reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

reklama
moja Ninka jest chyba tak posrodku jesli chodzi o temperament. Jest przede wszystkim bardzo ostrozna i jesli juz chce gdzies wejsc albo zrobic cos niebezpiecznego, to najpierw musi przemyslec sprawe :tak: za to jest strasznie ambitna i jak cos jej sie nie uda, to jest ryk i zlosc. np. jak jej sie czasem zdarzy w nocy zrobic siku w pieluszke, to jest mega ryk ze zlosci :sorry2:

Moj jest szybki ale ostrozny ,przez prog potrafi przejsc na czworaka ,:tak::-D:-D
Kajenko czytajac twoje posty poplakalam sie ze smiechu ,szczegulnie ten o siwych wlosach byl super:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Blubery wielkie gratulacje,Gosia jest niesamowita;-):-):-D
A Paula to nasza BBoomowa najlepsza gimnastyczka.:tak::tak::tak:

Marcel z kolei to nie jest ani ciapowaty ani nie jest tez akrobatą:tak:w sumie jest dość ostrozny ;wchodzi po drabince dość wysoko i lubi sie łapać rękami za poprzeczkę i bujać.Jeżeli chodzi o rozwój mowy to dalej tylko ziaziazia i nanana itd nic więcej.

Kajenka ja ci nie zazdroszczę...ja już bym na zawał zeszła:baffled:
Mój Kuba co prawda też jest dość ruchliwy,ale bez przesady;-)..natomiast z mową to mi się wydaje,ze podobnie jak z chodzeniem zamknie peleton;-):-p

kajenko mała ma takie pomysły ekstremalne chyba po tatusiu.....
Julia tez jest chuligan a na placu szaleje jak dzieci przynajmniej 2 lata starsze.Co prawda az taka genialna jak Paula w swoich pomysłach nie jest(na takie akrobacje jeszcze nie wpadła) ale np zjezdza po poreczach foteli,wszedzie włazi,nie patrzy pod nogi i jest tak ciekawa wszystkiego,ze niczego sie własciwie nie boi:tak:
jesli zas chodzi o mowienie,to wciaz duzo mowi po swojemu,własciwie ciagle cos gada,ale po polsku mowi ok 10wyrazow i czesc przekreca np ratunku-ratuniu.Ostatnio zaczeła mowic dwa wyracy na raz.Mama da albo mama masz itp

Otoz co moj lobuz robi ostatnio: ;-)

• to jest wielki postep - sama je,czasem tylko ja karmie zupa,jak mi sie chce:cool2:
i nie wiem czy to sa wielkie postepy,ale napisze:

• opanowala dlubanie w nosie do perfekcji:baffled::baffled::dry::dry:
  • jak tylko ma okazje,mnie nie ma w poblizu,wchodzi na stol i na nim tanczy;wspina sie wszedzie,nawet na parapet,probuje zeskakiwac z kanapy
  • wywala,jak tylko ma okazje,rozne przedmioty przez okno
  • czaruje,nauczyla sie od Zuzi<zabawa Z z kolega Grzesiem,ze moga zaczarowac kogos w lod lub skale>,lata po domu pokazuje w twoja strone palcem i mowi ,,trzuuuu"
  • jak oglada bajke lub czytamy,to postaci nazywa: i np.kotek to Niania,piesek Ziazia,krowka mama itd i w kolko
  • w kolko wywala rzeczy z szafy i potem je zaklada przez glowe;wysypuje make i w niej rysuje itp
  • bardzo glosno domaga sie o swoje
Ale tez nastapila wieeeeelka poprawa - nie ucieka juz tak bardzo,calkiem grzecznie przechodzi przez ulice za reke i p-rzez dluzsza chwile jest przy mnie w sklepie,jak jestesmy bez wozka.

Zuzia zuch:tak:Bilans dwulatka ma zaliczonu juz u mnie.Julia wszystko podobnie,tylko nie wywala maki(schowałam poza zasiegiem małych łapek)za to wyciaga z lodowki to na co ma ochote i je(np masło!!!!jogurt albo almette)ogladajac tubisie powtarza słowa za nimi,zaczyna powoli do niej docierac ze zabawek nie mozna dzieciom zabieraci i jak jej sie cos mniej podoba to na moja prosbe oddaje:tak:biega bardzo szybko,pamieta imiona kolezanek i kolegow,wszedzie włazi,jak mnie uderzy to od razu przeprasza i przed pojsciem na dwor pokazuje ktora zabawke chce zabrac ze soba:-)

Brawo gratuluję postępów wszystkim maluszkom :tak::tak::tak:
Mada Zuzia już bilans dwulatka raczej dawno zaliczyła ;-)
Kajenko Twoja Paula zadziwia mnie swoją elastycznością i szybkością. Jak tylko czytam o jakichś jej nowych akrobacjach, mam przed oczami filmik z krzesełkiem :-D.

reklama
ja tez sie pochwale, ze Ninka juz zaczyna mowic pelnymi zdaniami i odmienia. np. mowi:
Nina bawi sie misiem i lala.
Nina zrobi sobie zupe.
Mama da Ninie chleba z maselkiem.
Chce bajke o zolwiu i kocyku.

:-):-):-)

Do góry