reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć - intuicja....a na imię dostanie....

A dziś moja ginka zrobiła mi badanie usg żeby zobaczyć czy tam w porządku i mówi " główka po prawej str i możliwe że stąd też ten ból bo uciska (jak leżę na lewym boku mnije boli) i nadal dziewczynka" a ja..zaniemówiłam no bo jak wiecie myśmy nie wiedzieli że dziewczynka...no i teraz już wiemy ;-)

reklama
megusek jak przeczytałam "nadal dziewczynka" to byłam w :szok::szok::szok:, bo stwierdziłam, że coś przegapiłam. Ale moje gratulacje, to teraz ruszaj na zakupy i róż szleje. Niespodzianki nie będzie :-:)-:)-(.

hehe megi! pamiętam, że mieliście mieć niespodziankę.
Ale pytanie brzmi - czy chcieliście wiedzieć a nie było widać, czy świadomie unikaliście tematu co do płci :)
No to będziecie mieć parkę - rewelacyjnie! :-D:-) Gratuluję i życzę, żeby się sprawdziło!

megusek jak przeczytałam "nadal dziewczynka" to byłam w :szok::szok::szok:, bo stwierdziłam, że coś przegapiłam. Ale moje gratulacje, to teraz ruszaj na zakupy i róż szleje. Niespodzianki nie będzie :-:)-:)-(.

Fajnie, że już chyba wszystkie wiecie kogo możecie się spodziewać;-) Gratulacje córci Megusek:tak:
My nadal nic nie wiemy... poza gadaniem innych, że myślą, że... "znowu chłopak" albo "tym razem dziewczynka":-p:-D No to czekamy na niespodziankę;-)

Ardzesh nie było na żadnym usg tak widać żeby ginka nam powiedziała ...i dziś nawet nie myślałam o płci tylko chciałam znać przyczynę tego bólu...bo już pogodziliśmy się z tym że nasze dziecko chce być tajemnicze...dzięki ;-)

Wolfia a Ty nie wiesz jaka płeć bo nie chcialas wiedzieć, czy dzidziuś wstydliwy i nie chciał się ujawnić. Bo ja pytałam jak byłam w Polsce na połówkowym i mi powiedział lekarz, że na 90% dziewczynka a później tutaj jak byłam na rutynowym badaniu własnie w szpitalu i lekarz tak tylko sprawdzał ułożenie dziecka to zapytalam go o płeć i potwierdził mi, że widzi dziewczynkę, więc raczej już na 100% wiem, że to będzie Alunia :)

reklama
Wolfia a Ty nie wiesz jaka płeć bo nie chcialas wiedzieć, czy dzidziuś wstydliwy i nie chciał się ujawnić.

Hm... na początku chcieliśmy wiedzieć;-) Na pierwszym USG stwierdzającym ciąże było raczej za wcześnie, a potem na kolejnym (połówkowym) nie pytaliśmy, bo wydawało nam się, że ciągle za wcześnie:sorry2: Od tamtej pory nie miałam USG, więc nie było okazji, żeby zapytać. Jak byłam w Polsce na Święta to myślałam, żeby iść do swojej ginekolog i przy okazji zapytać kto tam urzęduje, ale pomyślałam, że to i tak już nie ma znaczenia;-) Tak jakoś się z mężem nastawiliśmy, że nie wiemy i w sumie dobrze nam z tym:tak: Może mamy "nauczkę", po Victorze, który całą ciążę był dziewczynką, a miesiąc przed porodem na USG okazał się chłopcem:-p A tak mocno nastawialiśmy się na córkę, tym bardziej, że w rodzinie większość chłopów:-p Powiem szczerze, że jakbym miała teraz USG to nie chciałabym, żeby mi mówili... "cicho, z nadzieją marzę o córce dla męża" - bardzo by się cieszył;-) Okaże się już niedługo:tak:

Do góry