reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

Moja mała od tygodnia chodzi do klubu dla dzieci. Zostawiam ją tam na 2 godziny dziennie i... jestem w lekkim szoku ;-) moja Marika zaczyna gadać! Po tygodniu!!! Wczoraj jak mi panie powiedziały ze inny dzieciaczek (jej braciszek cioteczny ;-)) płakał a ona podeszła i pocieszała go mówiąc "cio sie stało" i "nie pać" to myslalam ze o innym dziecku mówi!:szok::szok::szok: ale spotkanej po drodze pani powiedziała "ziendobly" do tej pory było "cieeesc" :-D a dziś jak po nia przyszłam po przywitaniu miałysmy krotka rozmowe nawet :szok:
Marika: "mama, a gdzie śt tata?"
ja: "Mariczko tata jest w pracy"
M: "ahaaa, paci"
ja: "poza tym tata nigdy cie z tad nie odbierał"
M. "nieee?" - ze zdziwieniem, potem smutno dodała "no taaak"

reklama
Ines .. a nie mówiłam ;-) .. Brawo dla Mariczki !!! :-)

Blu, Mada jestem pod wielkim wrażeniem umiejętności Waszych maluszków ... BRAWO!!! chylę czoła :-)

Mada oj napewno ,... każdy z Naszych maluszków jest wyjatkowy na swój sposób :happy2:
Dawidek np. robi przekomiczne minki jak sie bawi, zdziwi badz cos rozwiązuje ... i oczywiscie jak kazda mamusia twierdze ze jest nie do pobicia ;-)... no i odziedziczyl po mamusi wyciaganie jezyczka jak cos "pisze" :-p:sorry2::-)

Dialog z Julia.Julia ciagnie mnie za reke a ja nie chce isc.Wiec mowie
-Juleczko powiedz Co chcesz?
-Co chcesz?-i ciagnie mnie dalej.
Wiec ja znow;
-Powiedz mamusi co chcesz?-Na to Julia;
-Co chcesz?-i ciagnie mnie dalej...
Tak sobie faknie gawedzimy:-)Młoda powtarza po nas dosłownie wszystko:tak:

Brawa dla wszystkich gadulcow :tak:

moja Ninka gada prawie caly czas. teraz jest na etapie tworzenia nowych wyrazow, nadawania imion swoim maskotkom i opowiadania bajek i historii z zycia wzietych. zaczela tez ostatnio spiewac piosenki, ktorych uczy sie na "wesolych nutkach". i gdziekolwiek idziemy w gosci opowiada wierszyk o krasnoludkach - to jest jej popisowy numer :cool2:

WieLkiE brawa dla rozgadanej Mariczki, minkowego Dawidka, powtarzającej Julki i rozśpiewanej Ninki :-):-):-)

reklama
hehe Mada czytajac odrazu mi sie przypomina jak sie mówi "powiedz cos" .. "coś" ;-):-D ... musicie miec wesolo z córcia :-)

Gufi nagraj i pokarz Nam popisowy numer Niny :tak:

co do spiewania ... Dawidek uwielbia pisenke ze Shreka o Dulok ... chodzi i nuci zaraz po niej ;-) ... a ogolnie to lubi chyba wysokie dziwieki :sorry: ... wszystko co wysokie to powtarza ... a tak poza tym to wlaczyl mu sie nasladywacz ;-) ... łazi za mezem i robi wszystko to co On :tak:

Do góry