reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć i przesądy

mi też się cera ani nie pogoszyła ani włozy ani nic, ani teraz ani wtedy , móią że nawet wyładniałam i promienieję ..
a mam dziewuszkę i nosze też chyba dziewuszkę :-D
więc mit obalamy napewno:-p

aaa jeśli chodzi o smaki to wcinam ciagle kiszone ogóry i kapustę kiszoną , no i zero słodyczy;-)
znaczy nie żeby zero bo ostatnio zjadłam całą miskę cukierków...:-D
ale nie ma tak że jem często , raz na 2 tygodnie coś słodkiego tylko

reklama
yra dosyć niedawno któraś z dziewczyn pokazywała ten test(chyba salsera) trochę drogo a i tak nie ma się 100% pewności

Ja dalej nie znam płci, czekam do poniedziałkowego badania, a z tymi mitami wszystkimi to wychodzi mi pół na pół raz chłopczyk a innym razem dziewczynka.
Teraz mam zgagę więc babcia mi wmawia, że dziecku włosy rosną, a mnie męczy od tygodnia i jak tak dalej pójdzie to musiałabym urodzić dziecko z konkretną czuprynką ;-)

Żeby było tak prosto, zaszufladkować ciążę pod przesądy i płeć określona :-)

Ja w ciąży z córką wyglądałam kwitnąco, miałam piękne, gęste włosy, idealną cerę, promieniałam, czułam się cudownie i prorokowali mi chłopca. Do tego zajadałam się śledziami, ogórkami kiszonymi a nie jadłam słodyczy. A tu buła. Zgagi też nie miałam a położna przy porodzie powiedziała: widzę włoski :-p

W tej czuję się dokładnie odwrotnie, włosy mi wypadły, cery nigdy nie miałam tak fatalnej, czuję się do d...y co drugi dzień, a i tak wszyscy mówią, że promienieję :-p Ślepcy. Nie znam płci ale jadłabym tylko słodkie i mleczne, mam mięsowstręt i rybowstręt. I wcale się nie dziwię, jak będzie druga buła, chociaż zamówiony pisiorek :-)

Żeby było tak prosto, zaszufladkować ciążę pod przesądy i płeć określona :-)

Ja w ciąży z córką wyglądałam kwitnąco, miałam piękne, gęste włosy, idealną cerę, promieniałam, czułam się cudownie i prorokowali mi chłopca. Do tego zajadałam się śledziami, ogórkami kiszonymi a nie jadłam słodyczy. A tu buła. Zgagi też nie miałam a położna przy porodzie powiedziała: widzę włoski :-p
miałam dokładnie tak samo..
tylko ze zgagą odwrotnie..
zgagę miałam 7 miesięcy a mała do dziś łysa:-p znaczy ma już kłaczki ale rzadkie i króciutke że nawet kikutka nie da się zrobić;-)
no i samopoczucie nie było najlepsze ale jeśli o wygląd chodzi i smaki to tak samo..
teraz mam znów to samo , jeśli chodzi o smaki i wygląd, ale nie mam zgagi , za to czasem pojawiają się pryszcze jak przed okresem
i też dziewuszka...:-p

reklama
Do góry