reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

Moniqa nie chciałam się mądrzyć:zawstydzona/y:;-)

Co do śmiesznych rozmów to u nas jest taka:
Przewijam Kubusia a Kubus dotyka siusiaka i pyta
K- cio to?
ja- siusiak... a kto jeszcze ma siusiaka?
K- dziadzia
ja- tak , i kto jeszcze?
K- tata
Kubus potem łapie za jajeczka i pyta:
K- cio to?
ja- jajeczka
K- "am" (am to znaczy, że coś jest do jedzenia...):-D

Elis :-D:-D:-D:-D
synus debesciak :-)

a co do madrkowania ... to ja tez nie chcialam :zawstydzona/y:;-)

Blubery Twoja córa mnie wlasnie rozbroila ... olrzymia pipi :-D:-D:-D:-D

reklama
Nie no poprostu r-e-w-e-l-a-c-j-a :-D:-D:-D Rozmówki Dawidka, Kubusia Elis i Gosi są rozbrajające i cudowne :-):happy2::-)

A co nowego u nas? :-p Mąż powiesił nad drzwiami wejściowymi numer naszego domu (btw 202)...pytam moją córcie co tam pisze...a ona na to "Ameka" :cool2::cool2::cool2:

A mnie duma rozpiera :-);-) ... Dawidek po tygodniowej przerwie od żłobka ... drugi dzien poszedł z uśmiechem, nie płakał itd :-)... ode mnie odbiera go opiekunka Monika ;-)(bardzo sympatyczna babeczka :tak:) ... chyba ją polubial i czuje się bezpiecznie ... ale gdybyście widziały sprint jak po Niego przychodze :shocked2: ... wczoraj to mnie prawie przewrócił :-D;-) ... a ile ma do opowiadania :-)... szkoda że połowy nie rozumiem :sorry2:;-)

Moniu...baaardzo się cieszę i gratuluję dzielnego synusia :-) Btw: z tego co mi wiadomo wszystkie moniki to sympatyczne babeczki ;-):-):-D

I jakie skromne;-):-)
Gratuluje małym odkrywcom i ich rodzicom.Julia juz bardzo duzo mowi i wszystko powtarza ale na kazde pytanie wciaz jest NIIIIEEEE:baffled:

Moniu...baaardzo się cieszę i gratuluję dzielnego synusia :-) Btw: z tego co mi wiadomo wszystkie moniki to sympatyczne babeczki ;-):-):-D

tez tak slyszalam ;-):-D

Mada skromnosci CI u Nas pod dostatkiem;-):-D:-)
Dawidek sie wlasnie naumial mowic nie ... i konsekwetnie tego slowa naduzywa ;-)

Monia, Mada, Iwonko :tak: ... zobaczymy jak bedzie jutro ;-)

Skoro cytujecie fajne dialogi, to ja jeden tez przytocze:

Babcia daje Pauli troszke cukru i pyta:
- Pauluniu, jaki jest cukier, slodki czy slony?
-sodki:tak: [słodki]
Nastepnego dnia to samo:
-jaki jest cukier, slodki czy slony?
-sodki:tak:
Nastepnego dnia kolejna porcja cukru i pytanie:
-jaki jest cukier, slodki czy slony?
(Paula oblizujac sie) -..dobi:-) [dobry]

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi czy 2 letnie dziecko, czyli takie jak nasze pociechy moze mowic juz calymi zdaniami?
typu :Dziekuje Ci tatusiu kochany?
Napewno są dzici ktorych mowa jest bardzo rozwinieta na tym etapie ale czy az tak?
Pytam z ciekawosci

Do góry