reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

reklama
moja Ninka jest chyba tak posrodku jesli chodzi o temperament. Jest przede wszystkim bardzo ostrozna i jesli juz chce gdzies wejsc albo zrobic cos niebezpiecznego, to najpierw musi przemyslec sprawe :tak: za to jest strasznie ambitna i jak cos jej sie nie uda, to jest ryk i zlosc. np. jak jej sie czasem zdarzy w nocy zrobic siku w pieluszke, to jest mega ryk ze zlosci :sorry2:

Moj jest szybki ale ostrozny ,przez prog potrafi przejsc na czworaka ,:tak::-D:-D
Kajenko czytajac twoje posty poplakalam sie ze smiechu ,szczegulnie ten o siwych wlosach byl super:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Blubery wielkie gratulacje,Gosia jest niesamowita;-):-):-D
A Paula to nasza BBoomowa najlepsza gimnastyczka.:tak::tak::tak:

Marcel z kolei to nie jest ani ciapowaty ani nie jest tez akrobatą:tak:w sumie jest dość ostrozny ;wchodzi po drabince dość wysoko i lubi sie łapać rękami za poprzeczkę i bujać.Jeżeli chodzi o rozwój mowy to dalej tylko ziaziazia i nanana itd nic więcej.

Kajenka ja ci nie zazdroszczę...ja już bym na zawał zeszła:baffled:
Mój Kuba co prawda też jest dość ruchliwy,ale bez przesady;-)..natomiast z mową to mi się wydaje,ze podobnie jak z chodzeniem zamknie peleton;-):-p

kajenko mała ma takie pomysły ekstremalne chyba po tatusiu.....
Julia tez jest chuligan a na placu szaleje jak dzieci przynajmniej 2 lata starsze.Co prawda az taka genialna jak Paula w swoich pomysłach nie jest(na takie akrobacje jeszcze nie wpadła) ale np zjezdza po poreczach foteli,wszedzie włazi,nie patrzy pod nogi i jest tak ciekawa wszystkiego,ze niczego sie własciwie nie boi:tak:
jesli zas chodzi o mowienie,to wciaz duzo mowi po swojemu,własciwie ciagle cos gada,ale po polsku mowi ok 10wyrazow i czesc przekreca np ratunku-ratuniu.Ostatnio zaczeła mowic dwa wyracy na raz.Mama da albo mama masz itp

Otoz co moj lobuz robi ostatnio: ;-)

• to jest wielki postep - sama je,czasem tylko ja karmie zupa,jak mi sie chce:cool2:
i nie wiem czy to sa wielkie postepy,ale napisze:

• opanowala dlubanie w nosie do perfekcji:baffled::baffled::dry::dry:
  • jak tylko ma okazje,mnie nie ma w poblizu,wchodzi na stol i na nim tanczy;wspina sie wszedzie,nawet na parapet,probuje zeskakiwac z kanapy
  • wywala,jak tylko ma okazje,rozne przedmioty przez okno
  • czaruje,nauczyla sie od Zuzi<zabawa Z z kolega Grzesiem,ze moga zaczarowac kogos w lod lub skale>,lata po domu pokazuje w twoja strone palcem i mowi ,,trzuuuu"
  • jak oglada bajke lub czytamy,to postaci nazywa: i np.kotek to Niania,piesek Ziazia,krowka mama itd i w kolko
  • w kolko wywala rzeczy z szafy i potem je zaklada przez glowe;wysypuje make i w niej rysuje itp
  • bardzo glosno domaga sie o swoje
Ale tez nastapila wieeeeelka poprawa - nie ucieka juz tak bardzo,calkiem grzecznie przechodzi przez ulice za reke i p-rzez dluzsza chwile jest przy mnie w sklepie,jak jestesmy bez wozka.

Zuzia zuch:tak:Bilans dwulatka ma zaliczonu juz u mnie.Julia wszystko podobnie,tylko nie wywala maki(schowałam poza zasiegiem małych łapek)za to wyciaga z lodowki to na co ma ochote i je(np masło!!!!jogurt albo almette)ogladajac tubisie powtarza słowa za nimi,zaczyna powoli do niej docierac ze zabawek nie mozna dzieciom zabieraci i jak jej sie cos mniej podoba to na moja prosbe oddaje:tak:biega bardzo szybko,pamieta imiona kolezanek i kolegow,wszedzie włazi,jak mnie uderzy to od razu przeprasza i przed pojsciem na dwor pokazuje ktora zabawke chce zabrac ze soba:-)

Brawo gratuluję postępów wszystkim maluszkom :tak::tak::tak:
Mada Zuzia już bilans dwulatka raczej dawno zaliczyła ;-)
Kajenko Twoja Paula zadziwia mnie swoją elastycznością i szybkością. Jak tylko czytam o jakichś jej nowych akrobacjach, mam przed oczami filmik z krzesełkiem :-D.

reklama
ja tez sie pochwale, ze Ninka juz zaczyna mowic pelnymi zdaniami i odmienia. np. mowi:
Nina bawi sie misiem i lala.
Nina zrobi sobie zupe.
Mama da Ninie chleba z maselkiem.
Chce bajke o zolwiu i kocyku.

:-):-):-)

Do góry