam czas płynie - jakoś bez szczególnych wydarzeń....

reklama
Cześć dziewczyny,
Mam ogromną prośbę, pomóżcie, jeśli możecie - poszukuje profesjonalnego doradcy laktacyjnego albo zaufanej położnej, która ma pojęcie o laktacji. Z możliwością wizyty domowej. I kogoś ludzkiego... Mam problem z piersiami i nie wiem co robić, a mój lekarz i położna mają odmienne zdania na ów temat...
Z góry dziękuję za pomoc :tak:

witaj kasia
z doradców laktacyjnych to znam tylko Jolę, która doradza w szpitalu na Reymonta. Ale wiem też, że ona raczej wizyt domowych nie prowadzi. Może mogłabyć podejść do szkoły rodzenia przy szpitalu i poprosić o pomoc - może będą umieli Cię gdzieś skierować?
A w czym problem, jeśli można zapytać? Ja sporo wiedzy na ten temat zebrałam, bo nie wyobrażałam sobie nie karmić piersią i karmiłam przez ponad rok - wtedy syn sam zrezygnował z powodu mojej drugiej ciąży, inaczej pewnie dalej byśmy cycali...

Dzień dobry :)
Mam 25 lat, mieszkam w Opolu i jestem na samym początku - ósmy tydzień ciąży. Postanowiłam przyłączyć się do jakiejś mamusinej społeczności. Kompletnie nie mam z kim porozmawiać na kobiece, ciążowe tematy więc myślę że znajdą się tu osoby z którymi znajdę wspólny język. :)

farfalla witaj :-)

Trochę tu ostatnio mniejszy ruch - bo wakacje, pogoda piękna, to wszystkie korzystają, ale na pewno ciążowe tematy mają tu rację bytu ;-)

Teraz mam w domu gości, to też nie zaglądam tak często...
U mnie, jak widać, początek przeleciał (sama nie wiem kiedy :confused:) - teraz już bliżej końca. A dopiero co opuściłam porodówkę :szok:

Witajcie jestem tu nowa tak czytam wasze posty i wiekszośc z was ma już swoje szczęścia największe albo niebawem się ich spodziewa. Ja niestety narazie nie miałam takiego szczęścia steamy sie z mężem ale jak narazie to nic:-(

Andzia jak tu dołączyłam, to jedna z nas też czekała i nie mogła się doczekać. Pisałam jej, że na pewno przyjdzie dzień, że przytuli do serca swojego małego okruszka. I wiesz co? Dzisiaj jej dwa okruszki mają prawie 10 miesięcy ;-)
Wierzę, że i Ty doczekasz tego serca bijącego pod Twoim.
My o syna staraliśmy się pełny rok- udało się, kiedy byłam już bliska zwątpienia i chciałm ruszać na badania.
Każdemu z nas widać jest pisany swój czas. Twój też nadejdzie - trzymam za to mocno kciuki &&&&&

villandra dzięki za wsparcie to dopiero nasz początek - 2 cykl starań, niby wyliczyłam że owu ma się pojawic dzisaj lub wczoraj z dzisiejszego dnia to już chyba nic zobaczymy dalej może coś się poprzestawiało i będzie później. Teraz tylko częste igraszki i więcej cierpliwości.

reklama
witam Opolanki :)
Jestem tu nowa i bardzo mi sie tu podoba :) jestem w 7 miesiącu ciąży i już nie mogę się doczekać mojego okruszka, tak bardzo się cieszę, że udało mi się zajść w ciążę, która od początku nie była łatwa, bo przeszliśmy operację w 15tc ale na szczęście wszytko jest dobrze :) pozdrawiam

Do góry