reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Witam ranne nie śpiochy:-),

Franiowa- a jakiego języka uczysz?!?!?!W tym collegium jest niemiecki, angielski, hiszpański i nie wiem czy jeszcze jakiś, a w szkole?!?!?!
No nie ciekawie macie teraz z tym mieszkaniem....a jakbyście np. wzięli kredyt teraz na mieszkanie a jak sprzedacie dom to go na raz spłacili!?!?Idzie w ogóle takie coś zrobić?!?!?Ja w życiu niekredytowana to nie wiem

Villa- no jeszcze się zdarzają ludzie normalni- w sumie to też co on miał z jakiś dokumentów?!?!?Ale fajnie,że się odnalazły!!!!Nasza rehabilitantka od kości to też cudowna dziewczyna, raz mi auto nie chciało odpalić i dzwonię do niej,że się spóźnię, bo musze zaczekać na emka co sie z pracy urwie- to co ona po mnie przyjechała, fakt jechała do pracy, ale musiała 1 km nadjechać:-) i do teraz co mnie albo emka widzi to się pyta o zdrówko, a mnie to szczególnie jak to mówi o Jasia i Małgosię:-D:-D

Aha ja u tego Pana RP to chyba resztę rzeczy na razie zakupiłam i może dzisiaj, najdalej jutro przyjdzie przesyłka:-),

Mal- jak będziesz kiedyś jechała 45 to zjedź na Prószków tam też jest sklep z akcesoriami dla dzieci i ciuszkami- ceny niższe jak w Opolu, ale aczkolwiek allegro króluje:-)

reklama
Sylha, jestem germanistką.
Kwestia 'co po sprzedaży domu' jest już ustalona. Byle tylko dotrwać do tego momentu.

Collegium - masz na myśli NKJO?

O godz 13 jade na rozmowę o prace w pierwszej szkole językowej:szok:
Kurcze, szybko:tak:

Witam w sumie już nie z rana, bo zrobiło się prawie południe :szok:
A u mnie znowu syf, kiła i mogiła (a dopiero co był taki porządek :confused2:); skad się bierze taki bajzel :confused:

Franiowa trzymam kciuki moooocno :tak:I za mieszkanie i za pracę.Bo tyle tylko mogę

sylha fakt - psu na budę komu te dokumenty były. Ale dobrze, że nie trzeba było ich ponownie załatwiać. I że (najczarniejszy scenariusz) rzeką nie popłynęły. Bo wzdłuż drogi rzeka płynie....

No a nas dzisiaj próba generalna krzesełka do karmienia czeka - w końcu pozbędę się kołyski ze stołu (i spod nóg).
A smyku ćwiczy znowu intensywnie przewracanie na brzuch. A nawet raz zaliczył obrót w drugą stronę. I słoneczko trzeba wykorzystać, więc spacer w oczekiwaniu. No i kuchnię odgruzować, bo strach tam wchodzić :szok: (co tłumaczy czemu jestem tu a nie w kuchni :-D)

Miłego dnia :-)

Dopiero dotarłam do domu z pracy.. Obiad mrożone warzywa z torebki i resztka pomidorowej ze słoika (ta druga własnej roboty).
Villa bajzel bierze się i robi sam z siebie :-D U mnie to samo, 2 dni jest porządek a potem nagle PSTRYK i sajgon :eek:
Franiowa jak rozmowa?? Mam nadzieję, że poszło dobrze :-D
Sylha dzięki za namiary :-) Jak przesyłka, doszła?? Ja właśnie intensywnie myślę, co mam do zanabycia jeszcze, po spacerku wieczornym trochę zakupów porobię. Trochę nie mam dziś siły już na nic..

Aaaaaa rozmowa bardzo pomyślnie:) Dziękuję:)

Dziewczyny, na aukcjach Frania drastycznie obniżyłam ceny książek - jak pomyslimy o tachaniu tych wszystkich kartonów do kolejnego mieszkania, to słabo nam się robi.. Stąd decyzja o wielkiej wyprz;-)
Zajrzyjcie prosze, może coś dla siebie znajdziecie. I to bez kosztów przesyłki!
Np encyklopedia 6 t za 60 zł.:)

Krzesełko pełen wypas :-) Rafał był tak szczęśliwy jak go do niego wsadziłam, że o własnym obiedzie od razu mogłam zapomnieć - plan był nakarmić siebie, a potem małemu dać podwieczorek (bo była dopiero 15, a obiadek miał o 12:30, więc powinien zgłodnieć dopiero 15:30/16), ale krzesełko zaostrzyło mu apetyt i mój obiad musiał poczekać :-D A jak fajnie się w nim kopie :-D

Poza tym spacerek zaliczony, pralka popracowała, a ja nie bardzo :no: Odgruzowałam trochę kuchnię i zrobiłam obiad, ale na tym się skończyło. Oj muszę jutro doprowadzić chałupę do jakiegoś porządku, bo będzie źle :crazy:

PS. Franiowa naszyjnik mój ;-) A już się wystraszyłam, że mnie ktoś ubiegł, bo mi się coś zawiesiło, ale na szczęście okazało się, że ubiegłam się sama :-D popatrzę jeszcze sobie i jak skończę szaleństwo, to się dogadamy na odbiór. Prawdopodobnie będę kombinować na wtorek, bo planuję wyjazd do Opola, a jak nie, to nie ucieknie ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześc dziewczyny. Właśnie wróciłam do domu z imprezy. Nogi mi wchodzą tam, gdzie nie powinny.

Villa, ale przygodę miałaś!

Franiowa mam nadzieję, że ze szkołą się uda, że będzie to trafiony wybór;-)

Witam dziołchy :-) i zapomniałam co miałam napisać.....echhh ta skleroza ciążowa.....

Mal- ale jak pojedziesz tą 45 to jeszcze możesz do mnie skręcić na kawę:-)

Franiowa- i co rozmowa sfinalizowana, czy czekasz na odpowiedź?!?!

reklama
Kamea, Twoja relomndacja była najwyższym nakazem;-)

Sylha, ja narazie nie mogę niczego finalizowac bo mieszkanką Opola jestem ino cialem nie meldunkiem.
Ale rozmowa była b sensowna i obfitująca w konkrety.
Największe szanse mam na zatrudnienie od stycznia. Mi to tez b pasuje, bo teraz to u nas masakra przeprowadzkowo-organizacyjna.

idę spac , dziewczynki
Kolorowych:)

Do góry