angeliskax
Moderator
No u nas ja z mężem byliśmy nastawieni na drugiego synkau nas na odwrót, wszyscy nastawieni na dziewczynkę a tu chlopak![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No u nas ja z mężem byliśmy nastawieni na drugiego synkau nas na odwrót, wszyscy nastawieni na dziewczynkę a tu chlopak![]()
u mnie w 12 tc na 95% była dziewczynka i się sprawdziłoWitam, chciałabym zapytać czy w 17/18 tc możliwe jest rozpoznanie płci żeńskiej na USG? W piątek lekarz powiedział, że na 100 % widzi dziewczynkę (pokazywał wargi sromowe płodu). Oglądał płeć na początku usg i na końcu i powiedział, że na 100 %, wpisał też w opisie badań, że "płeć żeńska". Lekarz doświadczony, z certyfikatem i dobrym sprzętem, ale jakoś trudno mi uwierzyć ponieważ mam 2 synków i byłam pewna, że trzeci też będzie syn. Zaczynam mieć wątpliwości czy nie cieszymy się przedwcześnie na córeczkę. Proszę o odpowiedź, zwłaszcza mamusie córek, które poznały płeć w okolicach 17/18 tc - czy płeć się już nie zmieniła czy jednak na kolejnych badaniach wyszło, że to chłopczyk. Pozdrawiam!
Pierwsza ciąża 13tc na prenatalnych dziewczynka, 16tc u lekarza prowadzącego chyba dziewczynka, drugie prenatalne dziewczynka i urodzona dziewczynka.Witam, chciałabym zapytać czy w 17/18 tc możliwe jest rozpoznanie płci żeńskiej na USG? W piątek lekarz powiedział, że na 100 % widzi dziewczynkę (pokazywał wargi sromowe płodu). Oglądał płeć na początku usg i na końcu i powiedział, że na 100 %, wpisał też w opisie badań, że "płeć żeńska". Lekarz doświadczony, z certyfikatem i dobrym sprzętem, ale jakoś trudno mi uwierzyć ponieważ mam 2 synków i byłam pewna, że trzeci też będzie syn. Zaczynam mieć wątpliwości czy nie cieszymy się przedwcześnie na córeczkę. Proszę o odpowiedź, zwłaszcza mamusie córek, które poznały płeć w okolicach 17/18 tc - czy płeć się już nie zmieniła czy jednak na kolejnych badaniach wyszło, że to chłopczyk. Pozdrawiam!