reklama
monika3
Mama Amelki i Filipka
Moje dziecko zrobiło sie bardzo kulturalne
Jak wiecie mieszkam na wsi i moja sąsiadka ma krowę, kury, małe kurczaczki i swinke...z uwagi na to często do niej zaglądamy z Amelką bo moja córcia jest wieeelką miłośniczka zwierząt ;-)No i kiedys Amelia narwała trawy i chciała dać krowie (oczywiście z bezpiecznej odległości!) i mówi do owej krowy "POSIE" (proszę) ...niekulturalna krowa nic nie odpowiedziała
No i drugie zdarzenie -- słyszę jak Amelka przechodząc boczkiem obok jakiejś przeszkody na jej drodze mówi "PEPASIAM" (przepraszam)
Jak wiecie mieszkam na wsi i moja sąsiadka ma krowę, kury, małe kurczaczki i swinke...z uwagi na to często do niej zaglądamy z Amelką bo moja córcia jest wieeelką miłośniczka zwierząt ;-)No i kiedys Amelia narwała trawy i chciała dać krowie (oczywiście z bezpiecznej odległości!) i mówi do owej krowy "POSIE" (proszę) ...niekulturalna krowa nic nie odpowiedziała
No i drugie zdarzenie -- słyszę jak Amelka przechodząc boczkiem obok jakiejś przeszkody na jej drodze mówi "PEPASIAM" (przepraszam)
gufi
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
monika - grzeczna panienka Ci rosnie ;-)
a moje dziecko oswiadczylo w sobote, ze opowie nam bajke i powiedzialo tak: "zabka mala nad rzeczka plywala, kakala, nozke zlamala. wolala: ratuj, ratuj. przyszly koliczki, zabraly do lekarza". i oczywiscie na koniec sama sobie bila brawo :-):-):-)
a moje dziecko oswiadczylo w sobote, ze opowie nam bajke i powiedzialo tak: "zabka mala nad rzeczka plywala, kakala, nozke zlamala. wolala: ratuj, ratuj. przyszly koliczki, zabraly do lekarza". i oczywiscie na koniec sama sobie bila brawo :-):-):-)
Czarodziejka
Fanka BB :)
Uwielbiam w dzieciach te niesamowitą spontanicznosc i beztroskosc...
nasz skarb jak sie czyms zajmie np uklada klocuszki to sobie podspiewuje...ten jego glosik brzmi tak slodko...ajjj
nasz skarb jak sie czyms zajmie np uklada klocuszki to sobie podspiewuje...ten jego glosik brzmi tak slodko...ajjj
monika3
Mama Amelki i Filipka
"zabka mala nad rzeczka plywala, kakala, nozke zlamala. wolala: ratuj, ratuj. przyszly koliczki, zabraly do lekarza".
Widzę tu zsumowanie i połączenie w całość kilku wątków Mądra dziewczynka z Ninki ...Brawo dla niej :-):-):-)
Gwiazdeczka
Mama '06 i '14
Jakie te dzieciaczki juz madre!
piękna bajkaa moje dziecko oswiadczylo w sobote, ze opowie nam bajke i powiedzialo tak: "zabka mala nad rzeczka plywala, kakala, nozke zlamala. wolala: ratuj, ratuj. przyszly koliczki, zabraly do lekarza". i oczywiscie na koniec sama sobie bila brawo :-):-):-)
GRATULUJEMY WSZYSTKIM DZIECIACZKOM NOWYCH UMIEJĘTNOŚCI.
Gosia od kilku dni zaczęła pytać o pojęcia: a co to jest...? np czytam bajkę i jest tam zdanie, że piesek troszczy się o maleńkiego szczeniaczka i Gosia pyta: a co to jest troszczy? itp., bardzo wciąga ją też wyszukiwanie takich samych rzeczy: np zadania żeby znaleźć takie same lalki, rybki itp. Jak jedziemy samochodem to obserwuje inne za oknem, głośno komentuje kolory aut, pyta o marki i zawsze bezbłędnie (choćby widziała przez sekundkę) rozpoznaje samochody, które mają taką samą markę jak nasz
Mada80
Fanka BB :)
Blubery Gosia nalezy chyba do dzieci wybitnie uzdolnionych.Moja Julia tez jest kumata ale az tak to jeszcze nieNie zna sie na kolorach i autach ale juz zaczyna liczyc;-)
reklama
elisabeth
Październik '06 i '09
Gufi byłam w szoku jak przeczytałam bajeczkę Niny, super...
Blubery Gosia też jest zdolniacha, a przy okazji tez pochwalę Kubusia... Mój teść jeździ Oplem Combo (chyba tak to się pisze?) i jak byliśmy na wakacjach i widział samochody podobne do tego opla, bo dużo jest takich marek, to wołał dziadzia, bo on tak mówi na dziadka i też byłam w szoku, że kojarzy autka...
Blubery Gosia też jest zdolniacha, a przy okazji tez pochwalę Kubusia... Mój teść jeździ Oplem Combo (chyba tak to się pisze?) i jak byliśmy na wakacjach i widział samochody podobne do tego opla, bo dużo jest takich marek, to wołał dziadzia, bo on tak mówi na dziadka i też byłam w szoku, że kojarzy autka...
Podziel się: