reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

Jej pięknie!! Gratulujemy wszystkim gadułkom:tak:. Wielkie brawa:-)

Kuba za wiele nie mówi,a raczej bardzo mało... "tata"., "baba", " tala" - Natalka, "da"-daj, "ne"-nie, "ta" - tak, "babu"-autobus, "lila" - winda:oo2:, "todi" - bajka nodi, "mam", "ba"- nie ma,( pokazuje raczką i mówi krótko ba), natomiast jak mówi długo " baaaa" - to znaczy,że coś upadło, "rrr" - samochód i bardzo,ale to bardzo rzadko "mama"( najczęściej woła na mnie baba:cool:), a poza tym wszystko to jest yyy.

reklama
"grych ma dać koka "cos tam" taaataaa" ... hę :confused::confused::-D tłum" Kolka ( pies rodziców) cos ma dać ... mama " :blink:

No to ja bym powiedziała że to arabski z domieszką seczuańskiego :laugh2::laugh2::laugh2:

Iwonko...Kuba wcale mało nie mówi :blink:...najważniejsze że Ty wiesz o co mu chodzi :-)

Amelia zamiast 'tak' mówi 'noooo' :baffled:...i to tak przeciągle :baffled: Wiecie jak to brzmi kiedy ja ją pytam, np.chcesz pić ? A ona mi wyjeżdża: Nooooo :eek::rolleyes2::oo::sorry2:

Ninka mowi juz duzo - niektore wyrazy cale, a nie ktore tylko pierwsze sylaby.

ze smiesznych rzeczy, to mowi:
- "chono" - czyli chodz tu :tak: np. ostatnio upadl jej ziemniak, a ona do niego "chono"
- "dres" - tatus nauczyl ja jezdzic samochodem "na dresiarza" czyli otwarta szyba i muzyka na full. i teraz jak wsiadamy do auta, to ona krzyczy "dres, dres" :-)

Wczoraj moja mała Myszka powiedziała MAMUSIA :happy::happy::happy:

Zaczyna powtarzać słówka, a ostatnio zauważyłam że fajne dla niej są wszystkie wyrazy z ci, ć, si, ś, zi, ź...np. właśnie mamusia :happy:

Monika alez musiałas peczniec z dumy:tak:Słodka Amelcia:-)

Julia tez zaczyna powtarzac wyrazy i wychodza smieszne słowka:-D piłka to paka
ratunku to ratuniu Julia to jaja itp...ciocia,mleko,moniu i pare jeszcze innych mowi dobrze.
Dzis obciełam koncowke smoczka.Jestem gotowa na zmiany.Gdy zauwazyła brak koncowki wyjeła smoczka i zaczeła sie smiac:tak:wyciagała go i wkładała..a w koncu włozyła i usneła.A ja go wyjełam i spi bez.Jutro ciecia ciag dalszy;-):-)

Moniko wielkie ogromne gratulacje dla Amelki!!:tak::-)
Mada gratki dla Julci i wytrwałości w odsmoczowaniu, oby poszło szybko i gładko:tak:

dzis znow kawałek smoczka obciety i powiem Wam,ze to DZIAŁA:tak::tak::tak::-D Juli taka wersja monia sie niezbyt podoba i usneła nie wołajac wcale o niego:-)
Doszły kolejne słowa.Dzis wołała ciocie Marta(Mata) i kolezanke Maja:szok:Alez sie rozgaduje..jeszcze miesiac i moze pogadamy.
Niestety pojawiaja sie takze nie ładne zachowania...ale to juz nie ten watek:no:

reklama
U nas juz 3 noc bez smoczka:tak::-DCałkiem łatwo poszło.Julia jeszcze prosiła w południe monia ale powiedziałam,ze nie ma,zginoął.Przed wieczornym snem juz nie pytała.

Do góry