reklama
z tego co się naczytałam to dopiero w okolicach 18tc wyrostek który zgodnie z teorią nub (o którym mówiła porannakawa) jest odchylony inaczej u chłopców a inaczej u dziewczynek, zaczyna się wstępować lub wydłużać, z dwóch okalających go tak jak by fałd tworzą sie albo wargi sromowe albo moszna... więc tak pewniej to chyba dopiero po 18tc można określać płeć dla ciekawskich focia:
porannakawa
Fanka BB :)
Vilmaq są rozne publikacje ale najczesciej spotykam sie z tym ze narządy płciowe tworza sie pomiedzy 11 a 13 tyg meskie lub żenskie. Do oceny nuba najlepsze sa zdjecia z 12 -13 tyg wtedy widac najlepiej kąt nachylenia wyrostka .
Ze swojego doswiadczenia wiem jedno ze u mnie przy moich chlopcach w 12 tyg ewidentnie bylo widac sterczącego nuba natomiast jak poszlam na USG jako asysta mojej przyjaciolki u niej byl wyrostek ale zupelnie inny cos jak "dziubek" no nie potrafie tego opisac i jest Julcia ) .
Ja nadal trzymam sie teorii ze najlepiej oceniac nuba do max 13 tyg )
ps. Mam nadzieje ze u Ciebie sie pomylialam i bedzie córcia ))))
Stokrotta sliczne imiona )))) qrde powiem Ci szczerze ze oby dwa mi sie podobaja i sama nie wiedziałabym ktore wybrać ))))
Ze swojego doswiadczenia wiem jedno ze u mnie przy moich chlopcach w 12 tyg ewidentnie bylo widac sterczącego nuba natomiast jak poszlam na USG jako asysta mojej przyjaciolki u niej byl wyrostek ale zupelnie inny cos jak "dziubek" no nie potrafie tego opisac i jest Julcia ) .
Ja nadal trzymam sie teorii ze najlepiej oceniac nuba do max 13 tyg )
ps. Mam nadzieje ze u Ciebie sie pomylialam i bedzie córcia ))))
Stokrotta sliczne imiona )))) qrde powiem Ci szczerze ze oby dwa mi sie podobaja i sama nie wiedziałabym ktore wybrać ))))
Ostatnia edycja:
dzięki porannakawa :* ale tak szczerze mówiac... to już łapie się na tym że zaczyna mi to "wisieć" jaka to będzie płeć coraz bardziej czekam z wytęsknieniem żeby kruszynkę przytulić, nakarmić (uwielbiam karmienie piersią wg mnie tworzy niesamowitą więź z dzieckiem)... no po prostu mieć przy sobie całą i zdrową - nawet jeżeli będzie to chłopaczysko kolejne . Lalkami i tak się nie umiem bawić więc może natura wie że z chłopcami sobie poradzę :-):-)
reniuszek
Love in the knick of time
vilmaq powiem Ci, ze informacją z nubami - zabiłaś mnie porannakawa ja za cholere nie potrafilabym ocenic nuba , wiec juz nie wiem jakiej plci dzidzius u mnie siedzi ale vilmaq calkowicie zgadzam sie z Toba, najwazniejsze , zeby ten ktos byl ))))
Lalkami nauczyłabyś się bawić jakby była taka potrzeba heh. fajnie, że zaczynasz mieć taki dość obojętny stosunek do płci, ale jednak pewnie gdzieś tam głęboko siedzi w Tobie ta niepewność, jak z każdej z nas. Ja już też nie mogę doczekać się porodu, chcę mieć już moja kruszynkę koło siebie. Mam tylko nadzieję, że nie będzie żadnych komplikacji a maleństwo urodzi się zdrowe. Nie wiem czy chcesz ale tak na wszelki wypadek, to mogę Ci podać str gdzie są te testy z którego jednego ja korzystałam, tu są akurat dwa rodzaje. Dobrze, że już coraz bliżej, a czas nie stoi w miejscu
ingena ja cały czas wszystkim i sobie też życzę spokojnego szybkiego porodu bez komplikacji i co by dzidzia cała i zdrowa była za to najmocniej trzymam kciukasy. A co do niepewności to jest a i owszem ale to pewnie dlatego że już mi się powoli rodzi instynkt na kupowanie rzeczy i chciałabym wiedzieć pod jakim kontem się rozglądać... różowa kołderka czy niebieska kołderka ;P
ilooonka
mama Emisi :)
stokrotta - oba ładne, choc Marcelinka bardziej mi się podoba
reklama
ewela_grzyba
Fanka BB :)
izka - Antoś jest the best! ;-) a u Ciebie stokrotta - Marcelinka mi się bardzo podoba :-)