reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

reklama
Ja też:)

Francyś nam się rozkłada:(
Słyszałam o jakims rewelacyjnym pediatrze - wojskowym, przyjmuje prywatnie na Zaodrzu/Szczepanowicach (? - gdzies tam w kazdym razie), słyszałyscie o nim? Wiecie o kogo chodzi?

Kolejne pytanie - czy w Opolu przyjmuje okulista dziecięcy specjalizujacy się w leczeniu dzieci po laserowym przyklejeniu siatkówki w przebiegu ROP?

NARAZIE więcej pytań nie mam;-)

Witam :-)

Franiowa- Karpowicz w szpitalu wojskowym na wróblewskiego. Starszy facet, ale podobno działa cuda!!!!!Wiele koleżanek mi go chwaliło, myślałam,żeby dzieci do niego zapisać, podobno fajnie nauczy Cię dziecko hartować:-), ale już "nowych" nie bierze, ale jak tak wyrywkowo i nagle to weźmie i do domu przyjedzie. Podałabym Ci tel. ale jeszcze go nie zdobyłam....
Drugi dobry to Negacz, ale z tego co wiem co przyjeżdża do domu tylko prywatnie i 200złza przyjazd:szok:, mieszka w Winowie, ale też jeszcze nr.tel nie mam...

No jak ja się od koleżanek nasłuchałam jak im się dziećmi zajął to też się napaliłam, ale cóż, no,ale jedna mi ostatnio mówiła,że jak się zadzwoni to przyjedzie- wiadomo w krytycznej sytuacji......

Tak, to o Kurzycy słyszałam! Dzięki:)
Drugiego tez sobie zapamiętam:)

Młodemu jakby ciut lepiej, ale zobaczymy, co wieczorem będzie.
Narazie ratujemy sprawę stałym zestawem leków

No jak jestem, to żadnej, a jak mnie nie ma to tu pełno :-D

Odwiedziliśmy sąsiadkę, M imprezuje z kumplami w ogrodzie, Rafał grzeczniutko śpi (dziś nawet bez kąpieli - cudowne jest to moje dziecko).
Po południu było trochę marudzenia. Na obiad zupka domowej roboty i już się bałam, że syn mój w poważaniu ma kulinarne starania swojej matki (kuchnia słoiczkowa cieszyła się zdecydowanie większym entuzjazmem), ale to chyba jednak przypadek, a dokładnie zębolki, bo przy podwieczorku (jabłuszko słoiczkowe, które wczoraj baaardzo smakowało) scenariusz dokładnie ten sam, co przy obiedzie, więc mam nadzieję, że moje zupki będą się jeszcze cieszyć należytym uznaniem (starczy mi jeden maruder, któremu co i rusz a to to nie smakuje, a to na tamto nie ma akurat ochoty :huh:).

Franiowa z pediatrów legenda jeszcze to Pawłowicz (ale on to chyba tylko w Kup przyjmuje) i Janusz Sebastian (ale ten to chyba gdzieś z Pokoja jest a w Brynicy ma gabinet - albo odwrotnie; coś koło tego), więc to Cię raczej nie ratuje, co...
A z oczkami to akurat znajoma przez ostatni miesiąc z synem jeździła - do WCM, ale co konkretnie mały miał i u kogo był, to Ci nie powiem (szkoda że wcześniej nie doczytałam, to może bym dopytała), ale generalnie to klnęła na czym świat stoi...
A ode mnie duuuużo zdrówka dla Frania - niech choroby precz przegania!

Idę poczytać o robaczkach jeszcze....

reklama
Witam się tym deszczowym porankiem:)

Za chwile mykam do pracki:)

Co do lekarzy to słabo się znam,bo notorycznie unikam:) a i z Dorkiem to tylko przy okazji szczepień...to co wiem to od rodziny i znajomych i okulistę to polecają na Krakowskiej (obok Delikatesów) w czwartki bodajże dzieci przyjmują.
Babcia to uznaje znowu tylko Gierkówkę.

FraniaMama- świetnie,że się z praca ruszyło,bo chociaż dojazdy dwa razy w tydniu,to nie oszukujmy się,ale także uciążliwe.

Przy okazji zapytam:nie zna któraś aktywnie działającej osóbki z Avonu?:-)

pzdr:)

Do góry