reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Plamienie implantacyjne. Jak wygląda?

Może i tak tylko ja w 3 ciążach już po sobie czułam od początku ze zaszłam i mnie moje przeczucie nie myliło. A te objawy zaczęły się nie w 25 tylko 29 dziec czyli 2 dni już opuznienia.
Przeczucie? Sorry, ale przeczucie tu nie ma nic do rzeczy. Tylko to jak działa organizm. Dopóki nie zajdzie implantacja organizm kobiety nie wie, że jest w ciąży. To są fakty.

Poza tym jak się opierasz na przeczuciu, to powinnaś już wiedzieć czy to ciąża czy nie

reklama
Witajcie ;) jestem tutaj zupełnie nowa. 19dc, czyli wczoraj (25.07) dostałam dziwnego pojedynczego plamienia (bladoróżowy kremowy śluz). Pojawił się na 2-3h i od tej pory zniknął, ale pojawił się ból podbrzusza, który towarzyszy mi od wczoraj od rana do teraz. Takie gluche ćmienie, jak na okres (na który jest zdecydowanie za wczesnie). Kochaliśmy się z narzeczonym 13dc i wiem, że wtedy miałam bardzo lepki, przezroczysty śluz (książkowe białko jajka), wiec podejrzewam owulacje w tym czasie. Na dzień dzisiejszy 20dc wychodzi mniej więcej 7dpo. Czy możliwe jest to, że te plamienie 6dpo było plamieniem implantacyjnym? Pozdrawiam serdecznie!

Witajcie ;) jestem tutaj zupełnie nowa. 19dc, czyli wczoraj (25.07) dostałam dziwnego pojedynczego plamienia (bladoróżowy kremowy śluz). Pojawił się na 2-3h i od tej pory zniknął, ale pojawił się ból podbrzusza, który towarzyszy mi od wczoraj od rana do teraz. Takie gluche ćmienie, jak na okres (na który jest zdecydowanie za wczesnie). Kochaliśmy się z narzeczonym 13dc i wiem, że wtedy miałam bardzo lepki, przezroczysty śluz (książkowe białko jajka), wiec podejrzewam owulacje w tym czasie. Na dzień dzisiejszy 20dc wychodzi mniej więcej 7dpo. Czy możliwe jest to, że te plamienie 6dpo było plamieniem implantacyjnym? Pozdrawiam serdecznie!
Mogło. Implantacja ma miejsce między 6 dpo a 12. Po 48 h od implantacji możesz wykonać już test ciążowy, będzie wiarygodny.

Natomiast owulacja niepotwierdzona u ginekologa mogła być dzień lub dwa wcześniej lub później. Więc lepiej zaczekać z testem do terminu miesiączki.

Mogło. Implantacja ma miejsce między 6 dpo a 12. Po 48 h od implantacji możesz wykonać już test ciążowy, będzie wiarygodny.

Natomiast owulacja niepotwierdzona u ginekologa mogła być dzień lub dwa wcześniej lub później. Więc lepiej zaczekać z testem do terminu miesiączki.
Wiem, wiem, zakładałam tak owulacje oczywiście +/-. Zaczęłam się nad tym po prostu zastanawiać, ponieważ nigdy w życiu (a mam prawie 30lat) mi się nie zdarzyło plamienie razem z bólem a'la na okres jakoś w połowie cyklu. No cóż.. trzeba teraz czekać 😀 dziękuję za odpowiedź :)

Wiem, wiem, zakładałam tak owulacje oczywiście +/-. Zaczęłam się nad tym po prostu zastanawiać, ponieważ nigdy w życiu (a mam prawie 30lat) mi się nie zdarzyło plamienie razem z bólem a'la na okres jakoś w połowie cyklu. No cóż.. trzeba teraz czekać 😀 dziękuję za odpowiedź :)
Wiesz, to że nigdy tak nie miałaś, nie znaczy, że nigdy mieć nie będziesz. Cykle zmieniają się z wiekiem, czasami pojawiają się zaburzenia w skutek stresu, infekcji, zmiany diety czy intensywnego wysiłku fizycznego i wielu innych.

Tak naprawdę na tym etapie ciężko stwierdzić coś na 100 %.

W każdym bądź razie trzymam kciuki. Daj znać jak zatestujesz czy się udało 🤞🙂

Jeżeli dopiero 25 DC bo l stosunek bez zabezpieczenia i tego samego dnia było plamienie to nie ma opcji, żeby to było plamienie implantacyjne.
W 36 dniu dostałam niby okresu niby bo brązowy i na drugi dzień już jakby go nie było bo bardzo lekko różowo na papierze. A dziś 3 dzień i już nic. Okres 10 dni się spóźnił i to plamienie jedno dniowe No 2 dniowe. To okres?

W 36 dniu dostałam niby okresu niby bo brązowy i na drugi dzień już jakby go nie było bo bardzo lekko różowo na papierze. A dziś 3 dzień i już nic. Okres 10 dni się spóźnił i to plamienie jedno dniowe No 2 dniowe. To okres?
Nie wiem. Mógł być bardzo skąpy okres, a mogło być plamienie w skutek jakiś zaburzeń hormonalnych. Idź do ginekologa, tym bardziej, że miesiączka się tyle spóźniła.

Witam , może ktoś podpowie .
Brałam tabletki anty . Ostatnia 17.11- miesiączka po odstawieniu od 22.10
Przypuszczałam cykl 28 dni - jednak później doczytałam że cykle wracają do cykli sprzed brania tabletek co daje mi 32-34 dni . Zbliżenie 7/11 . Okres zawsze u mnie zaczynał się od plamienia 2-3 dni później 2 dni krwawienie. wczoraj na papierze żywa krew dziś taka brunatna .
Czy jest możliwe że to jednak będzie ciąża ?
Wiem że mało prawdopodobne jest że w pierwszym cyklu po odstawieniu byłaby ciąża ale jednak zdarza ...

reklama
Witam , może ktoś podpowie .
Brałam tabletki anty . Ostatnia 17.11- miesiączka po odstawieniu od 22.10
Przypuszczałam cykl 28 dni - jednak później doczytałam że cykle wracają do cykli sprzed brania tabletek co daje mi 32-34 dni . Zbliżenie 7/11 . Okres zawsze u mnie zaczynał się od plamienia 2-3 dni później 2 dni krwawienie. wczoraj na papierze żywa krew dziś taka brunatna .
Czy jest możliwe że to jednak będzie ciąża ?
Wiem że mało prawdopodobne jest że w pierwszym cyklu po odstawieniu byłaby ciąża ale jednak zdarza ...
Zrób test lub betę. Inaczej się nie dowiesz.

Do góry