reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

Mój mały miś od tygodnia podciąga się do siadu, jest wtedy "dumny i blady" z przejęcia. A w łóżeczku przewraca sie z plecków na boczek tak śmiesznie podkurczony. Jeśli chodzi o TV to uwielbia wręcz program :Jaka to melodia" - śmiejemy się z mężem, że ogląda laski jak tańczą i śpiewają:-D:-D:-D
W ogóle Franek to podrywacz, codziennie mam jednego ucznia na korkach i zauważyłam, że jak są dziewczyny to leży na leżaczku cały zapatrzony w nie i uśmiecha się tak bezzębnie jak one mi odpowiadają na pytania. Zwłaszcza upodobał sobie taka jedną Lideczkę i w nią jest zapatrzony jak w obraz (powoli jestem zazdrosna bo w tym wieku mały m na mnie tak patrzeć:-D:-D:-D), a jak przychodzą chłopacy to ma w nosie korki i sie łobuz nudzi.
Dodam tylko,,że wiekowo dziewczyny są dużo starsze bo to maturzystki:laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
a teraz osiagniecia Niny:
* od paru dni b. ladnie siedzi: prawie wcale sie nie chwieje, a jak upadnie do tylu na poduche to potrafi sie z takiej pollezaczej pozycji podniesc. *przedwczoraj odkryla tez stopki, ale jeszcze nie potrafi wkladac ich do buzi
* w pozycji na brzuszku zaczyna probowac pelzac i podnosi pupke do gory. a jak trzymam ja w wanience na brzuszku, to nozki przeslizguje po dnie do przodu i tym sposobem siada.

taka zdolna mam coreczke

a tu fotka jak siedzi

Gufi Ninka slicznie siedzi:tak: Dzielna dziewczynka:-)

[Jakos nigdy nie wpadlam (a raczej moj maz, bo to on kapie Paule), zeby klasc ja w wanience na brzuszku:dry: ]

Aninaaa witajcie w klubie gryzoni;-) :-)

A propos pierwszych zabkow: rozmawialam z moja stomatolog i kiedy opowiedzialam jej, ze pierwszy zabek Pauli wyszedl niezauwazenie, stwierdzila ze to normalne, bo siekacze sa jak zyletki i powinny wyrznac sie prawie bezbolesnie- dziecko najwyzej moze byc przez pare dni marudne (polecila viburcol). I uczulila mnie, ze goraczka najczesciej jest objawem innej choroby i zeby nie przypisywac jej zabkowaniu.
I polecila mi, zeby zabki przecierac gazikiem lekko nasaczonym plynem Elmex (czerwonym).

Ale dzieciaczki się fajnie rozwijają.

Kubuś na razie przekręca się na boczki i z plecków na brzuszek :-) (odwrotnie jeszcze nie:-( ), ząbków ani widu, ani słychu, ale ślina leci mu jak z kranu woda. Ja codziennie zaglądam do dziobka i szukam ząbka, bo tu jest taki "zwyczaj", że jak mamusia zobaczy pierwsza ząbek u maleństwa to tatuś musi kupić mamusi nową sukienkę lub pierścionek:-) :-) :-) - dopiero niedawno sie o tym dowiedziałam, ale bardzo mi się to spodobało i zębów u Kuby szukam jak złota:laugh2: :laugh2: :laugh2:

Elisabeth,też o tym słyszałam:-D dowiedziałam się od teściowej i to też dopiero teraz.tyle,że z kwiatami.podobno nazywa się to "ząbkowe":-) trzeba albo opić,albo kupić kwiaty,aby ząbki były mocne i zbyt szybko nie wypadły:laugh2:

reklama
Gufi pogratuluj Nince pieknego siedzenia,ale super prawda:)))A jaki siwat jest dla Niej jeszcze bardziej viekawszy z takiej perspektywy...:tak::tak::tak:

Do góry