reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

Mój synek jak nie lubiał leżec na brzuszku, złoscił się , popłakiwał, tak juz coraz dłużej wytrzymuje i sie tak nie złosci :tak: a w poniedziałek przewruciła sie kilka razy z brzuszka n plecki tak jak córeczki Renik i Katki :tak: ale sie ucieszyłam :-) Renik i Katka widze ze nasze malenstwa równocześnie robia postepy ;-) Super trzymam kciuki za wszystkie maleństwa :tak: ;-) :-)
OBY TAK DALEJ!!!!:-)

reklama
Haniu wszystkiego najlepszego

no moja mała stópek jeszcze nie chce łapać jak jej pokazuje i podtykam czasem to patrzy na nie potem na mnie z miną "o co chodzi",

sprawdziłam wieczorkiem po kapieli i znowu było fik na plecki

a ruchliwa tez jest strasznie ostatni hit na przewijaku to robienie mostków a najlepsze są mostki jak podpiera nóżki na mojej "klacie" i sie wygina do góry z piskiem

Oj same postepy czynia te nasze pociechy...z tym ze moja Amelcia to z lekka leniwa na duze wyczyny.
Jej ostatnim szalem jest "babskie krzyczenie" jak tylko odkryla ze potrafi kwiczec to sie rozkrecana dobre 5-10 minutek.
A ulubiona zabawa to bujanie na maxa na lezaczku az jezdzi na nim po calym salonie, i przy okazji pakuje cale piastki do buzi wraz z maskotkamii gryzaczkami.
W weekendodkryla ze moze mowic rowniez z przymknietymi ustami, i wyglada to zabawnie gdyz slini sie przy tym i pluje litrami :laugh2:

Oj te nasze skarby tak szybciutko rosna.

Nikodem odkrył dziś, że może się przewrócić z plecków na boczek;-)czekamy więc cierpliwie na moment kiedy mały wyląduje na brzuszku. Od kilku dni próbuje robić mostki.

Milkshake to przybij piątkę, bo mó Kuba też leniuch!:-)
Ma to samo co Twój Olek- piąstki w pysiaczek i na tym prawie koniec. Co prawda zdażyło mu się przewrócić na brzuszek i na odwrót, ale chyba niezbyt świadomnie. Za to dziś nawet kilka razy śmiał się na głos, bo to też rzadko robi, a szkoda, bo takie fajne:-( .

Dziś nawet na szczepieniu spytałam lekarza, czy z nim wszysto spoko, a on powiedział, że nie ma sie czym przejmować, taki jego urok, ma chłopak charakter i już. Śmiał się nawet, że wyszło na rynek jakieś nowe mleczko, na opakowaniu którego jest napisane, że zwiększa inteligencje niemowlaków.He He He!:-D Stwierdził, że teraz idzie wszytko w złym kieruku, że niedługo lekarze i tp. będę kazać dzieciom w wieku 6 m-cy chodzić, a przecież każdy maluch rozwija się innywidualnie. A wszystkim sprawnym maluszkom GRATLUJĘ!

Oliwka tez jest wytrnowana w robieniu mostkow szczegolnie na przewijaku uwiellbia i czasami jak juz nie chce lezec w lezaczku to cal czas sie wygina...:)))
A moj maz dzisaij nie poszedl do pracy(byl lekarz i dostal antybiotyk...:baffled:)i jak Oliwka go rano zobaczyla w lozku to z zachwytu zrobila fik i juz byla na brzuszku...bardzo mi sie to podalo i mojemu mezowi tez,ze mamy taka zdolna coreczke;-)Narazie to przekreca sie jak bardzo chce,bo tak sama z siebie to czasami jak ma dobry homorek:)))

Maya zdecydowanie polubila krzyczec smiac sie z jezykiem wystawionym na zewnatrz, wyglada to niesamowicie, do tego pluje i jest to niesamoite
A od wczoraj nasza mala papuzka, bo tatus jest chory i kaszle ona tez zaczela kaszlec i sie smieje bo wie ze nasladuje tate :-)

AAa no i stopki do buzi jeszcze troche jej brakuje ale rozciaganie trenuje niedlugo trafi do buzi

pozdrawiam

reklama
Hej dziewczyny pewnie nie wyskoczę z jakąs nowoscią ale mój synek od kilku dni sam dzwiga się do siadania.
Jak np siedzi w foteliku i zabawka wypadnie mu z rączki to on ciągnie głowę zeby usiąść i zlapac zabaweczke....śmisznie to wygląda...no a jesli chodzi o nóżki to narazie jest na etapie chwytania stópek...nie wklada ich jeszcze do buzi..to zadanie dla Joginów:laugh2: :laugh2: :laugh2: ale pewnie to tylko kwestia czasu:-D

Do góry