reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Hej hej!
Żyjemy w biegu i kompletnym braku czasu na wszystko :-)
Ale ostatnio postanowiłam nieco przeorganizować swój czas i może będzie lepiej. Oby!

Nowe buźki się pojawiły, witamy!
Andzia
na pewno przyjdzie i Wasz czas na maluszka. Nie ma się co stresować, każdemu inaczej to wychodzi, jednym szybciej, drugim później.
Madalinska życzę aby już nic nie zakłócało pomyślnego dobrnięcia do finału :-) Co do szpitala nie pomogę, rodziłam w Koźlu.
Matrensja
Sylha wierzę, że Ty to już na nic czasu nie masz przy tych swoich łobuziakach!
Villa Rafałek po prostu musiał się dobrze przygotować do samodzielnego chodzenia, nie chciał się chłopak rozdrabniać i zacząć od 3 kroczków. Co sobie będzie głowę drobiazgami zawracał ;-) Zobaczyłabym chętnie taki Rafałkowy wykład! Popłakałam się z opisu szkodnika! A u nas chyba będzie podobnie, bo Młody uwielbia gryźć, ramiona mam całe w śladach jego zęboli, kuksańce też rozdaje, choć na razie nie są jeszcze jakieś bardzo mocne.
Może idź szybciej na ten GBS ;-) Mi się udało odebrać wyniki w ostatniej chwili.
Franiowa gratuluję znajomości Opola :-) To już jesteś lepsza niż ja, bo ja dalej poza centrum się gubię :-D Super, że Natalka zadowolona ze szkoły.

U nas Heniu chodzi już bardzo pewnie przy meblach, pomiędzy nimi śmiga na czworakach. Zaczyna się też puszczać i potrafi ustać dosyć długo, czasem zrobi 2-3 kroczki zanim bęcnie. Zęboli mamy 8 i doświadczam ich dosyć boleśnie :-) Poza tym Młody waży już ponad 11 kg, więc jest co dźwigać.

reklama
Hej. Chciałam się przywitać!

Dołączyłam do forum w ramach akcji "o matko jesteś kobietą" i znalazłam opolski wątek.

Jestem z Opola - są tu jakieś mamusie aktywne?

Mój synek ma 16 miesięcy :)

Hej Fit Maminka :-D
Widzę,że jesteś baaaardzo fit:-D fajnego masz tego bloga- taki bardzo hmmm prawdziwy i nieźle sobie ten czas organizujesz a co pełen szacun z mojej strony:-)
Trochę tu się cicho zrobiło, ale mam nadzieję,że wątek odżyje- fakt niektóre to zajęte zwiedzaniem porodówki;-),

Ha ha! No ja jeszcze porodówki nie zwiedzam i sobie myślę, żeby te atrakcje to tak za 3 tygodnie były ;-) Pytanie tylko, jakie plany robi sobie to moje dziecię, bo jak niektóre pamiętają, w przypadku syna planowanie całkiem rozbieżne się okazało :-D

Melduję się prawie gotowa do powitania nowego członka rodziny - wciąż brakuje nam.... imienia :-p Śmieję się, że będziemy na samej porodówce, między skurczami wybierać :rofl2:

fitmaminka witaj w naszym małym gronie - staram się być na bieżąco, ale pewnie mi się zaraz ukróci. No i do Opola mam kawałek, aczkolwiek nie mam nic przeciwko wyrwaniu się czasem do miasta. Tylko nie wiem jak mi to pójdzie z dwójką

Mal gbs pobrany - wyniki będą w tym tygodniu, no to chyba jednak dotrwam ;-) Na wizycie doktorek stwierdził, że wszysto jest ok.
Co do Rafała, no to chyba rację - on to lubi tak od razu konkret, a nie drobiazgi - skądś to znam :-)
No ale Henio też Cię pewnie jeszcze nie raz zaskoczy. Na razie to widzę, że masz kawałek chłopa - mój ciągle szczypior; nie sądzę, by do 11kg dobijał. No ale przecież Rafał nie ma czasu na jedzenie, bo zawsze jest coś ciekawszego do zrobienia :-D

sylha no neurologów to ja też nie znam, więc nie pomogę

Franiowa a co tam u Was?
Takie pytanko: macie nadal tego mercedesa? Bo jeśli wciąż aktualne, to chrzestna Rafałka by wzięła dla swojego Antonia ;-)

Vill, to nie Mercedes, lecz BMW:)
I tak, jest ciągle do wzięcia:)

My mamy za sobą czas dużego stresu - dwie nowe diagnozy u Frania dały nam mocno w kość, szczególnie ostatnia - padaczka:( Tydzień temu wróciłam z krasnalem z kliniki z Warszawy, za miesiąc kolejna hospitalizacja.
Krótko mówiąc jazda bez trzymanki nie ma końca.

Trzymaj się dzielnie:tak:

Ojej! Biedny Franio :-( Faktycznie nie ma końca z tym stresem...
Dużo sił dla Was.

A co do BMW, to ja w takim razie chętnie zrobię za pośrednika, ale to raczej chyba dopiero po Nowym Roku, chyba że wcześniej by się coś udało (może w końcu z jakąś małą herbatką przy okazji by się udało). Mogę też Was bezpośrednio ze sobą skontaktować - wprawdzie chrzestna Rafałka pod Brzegiem mieszka, ale w Opolu też bywa, więc na pewno dałoby się zorganizować wszystko logistycznie ;-)

Hej Hop!
A tu cicho, cicho...
A ja się melduję jeszcze w dwupaku ;-) Chociaż wszystko mam już podopinane na ostatni guzik, ale w czawartek jeszcze wizyta, to ja chętnie na porodówkę wybiorę się dopiero w przyszły weekend; ciekawe czy moje dziecię ma podobne plany :-D
Poza tym Rafałek przeniesiony do swojego pokoju i łóżeczka (a mama z nim - tzn. mama wróciła na swój panieński tapczan), poszło lepiej niż oczekiwałam. Noce przesypia nawet w miarę - choć mamy za sobą nie tylko sukcesy w spaniu u siebie do 6:30 (zanim następuje etap "gnieciemy się jak sardynki na tapczanie"), ale także porażki pt. "mama walczy o nie bycie sardynką jeszcze przez godzinkę, dwie - i w ten sposób nie śpimy wcale :-p". Ale ogólnie bilans zdecydowanie na plus :tak:

A co tam u pozostałych?????

reklama
Do góry