reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć - intuicja....a na imię dostanie....

Jesli chodzi o Victorie to musze powiedziec, ze moja corka nazywa sie na drugie Victoria (tak wlasnie pisane przez V i c) i USC nie mial zadnych problemow z zaakceptowaniem, wrecz przeciwnie, naczelnik mi powiedzial, ze sama moge zdecydowac czy chce zachowac pisownie z oryginalnego aktu urodzenia (w moim przypadku niemieckiego) czy pisownie spolsczczona na polskich dokumentach dziecka. Lepiej dowiedzcie sie bezposrednio w USC, ostatnio duzo sie zmienilo rowniez w kwestii imion niepolskich lub z zagraniczna pisownia.

reklama
Dziękuję za odpowiedzi . Poczekam do usg 9 października i jeśli okaże się że to dziewczynka to przejdę się do USC żeby popytać co i jak :tak:

Mamaflavii mi się wydaje, że własnie dlatego nie robił problemu, że Flavia była urodzona za granicą. W Polsce z tego co wiem są bardzo restrykcyjni, co do pisowni. Moja mama jest nauczycielką klas 1-3 i nieraz się smiałyśmy z zapisu imion np Miszela :cool2: (bo przeciez na końcu musi być "a")

Ja wczoraj siedziałam chyba ze 2 godziny na necie i szukałam imienia dla chłopca... i nic a NIC nie znalazłam, jak już mi cos wpadło w oko to zaraz mi do głowy przychodziło jakieś głupie skojarzenia. Chyba jednak zostanie ten Gasparek. Albo zacznę odmawiac zdrowaśki o dziewczynkę... :rolleyes2:

Kochane ja juz wiem na 300%.....intuicja mnie zawiodla:) bedzie chlopczyk:) jestem bardzo dumna a mój Marcin plakal ze szczescia:) na usg swietnie bylo widac sterczacego siusiaczka i duuuze jajeczka:) tak wiec męzczyzna!!!!!!!!!!!!!!!
pozdrawiam wszystkie Mamusie i ich piękne brzuszki!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja tez bym skakala pod niebo z radosci jesli bylaby dziewczynka:) mala księżniczka :-D ale jestem badzo dumna z mojego synka i nawet przez chwilke nie czulam rozczarowania:) Cudownie!!!!! Dam mojemu mezczyznie synka pierworodnego:) a za 3 lata zrobimy dziewczynke dla mnie:) :-)

Z ta intuicja, to ja juz nie wiem... Raz wydaje mi sie, ze to chlopczyk, raz, ze dziewczynka:confused::-D W sobote zrobilismy maly 'eksperyment'. Powiedzialam do brzuszka, ze jak jest dziewczynka, to zeby kopnela mame raz i bum!;-) A przy kolejnej probie przekupstwa dostalam serie kopniakow:-D:-D:-D Ale mielismy radoche:-D:-D:-D Cudowne sa takie wspolne chwile:tak:

reklama
Ja pamiętam swoją intuicję za pierwszym razem. Będziemy mieli śliczną dziewczynkę:-p Na USG w ósmym miesiącu w końcu zapytałam z ciekawości o płeć i Pani ginekolog mi wargi sromowe pokazywała i mówiła, że na 90% dziewczynka, a dwa tygodnie przed porodem na USG w szpitalu Pan mi mówi, że chłopak... no i chłopak był:tak:
Teraz chcielibyśmy tą dziewczynkę, ale znowu nic nie wiadomo, a przeczucia nie mam. Może dlatego, że za pierwszym raz było nietrafione:-p Zobaczymy czy w listopadzie będę miała USG, jeżeli tak, to może będzie widać kto tam mieszka;-)

Do góry