reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Płeć oraz imiona kwietniowych maluszków.

Zazdroszczę tym dziewczynom, które znają już płeć maleństwa. My musimy na to jeszcze poczekać co najmniej do 23 listopada. Wtedy mam wizytę i może uda się podejrzeć to i owo ;)
Nad imieniem nie myślimy jeszcze, bo wybór nie jest prostą sprawą, a jak poznamy płeć, to będzie o połowę łatwiejszy :) Dla dziewczynki mam jakieś tam preferencje, ale z imieniem dla chłopca to u mnie bieda - żadne mi się nie podoba, hehe ;) Nie wiem dlaczego, ale jakoś tak wewnętrznie czuję, że jednak będziemy musieli poszukać męskiego imienia :) Okaże się może już za 13 dni :)

reklama
la_bamba Miłosz i Blanka oba fajne, i oba nadaja się dla dziecka i dla dorosłego jak najbardziej, w pracy z dziećmi juz się z takimi spotkałam i fajnie do dzieci pasowały. Ale ja nie jestem zwolennikiem szukania potwierdzeń u innych bo imie ma się podobac rodzicom i nikom nic do tego, nawet jak by ktos wymyślił jakies "brzydkie" imie dla dziecka to jakim prawem można mu powiedziec że to zły pomysł, wyjątek to chyba jak imie jest krzywdzące ale to sie chyba rzadko zdarza. Mam nadzieję że mnie rozumiesz i cie nie uraziłam :happy:

Iwona ja tez za 13 sie miejmy nadzijeę dowiem czy chłopiec czy dziewczynka :-)

o wy szczęściary znacie już płeć:tak: a ja dalej w błogiej nieświadomości:-D ale od początku ciąży chodzi za mną imię Sławek i strasznie się nastawiłam na syna- a co jak będzie dziewczynka?:sorry2:

LaBamba- osobiście Jagoda i Kalina bardzo mi się podoba:tak:Malina jakoś tak nie bardzo
Julianna czasem warto się kogoś zapytać , bo może nam oczy otworzyć , czy dane imię jest nazwijmy to pasujące. Rodzice ŻYRAFA edwidentnie nikogo się nie pytali;-)

Robaczek- Piotruś(maluszek), Piotrek(nastolatek), Piotr (dorosły mężczyzna) to imię brzmi dobrze na każdym etapie życia:-) tak wiec wspieram Cie w wyborze tego imienia hehhehe:-)
Marcelina-1984, Iloonka- mój M. chodzi 2x w tygodniu na trening siatkówki(to jego pasja), w piłke nożną gra może raz na 2 miesiące, ale co będzie z synami robił: "grał w nogę". kim będą synowie-"piłkarzami". jakaś kompletna fiksacja na tym punkcie;-) oj ci tatusiowie:-)
zeberka- Ty się zwróc do PorannejKawy i nieświadomosc co do płci zniknie:-)

Martolinka zdecydowanie się zgadzam, to miałam na mysli pisząc że jak imię by dziecko krzywdziło, typu Żyraf, Myszon, czy Alfons to bym wyraziła opinię ale że mi się przykładowo nie podoba imie Kalina to nie znaczy że ono jest nieładne..i nie ma sensu zniechęcać kogoś do niego :happy:

LaBamba mi też się strasznie podoba imię Miłosz. Bierzemy pod uwagę jeszcze : Piotr, Mateusz, Krystian, Tymoteusz i własnie Miłosz na 1szym miejscu

reklama
la_bamba - bardzo fajne imię Miłosz, a dla dziewczynki Blanka i Jagoda to jedne z moich ulubionych i też nad nimi myślę ;-)
g_agnes - podoba mi się Krystian, z reszta mój młodszy brat ma tak na imię więc dobrze mi się kojarzy :-)

Do góry