reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć - intuicja....a na imię dostanie....

Wolfia no to też w sumie fajnie tak nie wiedzieć, ale ja bylam taka ciekawa, że nie mogłam sie powstrzymać... a Wam w takim razie życzę ślicznej małej Królewny :*

reklama
witajcie, osobiście w takie rzeczy nie wierze, trochę to zabawna tabelka, dla zabawy sprawdziłam, odnośnie pierwszego mojego dzidziusia niby sie zgodziło ,na drugie tez wyszedł mi synek, zobaczymy!

megusek no to gratulacje - dziewczynki jak wzsyscy wiedzą są śliczne, mądre ... bo wzsystko co najlepsze mają po swoich wspaniałych mamusiach :-):-)

Megusku super- bedziecie mieli parke:blink:

i dzisiaj wlasnie doczytalam o tej tabeli
Ja kiedyś spotkałam się z czymś takim:
Komu Chłopca, Komu Dziwczynkę ?
Jak chcecie to sobie sprawdźcie;-) Mi się z Victorem zgadza;-) Zobaczymy jak będzie tym razem:confused: Wg tej tabelki wychodzi, że córka... ale to się okaże:rofl2::tak:
no i tak.... za pierwszym razem wychodzi mi wg niej ze mialam miec syna a jest coreczka a teraz wychodzi mi ze ma byc coreczka i wg USG tez ma byc dziewczynka ale jakos wszyscy dookola mi mowia ze urodze chlopaka wiec zobaczymy po porodzie :cool2:

Wg tej tabelki mialaby byc córka :-p wg mojej intuicji tez miala byc córka :-p

a USG jednoznacznie wskazalo na SYNA :tak: teraz juz nie ma watpliwosci ;-)

mozna wszytsko przygotowywac w niebieskich barwach - ubranka, posciel, i samochodziki do zabawy odlozyc "na pozniej" ;-) za kilka lat sie tym pobawi, za to lalki raczej schowac gleboko do kartonu :-p beda czekaly na dziewczynke :-D

No i pelna motywacja do wymyslenia imienia... Bartek, Tomek, Maciek? Te mi przychodza do głowy, ale zobaczymy po przeczytaniu ksiegi imion :tak:

Na SR nam poradzili aby osoby ktore nie sa pewne wyboru imienia po prostu zapytali w szpitalu jakie imiona sa najbardziej popularne :-D Np w moim roczniku bylo bardzo duzo Pawłów, no i teraz na okolo mam mnustwo kolegow o tym imieniu - tak samo w wersji dla dziewczynek imie Ania. I jak znajomi rozmawiaja o Ani to juz sie nie orientuje o jaka kolezanke chodzi :-p

Jestem ciekawa jakie imiona królują wśród chłopców w tym roku na porodowkach :eek: Bo nie mam pojecia :-p Tak czy inaczej ja wole sie tym nie sugerowac...

My nadal nie wiemy kto tam u mnie w brzuszku mieszka :sorry:i tak jezeli bedzie dziewczynka to malzon wybrał imie Jessica na co babcie zareagowały na :no: bo co to za imie nie polskie itd jezeli chlopiec to albo Michałek albo Alan albo... juz sama nie wiem :confused2:

Jakbym miala nazwisko obcojezyczne to imie tez bym wybrala niepolskie :-) ale jako ze mam bardzo standardowe nazwisko Polskie to dla synka wybieram jedno z pospolitych imion ;-)

kiedys uslyszalam takie polaczenie... Bożydar Pędziwiatr :szok::szok::szok: to strasznie uciazliwe musi byc jak rodzice do dziwnego nazwiska jeszcze dziwniejsze imie wymyslaja ;-) dlatego nie chce robic dziecku tej "krzywdy"

reklama
My nadal nie wiemy kto tam u mnie w brzuszku mieszka :sorry:i tak jezeli bedzie dziewczynka to malzon wybrał imie Jessica na co babcie zareagowały na :no: bo co to za imie nie polskie itd jezeli chlopiec to albo Michałek albo Alan albo... juz sama nie wiem :confused2:

Magdus my też nie wiemy i też mamy trochę problemów z wyborem imienia:sorry: To są chyba uroki mieszkania na obczyźnie;-)

kiedys uslyszalam takie polaczenie... Bożydar Pędziwiatr :szok::szok::szok: to strasznie uciazliwe musi byc jak rodzice do dziwnego nazwiska jeszcze dziwniejsze imie wymyslaja ;-) dlatego nie chce robic dziecku tej "krzywdy"

Nie no przegięcie:sorry::-p

Do góry