reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

Śmiac mi się chce jak czytam wyczyny rozmówkowe naszych maluszków:-D:-D:-D... mój Kuba jest teraz na etapie "cio to?" ale jest taki cwany, że pokazuje na coś i pyta cio to? ja mu odpowiadam, ale on pyta dotąd cio to? dopóki nie dam dobrej odpowiedzi... wniosek taki, że wie jak się dana rzecz nazywa, tylko męczy swoją mamusię:baffled:

reklama
Iwonko oj ja to bym wiele oddała aby zgadnć o czym mówi mój syn w pewnych momentach ;-)

Loja u Ciebie Kaka u Nas Kolka :-D jest wszystkim ... z pocztaku myslalam ze to okreslenie psa (tak wabi sie pies mojej mamy) ale po stwierdzeniu ze zolw to kolka doszlam do wniosku ze ogolnie czteronogi to kolki ;-) ... jednak dzisiaj po rozmowie z synem o żłobku kiedy Dawid stwierdził ze idzie do "kolki" juz sama nie wiem co to znaczy ... jedynie co rozrówzniam to intonacje tego słowa :tak:

a tak poza tym to dzisiaj rozszyfrowalam co to znaczy "juszki" ... nic innego jak paluszki ;-)

To ja mam dla Was zagadke... co to jest(a w zasadzie co to było?)"kutać"?(z akcentem na "a") Po tygodniu się zorientowałam:baffled:co to jest. Mała podpowiedź do zagadki: teraz już nie jest kutać, tylko kucia ...

Mnie się pierwsze słówko skojarzyło tez z zabawą w chowanego,ale skoro teraz jest to kucia to nie mam pojęcia:confused:

Aha ja mogę się pochwalić jedynym zdaniem, które potrafi złożyć mój synek:
kiedy m wchodzi do domu Kubuś pyta:
- tata to ti??;-):-p:-D

Aha ja mogę się pochwalić jedynym zdaniem, które potrafi złożyć mój synek:
kiedy m wchodzi do domu Kubuś pyta:
- tata to ti??;-):-p:-D
:-) To tacie musi byc przyjemnie, kiedy to slyszy:tak:

Moj brat wczoraj Paule wycalowal, tak sie ucieszyl kiedy powiedziala do niego ujek Tomek:-) (dlugo byl ziu, pozniej uj, aostatnio ujek Tom );-)

hehe to nam Elis zagadkę zadała. Powinnaś jeszcze napisać w jakich okolicznościach synek używa tego słowa. Ja bym powiedziała: że to huśtać, kucać, lub kukać (zaglądać):tak:, ale bardzo jestem ciekawa co to???
Gosia kiedyś używała często jak jej czytałam jedną bajeczkę słowa : TUPACIA, przez długie tygodnie nie wiedzieliśmy co to. Wreszcie pewnego razu mnie olśniło, że to CIUCIUBABKA:-D:-D:-D
Iwonko śliczne zdanie Synka Brawo!!!!
Kajenko synek mojej przyjaciółki długo na wujka mówił BUŁA, ziu brzmi calkiem niewinnie, ujek Tom doskonale :tak::tak::tak:Brawo dla Pauli!!!!

Elis Julia juz od dawna pyta ''co to jest'' i pyta wiele razy ale mysle ze nie robi tego na złosc ale utrwala sobie i uczy sie:tak:A co do' kudac' to mysle,ze on mowi KUBIE DAC!:tak:
Ja nie mam problemow ze zrozumieniem Julii na pewno dlatego ze cały czas z nia jestem:tak:poza tym mowi juz bardzo wyraznie prawie wszystko.I zaczyna juz spiewac:-)To co pamieta to spiewa a reszte po swojemu:-D

reklama
Do góry