nie ma mowy aby on wykrył ciążę bo to zupełnie inny mechanizm, wykrywa zupełnie inny hormon, to tak samo jakbyś zrobiła sobie np test z apteki na bakterie helicobacter pylori w udanym cyklu i by akurat w udanym cyklu wyszedł też pozytywnie to nie ma w ogóle związku ..Też nie zawsze, bo ja w cyklu, w którym zaszłam zrobiłam sobie test owu ok 7 dni po owu i był bladzioch. A jak już mi plamienie się skończyło to nie miałam żadnego testu ciążowego więc zrobiłam owu i już znowu była gruba krecha. Wiadomo nie przyjęłam tego jako fakt, że jestem w ciąży, tylko jako fakt, że coś z hormonami mi się ruszyło i znowu lh wystrzelił. Ale ja akurat w tym cyklu miałam pewność, że po owulacji lh mi zmalało i stąd zauważyłam różnice. Nie polecam "metody" sprawdzania ciąży na testy owu
reklama
coca
Fanka BB :)
Takie plamienia mogą wynikać z bardzo wielu rzeczy niezwiązanych z ciąża, której jednak bardzo Ci życzę. Ja plamilam kilka dni przed @, później dłużej aż w końcu cała fazę lutealna. Ciąże to to nie były, u mnie polipy.Dziękuje za odpowiedź. U mnie to trwa od piątku i to nie przy każdym korzystaniu z toalety. Do tego raz na jakiś czas lekko zakłuje mnie w podbrzuszu. Tylko różnica jest taka, ze u mnie to nie jest żywa krew a raczej brązowo różowa.
Bibi89
No właśnie u mnie nie. U mnie dzień po piku juz są negatywne. I aż do ok 10dc nie pokazują nic ciekawegoowulacyjne testy aż do miesiączki wychodzić będą praktycznie zawsze pozytywne... Jakby co to o ciąży nie świadczy bo też są tutaj takie kwiatki na forum
Agnes4312
Moderator
Przeczytaj ze zrozumieniem co napisałamnie ma mowy aby on wykrył ciążę bo to zupełnie inny mechanizm, wykrywa zupełnie inny hormon, to tak samo jakbyś zrobiła sobie np test z apteki na bakterie helicobacter pylori w udanym cyklu i by akurat w udanym cyklu wyszedł też pozytywnie to nie ma w ogóle związku ..
Bibi89
No ja raczej ten prawie pozytywny test owu biorę bardziej za zbliżającą się owulacje. Nie uznaje potwierdzania ciąży testami owu. Robiłam test ciążowy w 28dc i był negatywny wiec raczej obstawiam że plamienie było skąpym okresem skoro znowu zbliża się owu. Ale w środę mam wizytę u gina to mi powie co i jak jak rzuci okiemTeż nie zawsze, bo ja w cyklu, w którym zaszłam zrobiłam sobie test owu ok 7 dni po owu i był bladzioch. A jak już mi plamienie się skończyło to nie miałam żadnego testu ciążowego więc zrobiłam owu i już znowu była gruba krecha. Wiadomo nie przyjęłam tego jako fakt, że jestem w ciąży, tylko jako fakt, że coś z hormonami mi się ruszyło i znowu lh wystrzelił. Ale ja akurat w tym cyklu miałam pewność, że po owulacji lh mi zmalało i stąd zauważyłam różnice. Nie polecam "metody" sprawdzania ciąży na testy owu
ja odpowiadam dla potomnych bo wiem co masz na myśli, źle że odniosłam się do Twojej odpowiedzi wiem po chodziPrzeczytaj ze zrozumieniem co napisałam
Bibi89
Zeby nie było, w pierwszym cyklu używania testów owu robiłam od zakończenia okresu do 26 dc przy cyklach 28 właśnie zeby sprawdzić wiec u mnie się po prostu cos poprzesuwało teraz nawet moja apka zwariowałaNo właśnie u mnie nie. U mnie dzień po piku juz są negatywne. I aż do ok 10dc nie pokazują nic ciekawego
Agnes4312
Moderator
To też potwierdzam - pozytywny test owu przed okresem NIE ŚWIADCZY o ciążyja odpowiadam dla potomnych bo wiem co masz na myśli, źle że odniosłam się do Twojej odpowiedzi wiem po chodzi
Bibi89
Ale chyba nikt nic takiego nie powiedziałTo też potwierdzam - pozytywny test owu przed okresem NIE ŚWIADCZY o ciąży
reklama
ja chyba zrozumiałam jak pisałaś, że masz wyraźny w 31dc. Ale dla potomnych na forum niech zostanie, spotkałam się tutaj kilkadziesiąt nawet razy z tym testowaniem testami owu, że już mnie to wyczuliloAle chyba nikt nic takiego nie powiedział