reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

Czarodziejka to gratulacje dla brzdaca, Maya bardzo polubila sie podciagac i niestety teraz nie lubi lezec odkad odkryla jak fajnie jest siedziec i o ile wiecej wtedy widac:-)

Wiecie co dzis w TV pokazywali 6 miesiecznego brzdaca ktory chodzi, cos niesamowitego. I okazuje sie ze to wcale nie jest nic nadzwyczajnego, niektore dzeci zamiast raczkowac po prostu zaczynaja chodzic:-) niewarygodne

reklama
To jak już tyle ponarzekałam na Olka to teraz trochę go pochwalę. A raczej podziele się z wami tym co miłe. :-)
Olek od pewnego czasu wygłupia się jak szalony. Uwielbia machać głową na prawo i lewo i robi to dość szybko aż mu całe ciałko chodzi. Robi tak również jak go kładę na noc do łóżeczka, zawsze mam wieczorami ubaw (po całym dniu męczarni z usypianiem) :-D
A i uwielbia reklemę "PLAY", mnie ta reklama wkurza, a Olek ma rogala na buźce :biggrin2: wogole się rechocze jak mówi się do niego "ciiiiiiii......"
I zauważyłam, że kuma już scenki z maskotakmi.

Milkshake Dawidek tez smieje sie jak mowie mu "ciiii.." :-D

Zaczal tez spiewac :tak:;-) ... tzn. brzmi jakby spiewal :laugh2::-).... a jak wlanczam mu zabawke "Farmera" to tak jakby tanczyl ... siada i buja sie przod , tyl, przod tyl :-):laugh2::-D;-)

Moniczko a Dawidek to juz sam potrafi usiasc :confused: tak prawidłowo z lezenia na brzuszku :confused: Bo Mariczka jeszcze tak nie umie :no: tylko jak raczkami sie czegos chwyci to z półleżenia na pleckach potrafi sie podciagnac...

Moniczko a Dawidek to juz sam potrafi usiasc :confused: tak prawidłowo z lezenia na brzuszku :confused: Bo Mariczka jeszcze tak nie umie :no: tylko jak raczkami sie czegos chwyci to z półleżenia na pleckach potrafi sie podciagnac...

Inesku dokladnie tak jak Mariczka ... jak ma sie czego chwycic to szybko z lezenia przechodzi do siedzenia :happy: ... ale widze ze probuje ... tylko mu jeszcze to zbytnio wyjsc nie chce ;-) ... ale wiesz po rehabilitacji Dawidzio tak szybko sie uczy ... musze przyznac ze super sa te cwiczenia :happy:

Agus u Dawidka tez idzie zabek :-) ... juz ma taka ladna biala "gorke" na dole ;-) ... na szczescie tfu tfu ... bez goraczki i innych marudzen :happy: ... zobaczymy jak bedzie w momencie przebicia sie zabka

U nas pediatra miesiac temu stwierdzila ze Mariczce idzie pierwszy zabek (a tak naprawde to pierwsze dwa dolne ząbki) i dalej soboe idą jakos straaaasznie powoli bo za bardzo to ich jeszcze nie widac... cos tam jest ale nie za wiele ;-)

Olek ma takie zgrubienia w miejscu szóstek :eek: :eek: :eek:

lekarka tez już stwierdziła, że będzie zaniedługo ząbek.
Olek strasznie się ślini i gryzie nerwowo wszystko co dopadnie. Szczególenie lubi gryźć materiał.
Lubi też jak mu masuję dziąsła swoim palcem, otwiera wtedy pysio i mruczy :-) :-) :-)

Ines a to zgrubienie na gorze jednak nie okazalo sie zabkiem?

Czyzby Paula jako jedyna pazdziernikoweczka miala juz 2 ladne, duze zabki:confused:

Milkshake Paula tez tak kreci glowka a czasem calym cialem, jakby tanczyla:tak: Na poczatku sie przestraszylam, bo to rzucanie glowki wygladalo jakby miala jakis atak, ale teraz juz wiem, ze to szczyt dobrej zabawy:-)

Paula ladnie przekreca sie z brzuszka na plecy a ostatnio nauczyla sie tez odwrotnie, siada z polprzysiadu i po zlapaniu sie czegos a dzis siegajac zabawke na macie polozyla sie na boku, ale wciaz bylo za malo, wiec podparla sie na lokciu:szok:
Jutro obnizamy poziom materacyka w lozecku, bo strach ja zostawic sama:no:

reklama
Ines a to zgrubienie na gorze jednak nie okazalo sie zabkiem?
No właśnie Kajenko to podobno zawiązka ząbka ale pani dr. powiedziała że dłuuugo jeszcze może to tak wyglądać zanim ząbek wyjdzie no i faktycznie nic się z tym nie dzieje :no:
A pokaż fotkę Pauli z ząbkami! :-) Chyba faktycznie jako pierwsza ma ząbki!!! :tak: :-) GRATULACJE ZĄBKÓW I SIADANIA! :-)

Do góry