reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć - intuicja....a na imię dostanie....

reklama
Tak to juz jest, że z imionami nie da się dogodzić wszystkim. My na przykład lubimy rzadkie imiona, i mieliśmy ogromny problem z teściową, która cały czas kręciła nosem i wciskała nam Olę, Agatę, Monikę czy Martę, mi się natomiast podobało np Sydonia na co teściowa dostała wręcz duszności... Na Tymoteusza też kręciła nosem, mówiła, że bedą na niego w szkole wołali Tymek-dymek (hehehe)... Moja mama za to uwielbia wszelkie udziwnienia, mojej siostry córka nazywa się Guernika (jest w 100% Polką, mieszkają też w Pl, tak sobie po prostu siorka wymyśliła) i moi rodzice wręcz uwielbiają to imię, a reszta rodziny puka się w głowę... :sorry2:
No i teraz mamy ten sam problem, bo Fiona mojej mamie kojarzy się ze Shrekiem, moja teściowa uczciła wiadomość minutą ciszy (ale w nosie to mamy), a o Gasparze jeszcze nikomu nie mówiliśmy, bo sami nie jesteśmy pewni. :sorry2:

Malina mi sie podoba, i uważam, że plasuje się w tej samej kategorii co Jagoda, a tych jest całkiem sporo. :tak:
Jeśli chodzi o "Zbyszko" to mi akurat nie leży to imię, tak jak i Mieszko na przykład, ale rzecz gustu, prawda? ;-)

W końcu zdecydowaliśmy z M, że będzie Paulinka Reginka. Pierwsze bo pasuje do nazwiska i jakoś najbardziej mi do niej pasuje, a drugie po babci męża.

To prawa ciężko z tymi imionami u nas ma być Gracjan chociaz ostatnio mąż zaczął coś przebąkiwać o Szymonku a teraz on ma prawo głosu.

Malina ładne Guernika zresztą też.

Jeśli chodzi o Zbyszko lub Mieszko to mi całkiem nie podchodzą ale za to Aleksander jak najbardziej znam paru i są świetni.

Nadia!!!!!!!!!!!! cudo mi się jeszcze podoba Lenka

JA odkąd sie dowiedziałam, że jestem w ciąży to wszystkim mówiłam, że to będzie synek :D i sprawdziło się :) 3 lekarzy potwierdziło !! <jupi>

jeszcze nie jesteśmy z mężem zdecydowani, wciąż szukamy "innego" imienia ale to na prawdę pocieszające, że komuś - o tobie piszę Jeżyk :> - że podoba Ci się Nadia. No i oczywiście Milence bo wiem, że ona już się zdecydowała na Nadię.
Mnie jeszcze zachwyca imię Hania, ale mąż kręci nosem, teściowa dostaje palpitacji serca jak je słyszy, a moja przyjaciółka krzyczy NIE bo mam zostawić dla niej to imię (chociaż jeszcze w ciąży nie jest). Z przyjaciółką się droczę i przy niej zawsze o mojej niuni mówię Hania (taka złośliwa małpa jestem :-) i nawet już mój mąż przy niej tak mówi:-D)
Ja nie zdawałam sobie sprawy, że wybór imienia to taka trudna decyzja. Myślałam, że to kwestia jednego wieczoru z kalendarzem w ręku. Oj głupia blondynka ze mnie!

U mnie jakoś obylo się bez dylematu. Co prawda ja myslalam ze bedzie chlopiec i mial byc Tymek, ale w miedzy czasie kiedyś z glupa walnęlam, ze jakby dziewczynka to Tosia. I tak zostalo:-) Bedzie wiec Antonina Maria - to drugie po mojej ukochanej babci, ktora zmarla na wiosne i chyba mi ta coreczke zeslala tu na ziemie:tak:

reklama
Do góry