reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

Śmiac mi się chce jak czytam wyczyny rozmówkowe naszych maluszków:-D:-D:-D... mój Kuba jest teraz na etapie "cio to?" ale jest taki cwany, że pokazuje na coś i pyta cio to? ja mu odpowiadam, ale on pyta dotąd cio to? dopóki nie dam dobrej odpowiedzi... wniosek taki, że wie jak się dana rzecz nazywa, tylko męczy swoją mamusię:baffled:

reklama
Iwonko oj ja to bym wiele oddała aby zgadnć o czym mówi mój syn w pewnych momentach ;-)

Loja u Ciebie Kaka u Nas Kolka :-D jest wszystkim ... z pocztaku myslalam ze to okreslenie psa (tak wabi sie pies mojej mamy) ale po stwierdzeniu ze zolw to kolka doszlam do wniosku ze ogolnie czteronogi to kolki ;-) ... jednak dzisiaj po rozmowie z synem o żłobku kiedy Dawid stwierdził ze idzie do "kolki" juz sama nie wiem co to znaczy ... jedynie co rozrówzniam to intonacje tego słowa :tak:

a tak poza tym to dzisiaj rozszyfrowalam co to znaczy "juszki" ... nic innego jak paluszki ;-)

To ja mam dla Was zagadke... co to jest(a w zasadzie co to było?)"kutać"?(z akcentem na "a") Po tygodniu się zorientowałam:baffled:co to jest. Mała podpowiedź do zagadki: teraz już nie jest kutać, tylko kucia ...

Mnie się pierwsze słówko skojarzyło tez z zabawą w chowanego,ale skoro teraz jest to kucia to nie mam pojęcia:confused:

Aha ja mogę się pochwalić jedynym zdaniem, które potrafi złożyć mój synek:
kiedy m wchodzi do domu Kubuś pyta:
- tata to ti??;-):-p:-D

Aha ja mogę się pochwalić jedynym zdaniem, które potrafi złożyć mój synek:
kiedy m wchodzi do domu Kubuś pyta:
- tata to ti??;-):-p:-D
:-) To tacie musi byc przyjemnie, kiedy to slyszy:tak:

Moj brat wczoraj Paule wycalowal, tak sie ucieszyl kiedy powiedziala do niego ujek Tomek:-) (dlugo byl ziu, pozniej uj, aostatnio ujek Tom );-)

hehe to nam Elis zagadkę zadała. Powinnaś jeszcze napisać w jakich okolicznościach synek używa tego słowa. Ja bym powiedziała: że to huśtać, kucać, lub kukać (zaglądać):tak:, ale bardzo jestem ciekawa co to???
Gosia kiedyś używała często jak jej czytałam jedną bajeczkę słowa : TUPACIA, przez długie tygodnie nie wiedzieliśmy co to. Wreszcie pewnego razu mnie olśniło, że to CIUCIUBABKA:-D:-D:-D
Iwonko śliczne zdanie Synka Brawo!!!!
Kajenko synek mojej przyjaciółki długo na wujka mówił BUŁA, ziu brzmi calkiem niewinnie, ujek Tom doskonale :tak::tak::tak:Brawo dla Pauli!!!!

Elis Julia juz od dawna pyta ''co to jest'' i pyta wiele razy ale mysle ze nie robi tego na złosc ale utrwala sobie i uczy sie:tak:A co do' kudac' to mysle,ze on mowi KUBIE DAC!:tak:
Ja nie mam problemow ze zrozumieniem Julii na pewno dlatego ze cały czas z nia jestem:tak:poza tym mowi juz bardzo wyraznie prawie wszystko.I zaczyna juz spiewac:-)To co pamieta to spiewa a reszte po swojemu:-D

reklama
Do góry