reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

Kajenko cudnie nie wątpię,że się wzruszyłaś to takie piękne usłyszeć od dziecka takie słowa:tak:

Rydykotku gratki dla Frania i dumnej mamy:tak:- wreszcie i my się doczekałyśmy prawda?;-):-)

Moniqa to już teraz wiesz;-):tak:

Monika tak nadal mówi - aż za przesadnie,bo teraz to tylko ciągle mama i mama(tak jak pisała Elis), ale i tak się cieszę;-):tak:

U mojego Kuby "kocham cię" to "iiijjaaa" - a to dlatego,że jak moja Nati mówi "mamo kocham cie" to jej odpowiadam "i ja ciebie też kocham" no i Kubie utkwiło to "i ja" :happy2:

reklama
Kajenko oj to na pewno wzruszająca chwila...

Rudykotku brawo dla Franka...

Monia3 ja to lubię kawę z mlekiem, cukrem ale... bez wody;-):-D:-D:-D

Iwonko dobre jest to "iiijjjaaa":tak::-) podoba mi się...

Wierszyk “W pokoiku na stoliku...” w wykonaniu Amelki :happy2::happy2::happy2:
Mama: Co było na stoliku?
Amelka: Jajo i meko
M: I kto przyszedł?
A: Totek
M: I co wypił?
A: Meko
M: I co rozbił?
A: Jajo
A: Mama
M: I co zrobiła?
A: Totek ti ti ti
M: A gdzie wyrzuciła skorupki? Do...
A: Tosia

:happy::happy::happy:

Wierszyk “W pokoiku na stoliku...” w wykonaniu Amelki :happy2::happy2::happy2:
Mama: Co było na stoliku?
Amelka: Jajo i meko
A: Totek
M: I co wypił?
A: Meko
M: I co rozbił?
A: Jajo
A: Mama
M: I co zrobiła?
A: Totek ti ti ti
M: A gdzie wyrzuciła skorupki? Do...
A: Tosia

:happy::happy::happy:
Pięknie cudnie brawo Amelciu:tak::tak::-)

Dawidek ostatnimi czasy strasznie duzo zaczął mówić ... czesc po swojemu ale są to słowa trwałe ;-) m.in.
tiduch - kuchnia
tes - pies
zdecie- zdjęcie
kasze- kaszle
tate- herbata
teci- dzieci
todek- złobek
czukulada - czekolada (bardzo wyraźnie to potrafi powiedzieć)
taska- ciastka
kerki - cukierki
leb- chleb

a jak coś chce to mówi do mnie jak do liczby mnogiej ... typu "dacie?" ..."macie?"

a tak poza tym to uwielbia reklame o dziewczynce ktora kaszle (pokazuje jak ona kaszle i jak jej tatus) dzieki niej nauczyl sie kasłac z zasłonięta buzią ;-)

dzieki niej nauczyl sie kasłac z zasłonięta buzią ;-)

Monia...moja Amelka chyba nie widziała tej reklamy ale też zasłania buźkę jak kaszle :-)...i widzę że u was też literką przodującą jest "t" :-D....Dawidek jak Amelka dużo wyrazów zaczyna na literke t :rofl2:... np. kaszka to taka :sorry2:

Marika też ostatnio rozgadana :-) buźka jej się nie zamyka ;-)

ciee = cześć
tuka lub toto = kurka
ciocia (wiadomo!) to mówi bardzo wyraźnie
dziadzia i dzidzia brzmi bardzo podobnie ;-)
baba = żaba; babcia i glutki z noska :zawstydzona/y::-D a no i baba to piaskownica, grabki, łopatka, foremki i wszystko co się wiąże z robieniem babek z piasku, woła też baba na widok placu zabaw lub jakiegokolwiek skrawka ziemi z odrobina piasku :-D
ciacia = ciastka
huhu = siusiu
cie = chce
da = daj
mówi jeszcze tu = tu; tam=tam; cio = co; dzie = gdzie a no i do swojego kotka jak go woła to wrzeszczy tiiisiiiii! :-) To chyba ma byc kici kici ;-)
no i niestety jesc to mniam mniam; piesek to hau hau; kotek to niau; kaczka fafafa; krowa muuu itp. nie chce nazywac zwierzatek wyrazami tylko dzwiekami jakie wydaja :baffled: samochód to bruaaa :-)
No i mówi straaaasznie duzo słów których teraz nie pamiętam albo w ogóle nie rozumiem ;-):dry::sorry2::-D
a w ogóle Marika rozpoznaje i nazywa literki od A do E :-) no i jak liczymy raz, dwa, trzy to powtarza... po swojemu ;-) :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Ależ super rozgadane te nasze maluszki - wielkie brawa!!!:tak::-)

:tak:Przylaczam sie do gratulacji:-)

Paula dostala garsc mini krakersow, ktorymi miala nakarmic mnie i babcie (pomysl babci:dry:). Ale ostatniego wsadzila sobie do buzi:dry: My zaczelysmy ja przekonywac, zeby wyplula, bo niedobre, slone itp. a ta szybciutko go pogryzla, polknela i powiedziala poszlo:tak: :-D

Do góry