reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć - intuicja....a na imię dostanie....

Ja na szczęście nie mam problemów z rodzinką. Powiedzieli, że to rodzice wybierają dziecku imię i nic im do tego.
Przynajmniej nie trzeba się tłumaczyć, dlaczego tak a nie inaczej.

reklama
ardzesh mi się Nadia w ogóle nie kojarze z wojną ani tym bardziej z "hitlerkiem":baffled: i szkoda że zrezygnowałaś bo to naprawdę piękne imię mi tez chodziło po głowie ale podobnie jak u Agi teraz nie bardzo pasuje;-)

Co do imion to nas nikt nie próbuje przekonać bo wiedzą że to daremny trud a czym im sie podoba czy nie :Nie wiem?? rodzina nie komentuje, mówi że to nasz wybór i najważniejszy żeby było zdrowe a imię rzecz drugorzędna.:-)

A u mnie to nawet nikt z rodziny nie pyta o imie dla dziecka :-)Moja mama to sie tylko nabija, i jak dzwoni to za kazdym razem z innym bardziej egzotycznym imieniem:-) a tesciowa to ani razu, przynajmniej mnie, nie pytala, co mnie dziwi bardzo :szok: Czyzby to cisza przed burza?
Niektore kolezanki sie pytaja ale nie spotkalam sie z negatywna reakcja, na szczescie :-)

a ja naraziłam się wczoraj lekarzowi, gdy zapytałam, czy to na pewno aby dziewczynka??:-D "ileż mogę pani powtarzać??" zapytał z udawanym oburzeniem;-) i zagląda i mówi że dziewuszka ;-)no! i Hania jest Hanią!!

Moi teściowie interesują się imieniem, teścio wiecznie gada, że musimy ładne wybrać, takie żeby pasowało, blablabla a propozycji żadnych nie wysuwa "bo i tak on nie ma nic do gadania". no to po co tak gada?!?!?!
Moi rodzice nie starają się wywierać na nas wpływu absolutnie. Najważniejsze zdrowie dziecka.

A jakiś czas temu śniła mi się Gabriela i chyba ta Gabriela zostanie :-)
Zawsze lubiłam to imię i pasuje do krótkiego nazwiska :-). Mąż też akceptuje :-)
Dwa razy slyszałam, że to dziewuszka i myślę, że nic jej już między nóżkami nie urośnie :-), w ten czwartek znów idę i podejrzę :-)

Moi teściowie interesują się imieniem, teścio wiecznie gada, że musimy ładne wybrać, takie żeby pasowało, blablabla a propozycji żadnych nie wysuwa "bo i tak on nie ma nic do gadania". no to po co tak gada?!?!?!
Moi rodzice nie starają się wywierać na nas wpływu absolutnie. Najważniejsze zdrowie dziecka.

A jakiś czas temu śniła mi się Gabriela i chyba ta Gabriela zostanie :-)
Zawsze lubiłam to imię i pasuje do krótkiego nazwiska :-). Mąż też akceptuje :-)
Dwa razy slyszałam, że to dziewuszka i myślę, że nic jej już między nóżkami nie urośnie :-), w ten czwartek znów idę i podejrzę :-)

Gabriela bardzo ladnie, jak mieszkalam we Wloszech, znalam uroczego chlopczyka o imieniu Gabriele i sama sie zastanawialam, czy nie tak nazwac naszego syneczka, ale maz cos kreci nosem :baffled:.

Elwis - ja tez mam USG w czwartek po poludniu u tego Makowskiego. A gdzie ty chodzisz do ginekologa w W-wie? Mozesz kogos polecic?

Gabriela bardzo ladnie, jak mieszkalam we Wloszech, znalam uroczego chlopczyka o imieniu Gabriele i sama sie zastanawialam, czy nie tak nazwac naszego syneczka, ale maz cos kreci nosem :baffled:.

Elwis - ja tez mam USG w czwartek po poludniu u tego Makowskiego. A gdzie ty chodzisz do ginekologa w W-wie? Mozesz kogos polecic?

hehe, to może się spotkamy??? ja idę na godz. 16 :-)
ja teraz chodzę prywatnie na Bródnie, do Ilony Guzińskiej
fajna babka :-), wizyta 100 zł
Lekarz Ginekolog Warszawa

reklama
hehe, to może się spotkamy??? ja idę na godz. 16 :-)
ja teraz chodzę prywatnie na Bródnie, do Ilony Guzińskiej
fajna babka :-), wizyta 100 zł
Lekarz Ginekolog Warszawa

Ja ide na 17:45, pewnie Ty bedziesz juz dawno po, choc moze gdy bedzie mial opoznienie .... bede sie rozgladac, a noz :happy:
Dzieki za info, zadzwonie do niej, moze nie bedzie oblezona. Czy ona bada Cie teraz na tym etapie ginekologicznie?

Do góry