reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć - intuicja....a na imię dostanie....

słuchajcie prawda jest taka, że ludziom nigdy się nie dogodzi- zawsze, bez względu na to jakie imię się wybierze to będzie ktoś kto to głupio skomentuje. O mojej Lenie też jeden babsztyl powiedział- nie przy mnie co prawda:wściekła/y:-że strasznie beznadziejne to imię..
Walić to po prostu- brzydko ale dosadnie się wyraziłam:-)

reklama
No tak, bo każdy chce nazywać swoje córeczki julki, wiktorie i oliwki.

A propo Oliwki - mąż mi ześwirował na punkcie tego imienia i się buntuje, że żadna Malinka tylko Oliwka, whoa ;/

Dostałam od szwagierki do przejrzenia jakieś stare gazety typu "Będę mamą" itp.. i tam na końcu są zdjęcia dzieciaczków zawsze i w jednym numerze prawie co drugi chłopczyk był Oliwier.. tylko pisany czasem przez w a czasem przez v:eek:

Ale to prawda że teraz całe mnóstwo Oliwii i Julek się rodzi..

Reakcje na imie naszej małej też są różne...spotkałam sie z reakcja wprost negatywną, do pewnego stopnia zawoalowanie negatywną , o lekkim zabarwieniu pozytywnym i bardzo pozytywnym. Przy czym moja mama wydała z siebie okrzyk rozpaczy gdy je usłyszała i była jedną z osób, które zareagowały wybitnie negatywnie(to dlatego, że imię naszej małej to imię mamy mojej mamy a one sie zbytnio nie lubiły) Gdybym miała patrzeć na zdanie innych dostałabym choroby psychicznej...;-) Dzięki bogu mąz mnie popiera i juz mówi do brzuszka po imieniu :-)

... a u nas będzie Czarek, pomomo tego, że naszym mamom się nie podoba...
W końcu to nasz synek, nie?
Co do powtarzalności imion, to faktycznie dużo teraz rodzi sie Julek, Oliwek i Zuź;o)
Ale pamiętajcie, że każde dziecko jest inne, ma swoją osobowość i jest wyjatkowe na swoj sposob, wiec nie przejmowalabym się zbytnio tą popularnością...
Pozdrawiam

Oczywiscie, ze nia ma sie co przejmowac opinia innych!!! Tak jak mowicie - nasze dzieci i nasz wybor!!!!
Jak ja sie urodzilam i moja mama powiedziala swojej, ze bede nazywac sie Klaudia to babcia byla zalamana, ze takie brzydkie imie, a wtedy wszystkie dziewczynki nazywaly sie Agnieszki i Magdy. Jak moj ojciec wrocil z USC to babcia zapytala: czy juz nic nie mozna zrobic??? Po wielu latach, babcia sama mi sie przyznala, ze miala takie obiekcje ale w tej chwili to sie cieszy, ze mam takie ladne i niespotykane imie :-) Wiec widzicie, ze nie ma co sie przejmowac innymi, nawet najblizsza rodzina :-)

Zapo,mialam jeszce dodac:
ardzesh wydaje mi sie, ze gdzies ostatnio slyszalam, za Nadia to wcale nie jest rosyjskie imie, ale nie mam 100% pewności. Mnie to imie zreszta tez sie bardzo podoba, ale mojej przyjaciolki brat ma core Nadie, wiec nic z tego:-(
larkaa Malina-pieknie!!!! nie przejmuj sie!!!! A czytalas ksiazke "Smak świeżych malin" ? Tam glowna bohaterka to Malina wlasnie :-)
maryniax Zosia tez mi sie podoba :-), ale tez nic z tego, bo to jest wlasnie, wyzej wspomnianej Nadii babcia :-) a jestesmy dosc blisko wiec bylby klopot maly :-)
kamylka kilkanascie lat temu dosc czesto mozna bylo spotkac sie wlasnie z Olimpia. Moze teraz juz troche zapomniane i dobrze, przenajmniej w piaskownicy nie beda same Olimpie :-)

A u nas miala byc Angelina, ale od jakiegos czasu moj szuka czegos innego, choc ta Angelina to byl jego wybor.A ja mam ciagle nowe pomysly, ostatnio takie mi sie podobaja:
Marika
Milena
Malwina,
ale to sotatnie najbardziej :-)
Dla chlopca mamy juz od dawna wybrane wspolnie i nadal jest to Irwin, no ale podbno ma byc dziewczyna, choc nie ma pewnosci. Za dwa tygodnie mam USG i tym razem razem lekarz ma mi powiedziec na 100%;-) i nie wyjde z gabinetu jak mi nie powie :-p Chce miec juz "pewnosc" bo sama nie wiem jak mam gadac do brzucha :-)

reklama
Do góry