reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Płeć oraz imiona kwietniowych maluszków.

Mnie się wydaję że Nela do dorosłej nie bardzo pasuje, ale to tylko moje zdanie. Lepiej brzmi Nel ale to imie raczej w PL nie przejdzie... I Nala może się łatwo z jakimś nazwiskiem rymować... A jeśli Lena sie wam podoba to nie sugeruj sie że teraz jest popularne ;-)

reklama
afiliacja wlasnie, cholera, Kornelia mi się nie podoba :) mieliśmy listę 21 imion :p a teraz zostały nam 3- Nela, Luiza i Lidia. Też mam obsesję, jak już ktoś wyżej pisał, na imiona z L :) No i mnie się najbardziej podoba Nela, a mój D wybiera między Luizą i Lidią :)

Właśnie z naszym nazwiskiem się nie rymuje, na szczęście :) a nie chcemy dać Leny, żeby potem 5 Len w klasie nie było....

kivanko ja mam ta obsesje kochana :)) Jeszcze jak mialam watpliwosci czy Maksymilian jest wciaz Maksymilianem, myslalam o imieniu dla coreczki - Mila.

kivinko wiem co czujesz, bo my tez nie mamy przekonania do żadnego imienia...
jak mi się imię podoba, to M. nie i na odwrót...
najpierw był Julian, potem Aleksander, a teraz znów Julian... w międzyczasie rozpatrywaliśmy Leona, Filipa i Antoniego...
w dodatku moja córa namiętnie domaga się Oliwiera, bo tak ma na imię jej ulubiony żłobkowy kolega :-D

reniuszek tak na moment poza tematem - dziękuję, właśnie uśmiałam się do łez z tego jak zabawnie przekręciłaś mój nick :D kivanko jest ok!! :D wiem, wiem pewnie wcale nie jest to śmieszne, ale hormony mi buzują...... :p
afiliacja nie zazdroszczę! Od początku ciąży zastanawialiśmy się co jeśli będzie chłopak bo z imionami męskimi jakoś sobie nie umiemu poradzić.... Ale jak widać - przy dziewczynce nie jest o wiele łatwiej :)

reklama
ilooonka no mi właśnie też, ale jest jeszcze kwestia nazwiska, bo mamy krótkie, jednosylabowe, a ponoć krótkie imię z krótkim nazwiskiem nie za bardzo pasuje...

Tak w ogóle to chciałam, żeby była Roma, z racji mojej fascynacji Rzymem, ale D. odrzucił tą propozycję definitywnie :(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry