reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

Superasne sa te nasze brzdace a moj syn zaczal jesc jablka i gruszki normalnie cina az mu sie uszy trzesa ,kupilam im wczoraj klocki i maly szybko zalapal co do czego narazie stawia male budowle ale strasznie sie cieszy ,
chcialam sie was zapytac czy wasze dzieciaczki jak im cos nie wyjdzie to tez placza ,bo moj wyje dopoki mu cos nie wyjdzie ,zauwazylam ze rosnie z niego maly pedant wszystko musi stac rowno w rzadku i tak samo ustawione ,ostatnio przebiegal obok swoich smoczkow dwa byly do gory nogami to je poprawil aby wszystkie lezaly tak samo podobnie jest zabawkami :baffled:Moze jak dorosnie bedzie mamusi pomagal sprzatac ,:-D

reklama
Moniqa Gufi :-D:-D:-D

Zawsze wiedziałm, ze Amelcia to mądra dziewczynka, a pamietasz Moniu jak się martwiłas , że mało mówi;-)

Ewa mój Kuba nie płacze tylko się złości i woła mnie, żeby mu to coś co mu nie wychodzi zrobić...:baffled: a co do pedantyzmu to hm? im większy bajzel tym lepiej, oczywiście dla Kubusia...

Jesli chodzi o porzadek...to Stasiu moglby byc Krolem Bajzlu, tragedia normalnie.Nic nie moze byc na swoim miejscu, wszystko rozwala i przerzuca... A co jest najlepsze, to jak np wychodzimy na spacer, i klocki sa przezemnie wlozone do wiaderka, a samochody ustawione.... to synus, juz w kurtce i butach wraca do pokoju, wszystko rozwala i dopiero wowczas spokojnie mozemy wyjsc...Ale z drugiej strony po jedzeniu, czy po kawei, jak ja jeszcze siedze i czekam az sie ulozy to on zbiera naczynia czy kubki i wrzuca do zlewu. Pozbylam sie w ten sposob kilku kubkow i talerzy, no ale.,, dobre i to.

u nas jesli chodzi o balagan, to jest wrecz odwrotnie. Ninka prawie zawsze sama sprzata po zabawie albo jak jej przypomnimy. jak widzi, ze cos odkladam nie na swoje miejsce, to zwraca mi uwage. jak jest na podlodze kurz albo plama, to wola "tato posprzataj, bo brudno" :-) mala pedantka mi rosnie :baffled:

bo u nas w domu to tata jest od sprzatania podlog :-):-):-)

a dzis Ninka nas zaskoczyla dwiema rzeczami:
- rozmawiamy w kuchni, a Ninka gdzie poszla i zaraz przychodzi do nas i mowi "Nina sama zrobila siusiu"! poprostu poszla sama do lazienki, wziela nocnik, rozebrala sie, zrobila siusiu i ubrala. szok :szok:
- nauczyla sie wierszyka o krasnoludkach (4 zwrotki!!!) - moze znacie "pod czerwonym grzybkiem, przy krzaczku poziomek maja krasnoludki swoj malutki domek" itd)

podpisano: dumna mama :-D

Gufi to musi być coś jak juz córa taka samodzielna sie robi i tak pięknie mowi.
Ja tez bardzo czekam az Maciej zacznie gadac tak porządnie.
Nic tylko teraz starac się o rodzenstwo :))))

reklama
Do góry