reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Plamienie implantacja

Cześć dziewczyny,
Mam pytanie,bo już wariuje.
Pierwszą ciążę poroniłam w 5 tyg.
Dwa dni temu test wyszedł pozytywnie, mam zmiany nastrojów i ból piersi. Dziś pojawiło się delikatne brązowe plamienie,widoczne na papierze. Czy to może być prawidłowe?
Dodam,że w pierwszej ciąży też tak było a potem poronienie.. Bardzo się boję,mieszkam za granicą i tutaj dość dziwnie podchodzi się do wczesnej ciąży. Za kilka dni będę w Polsce i mam w planach zbadać bete.
Ale do tego czasu chyba zwariuje.

reklama
To na pewno nie implantacja, bo ona jest PRZED pozytywnym testem :)

Ciężko powiedzieć skąd te plamienie, aczkolwiek brązowe to stara krew, także " lepiej " niż żywo czerwone.

Cześć dziewczyny,
Mam pytanie,bo już wariuje.
Pierwszą ciążę poroniłam w 5 tyg.
Dwa dni temu test wyszedł pozytywnie, mam zmiany nastrojów i ból piersi. Dziś pojawiło się delikatne brązowe plamienie,widoczne na papierze. Czy to może być prawidłowe?
Dodam,że w pierwszej ciąży też tak było a potem poronienie.. Bardzo się boję,mieszkam za granicą i tutaj dość dziwnie podchodzi się do wczesnej ciąży. Za kilka dni będę w Polsce i mam w planach zbadać bete.
Ale do tego czasu chyba zwariuje.
Ciężko powiedzieć co to może być bo tak na prawdę może być wszystko. Na pewno stres nie pomoże. Wszystko w ciąży zaczyna pracować macica się powiększa itd... to też mogą być powody do plamien na wczesnym etapie :) może jakiś krwiak. Ja mocno zakrwawiłam w 3 tygodniu i nie wiedziałam co to może być na USG było za wcześnie bo jeszcze i tak nawet nie widać było pęcherzyka finalnie okazało się że mam krwiaka.

Dziewczyny,
Co o tym sądzicie.....dziś mam 18 DC ( według testów owu i bólu jajnika, owulacja powinna być 6/7 dni temu - choć nie jest to w 100% potwierdzone monitoringiem). Od 2 dni pobolewa mnie brzuch ( jak przed okresem) a dziś podczas podcierania zaobserwowałam bardzo delikatny różowy śluz ( wystąpił on tylko raz). Czy myślicie że mogłoby to być plamienie implantacyjne tak krótko po owu? (We wcześniejszych ciążach nie miałam takiego śluzu).

Załączniki

• IMG_20240806_160950884_HDR.jpg
    IMG_20240806_160950884_HDR.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 69
U mnie było delikatnie większe. Trudno powiedzieć ale wszystko jest możliwe. Nie mogę sobie przypomnieć gdy miałam jakieś pobolewanie.

Cześć dziewczyny.
Czy ktoś miał takie zabarwienie śluzu przez 3-4 dni przed miesiaczka? Tylko na tamponie. W jednym dniu kilka kropli krwi się zdarzyło. Miesiaczka dopiero we wtorek ma być.

Załączniki

• 20240914_202956.jpg
    20240914_202956.jpg
    169,1 KB · Wyświetleń: 43
reklama
Do góry