reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Plamienie implantacyjne. Jak wygląda?

Najlepiej wykonać test już powinno wyjść czy to ciąża czy nie ;)
Nie zrobiłam tego testu,żeby się nie nakręcać... dziś powinnam dostać okres, ale nic mnie nie boli a rano pojawiła się brazowa plamka na podpasce. Jak nic się nie zmieni to jutro rano zrobię test... mam taki o czułości od 25...

reklama
Cześć. Jestem tu nowa... Nie staramy się jeszcze o bobasa, ale gdyby spotkało nas to szczęście teraz to bylibyśmy najszczęśliwsi na świecie. Nie biorę tabletek, w czasie owulacji zabezpieczamy się prezerwatywą, ale... ostatnio nam pękła :D Zorientowaliśmy się przed końcem, ale jednak mogło dojść do kontaktu z prejakulatem. Wczoraj po stosunku (21dc) w śluzie pojawiła się czerwono-brązowa plamka. Nie wiem czy to mógł być objaw tej implantacji? Dodam, że jestem całkowicie zdrowa - idealna cytologia i usg (badałam się miesiąc temu właśnie w kierunku przyszłych starań), więc to nie objaw choroby. Jestem przed 30 i nigdy nie byłam w ciąży.. nie wiem co myśleć o tej plamce w sluzie. Dwa dni wcześniej (19dc) też coś takiego zauwazylam podczas wizyty w toalecie. Dokładnie taka sama brązowawa plamka w śluzie. Pozdrawiam
Trochę niejasno napisane. Kiedy wam pękła prezerwatywa? Który miałaś wtedy dc?
Lekkie plamienie po stosunku to nie musi być wcale implantacja tylko coś normalnego. U nas jak jest ostrzej to też lekko plamie z szyjki macicy. Tak samo jak po cytologii.
Skoro dzisiaj masz dostać okres a też zauważyłaś lekkie plamienie to całkiem możliwe, że okres przyjdzie

Trochę niejasno napisane. Kiedy wam pękła prezerwatywa? Który miałaś wtedy dc?
Lekkie plamienie po stosunku to nie musi być wcale implantacja tylko coś normalnego. U nas jak jest ostrzej to też lekko plamie z szyjki macicy. Tak samo jak po cytologii.
Skoro dzisiaj masz dostać okres a też zauważyłaś lekkie plamienie to całkiem możliwe, że okres przyjdzie
Może faktycznie nie napisałam dość jasno. Seks bez zabezpieczenia był w 6 i 8 dniu cyklu. Prezerwatywa pękła w 11 dniu cyklu. Ta plamka czerwono-brazowa jakby nitki pojawiła się najpierw w 19 dniu, zauważyłam to podczas wizyty w toalecie (w dniach poprzedzających nie było stosunku), a następnie w 21dniu cyklu po stosunku. Dziś 29 dzień cyklu, wg kalendarza powinnam dostać okres.. zamiast tego rano na podpasce była mała brazowa plamka też jakby nitki.

Może faktycznie nie napisałam dość jasno. Seks bez zabezpieczenia był w 6 i 8 dniu cyklu. Prezerwatywa pękła w 11 dniu cyklu. Ta plamka czerwono-brazowa jakby nitki pojawiła się najpierw w 19 dniu, zauważyłam to podczas wizyty w toalecie (w dniach poprzedzających nie było stosunku), a następnie w 21dniu cyklu po stosunku. Dziś 29 dzień cyklu, wg kalendarza powinnam dostać okres.. zamiast tego rano na podpasce była mała brazowa plamka też jakby nitki.

Może się okres rozkręca, a może nie. Nic nie wiadomo. Jeżeli by jednak nie przyszedł to ja bym jutro sobie skoczyła na betę. Będzie bardziej wiarygodna niż test

Może się okres rozkręca, a może nie. Nic nie wiadomo. Jeżeli by jednak nie przyszedł to ja bym jutro sobie skoczyła na betę. Będzie bardziej wiarygodna niż test
No u mnie okres często zaczynał się od brązowego/czarnego plamienia, ale nigdy tak, że pojawiło się troszkę, jedna plamka i później już czysty przezroczysty sluz. Nie chcę siać paniki, bo mąż się nakręci a przyjdzie okres i będzie mu przykro...

No u mnie okres często zaczynał się od brązowego/czarnego plamienia, ale nigdy tak, że pojawiło się troszkę, jedna plamka i później już czysty przezroczysty sluz. Nie chcę siać paniki, bo mąż się nakręci a przyjdzie okres i będzie mu przykro...

No to się nie nakręcaj, idź jutro na betę i będziesz miała czarno na białym jak jest. Beta jest czulsza niż test sikany więc będzie pewność

I jak sytuacja? Jest okres czy ciąża?

I jak sytuacja? Jest okres czy ciąża?
Zrobiłam test w dacie spodziewanej miesiączki, był negatywny. Ostatecznie okres dostałam z tygodniowym opóźnieniem. Nie był bardzo obfity ale pojawił się normalny kolor, a nie brązowe plamki. W międzyczasie wyszło, że mam covida więc to może przez to spóźnił się okres.. Dziś rano zakręciło mi się w głowie, czarno przed oczami i zasłabłam, ale też zrzucam to na ten wirus..

Zrobiłam test w dacie spodziewanej miesiączki, był negatywny. Ostatecznie okres dostałam z tygodniowym opóźnieniem. Nie był bardzo obfity ale pojawił się normalny kolor, a nie brązowe plamki. W międzyczasie wyszło, że mam covida więc to może przez to spóźnił się okres.. Dziś rano zakręciło mi się w głowie, czarno przed oczami i zasłabłam, ale też zrzucam to na ten wirus..
Ja też w tym cyklu miałam covida i to w trakcie okresu. Okres zatrzymał mi się na jeden dzień. A potem wrócił, krew była czarna. Więc covid faktycznie miesza w cyklu

reklama
To było jednorazowe
u mnie też było jednorazowe czerwone, a takto 4 dni przed, takie plamienie brązowawe typowe, które miałam zawsze przed okresem.
OK a zrobiłaś później test ? Jeśli tak to po jakim czasie ? Wyszedł + czy - ?

ja robiłam po 3 dniach i test pozytywny. już tydz temu robiłam, ale wyszedł negatywny, jakbym zrobiła bardziej czuły to by wyszedł pozytywny, a że robiłam mniej czuły to nie :)

Do góry