reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

Moniqa nie chciałam się mądrzyć:zawstydzona/y:;-)

Co do śmiesznych rozmów to u nas jest taka:
Przewijam Kubusia a Kubus dotyka siusiaka i pyta
K- cio to?
ja- siusiak... a kto jeszcze ma siusiaka?
K- dziadzia
ja- tak , i kto jeszcze?
K- tata
Kubus potem łapie za jajeczka i pyta:
K- cio to?
ja- jajeczka
K- "am" (am to znaczy, że coś jest do jedzenia...):-D

Elis :-D:-D:-D:-D
synus debesciak :-)

a co do madrkowania ... to ja tez nie chcialam :zawstydzona/y:;-)

Blubery Twoja córa mnie wlasnie rozbroila ... olrzymia pipi :-D:-D:-D:-D

reklama
Nie no poprostu r-e-w-e-l-a-c-j-a :-D:-D:-D Rozmówki Dawidka, Kubusia Elis i Gosi są rozbrajające i cudowne :-):happy2::-)

A co nowego u nas? :-p Mąż powiesił nad drzwiami wejściowymi numer naszego domu (btw 202)...pytam moją córcie co tam pisze...a ona na to "Ameka" :cool2::cool2::cool2:

A mnie duma rozpiera :-);-) ... Dawidek po tygodniowej przerwie od żłobka ... drugi dzien poszedł z uśmiechem, nie płakał itd :-)... ode mnie odbiera go opiekunka Monika ;-)(bardzo sympatyczna babeczka :tak:) ... chyba ją polubial i czuje się bezpiecznie ... ale gdybyście widziały sprint jak po Niego przychodze :shocked2: ... wczoraj to mnie prawie przewrócił :-D;-) ... a ile ma do opowiadania :-)... szkoda że połowy nie rozumiem :sorry2:;-)

Moniu...baaardzo się cieszę i gratuluję dzielnego synusia :-) Btw: z tego co mi wiadomo wszystkie moniki to sympatyczne babeczki ;-):-):-D

I jakie skromne;-):-)
Gratuluje małym odkrywcom i ich rodzicom.Julia juz bardzo duzo mowi i wszystko powtarza ale na kazde pytanie wciaz jest NIIIIEEEE:baffled:

Moniu...baaardzo się cieszę i gratuluję dzielnego synusia :-) Btw: z tego co mi wiadomo wszystkie moniki to sympatyczne babeczki ;-):-):-D

tez tak slyszalam ;-):-D

Mada skromnosci CI u Nas pod dostatkiem;-):-D:-)
Dawidek sie wlasnie naumial mowic nie ... i konsekwetnie tego slowa naduzywa ;-)

Monia, Mada, Iwonko :tak: ... zobaczymy jak bedzie jutro ;-)

Skoro cytujecie fajne dialogi, to ja jeden tez przytocze:

Babcia daje Pauli troszke cukru i pyta:
- Pauluniu, jaki jest cukier, slodki czy slony?
-sodki:tak: [słodki]
Nastepnego dnia to samo:
-jaki jest cukier, slodki czy slony?
-sodki:tak:
Nastepnego dnia kolejna porcja cukru i pytanie:
-jaki jest cukier, slodki czy slony?
(Paula oblizujac sie) -..dobi:-) [dobry]

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi czy 2 letnie dziecko, czyli takie jak nasze pociechy moze mowic juz calymi zdaniami?
typu :Dziekuje Ci tatusiu kochany?
Napewno są dzici ktorych mowa jest bardzo rozwinieta na tym etapie ale czy az tak?
Pytam z ciekawosci

Do góry