reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć w 17/18 tc

reklama
Ja się zastanawiam też ,bo na prenatalnych lekarz powiedział,że raczej dziewczynka ,potem nie było widać,albo była pępowina między nogami i zastanawiam się na ile można wierzyć takiej pocatkoeej opinii 🙈 Ale za tydzień połówkowe to będę wiedzieć na sto procent .

U mnie w 12 tygodniu lekarz zobaczył dziewczynkę, mój prowadzący w 16 tygodniu potwierdził i urodziła się dziewczynka.

Witam, chciałabym zapytać czy w 17/18 tc możliwe jest rozpoznanie płci żeńskiej na USG? W piątek lekarz powiedział, że na 100 % widzi dziewczynkę (pokazywał wargi sromowe płodu). Oglądał płeć na początku usg i na końcu i powiedział, że na 100 %, wpisał też w opisie badań, że "płeć żeńska". Lekarz doświadczony, z certyfikatem i dobrym sprzętem, ale jakoś trudno mi uwierzyć ponieważ mam 2 synków i byłam pewna, że trzeci też będzie syn. Zaczynam mieć wątpliwości czy nie cieszymy się przedwcześnie na córeczkę. Proszę o odpowiedź, zwłaszcza mamusie córek, które poznały płeć w okolicach 17/18 tc - czy płeć się już nie zmieniła czy jednak na kolejnych badaniach wyszło, że to chłopczyk. Pozdrawiam!
u mnie w 12 tc na 95% była dziewczynka i się sprawdziło ;)

Na 100% to mozna byc pewnym
jak sie urodzi😂 ale tak na tym
etapie bardzo prawdopodobnie ze okreslil prawidlowo plec, tym bardziej ze wskazal
wargi sromowe a nie ocenil
na zasadzie „tu nic nie widac” „ nie wystaje”😂. Gratuluje!🙂

Witam, chciałabym zapytać czy w 17/18 tc możliwe jest rozpoznanie płci żeńskiej na USG? W piątek lekarz powiedział, że na 100 % widzi dziewczynkę (pokazywał wargi sromowe płodu). Oglądał płeć na początku usg i na końcu i powiedział, że na 100 %, wpisał też w opisie badań, że "płeć żeńska". Lekarz doświadczony, z certyfikatem i dobrym sprzętem, ale jakoś trudno mi uwierzyć ponieważ mam 2 synków i byłam pewna, że trzeci też będzie syn. Zaczynam mieć wątpliwości czy nie cieszymy się przedwcześnie na córeczkę. Proszę o odpowiedź, zwłaszcza mamusie córek, które poznały płeć w okolicach 17/18 tc - czy płeć się już nie zmieniła czy jednak na kolejnych badaniach wyszło, że to chłopczyk. Pozdrawiam!
Pierwsza ciąża 13tc na prenatalnych dziewczynka, 16tc u lekarza prowadzącego chyba dziewczynka, drugie prenatalne dziewczynka i urodzona dziewczynka.
Obecnie 2 ciąża. 12tc raczej dziewczynka, 16tc lekarz prowadzy nie widzi żeby coś odstawało, drugie prenatalne chłopiec i jak dotąd (27tc) podtrzymane że jest chłopiec.
Z każdych drugich prenatalnych otrzymałam zdjęcie USG od spodu maluszka i widać wyraźnie, że się różni 😉 na każdej wizycie pytam czy synkowi nic nie ubyło 😅 w poprzedniej ciąży pytałam czy córce nic nie urosło czasem 😁

W obu ciążach płeć poznałam na pierwszym USG prenatalnym w 12tc.
Przy Córce miałam badanie na średniej jakości sprzęcie, a i tak pani doktor się nie pomyliła :)

Dziękuję dziewczyny za wszystkie odpowiedzi ☺️. Z tego co piszecie jest szansa, że lekarz się nie pomylił i będzie dziewczynka, tym bardziej, że niektóre z Was już w 12 tc poznały płeć. Niestety nie mam zdjęcia zrobionego "między nóżkami". Muszę czekać do kolejnej wizyty na połówkowe, ale pewnie niepewność jeszcze będzie, więc czekam z wyborem imienia i różowymi zakupami 🙂. Napiszę za miesiąc czy się potwierdziło czy nie 🙂

reklama
Do góry