reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

Jej pięknie!! Gratulujemy wszystkim gadułkom:tak:. Wielkie brawa:-)

Kuba za wiele nie mówi,a raczej bardzo mało... "tata"., "baba", " tala" - Natalka, "da"-daj, "ne"-nie, "ta" - tak, "babu"-autobus, "lila" - winda:oo2:, "todi" - bajka nodi, "mam", "ba"- nie ma,( pokazuje raczką i mówi krótko ba), natomiast jak mówi długo " baaaa" - to znaczy,że coś upadło, "rrr" - samochód i bardzo,ale to bardzo rzadko "mama"( najczęściej woła na mnie baba:cool:), a poza tym wszystko to jest yyy.

reklama
"grych ma dać koka "cos tam" taaataaa" ... hę :confused::confused::-D tłum" Kolka ( pies rodziców) cos ma dać ... mama " :blink:

No to ja bym powiedziała że to arabski z domieszką seczuańskiego :laugh2::laugh2::laugh2:

Iwonko...Kuba wcale mało nie mówi :blink:...najważniejsze że Ty wiesz o co mu chodzi :-)

Amelia zamiast 'tak' mówi 'noooo' :baffled:...i to tak przeciągle :baffled: Wiecie jak to brzmi kiedy ja ją pytam, np.chcesz pić ? A ona mi wyjeżdża: Nooooo :eek::rolleyes2::oo::sorry2:

Ninka mowi juz duzo - niektore wyrazy cale, a nie ktore tylko pierwsze sylaby.

ze smiesznych rzeczy, to mowi:
- "chono" - czyli chodz tu :tak: np. ostatnio upadl jej ziemniak, a ona do niego "chono"
- "dres" - tatus nauczyl ja jezdzic samochodem "na dresiarza" czyli otwarta szyba i muzyka na full. i teraz jak wsiadamy do auta, to ona krzyczy "dres, dres" :-)

Wczoraj moja mała Myszka powiedziała MAMUSIA :happy::happy::happy:

Zaczyna powtarzać słówka, a ostatnio zauważyłam że fajne dla niej są wszystkie wyrazy z ci, ć, si, ś, zi, ź...np. właśnie mamusia :happy:

Monika alez musiałas peczniec z dumy:tak:Słodka Amelcia:-)

Julia tez zaczyna powtarzac wyrazy i wychodza smieszne słowka:-D piłka to paka
ratunku to ratuniu Julia to jaja itp...ciocia,mleko,moniu i pare jeszcze innych mowi dobrze.
Dzis obciełam koncowke smoczka.Jestem gotowa na zmiany.Gdy zauwazyła brak koncowki wyjeła smoczka i zaczeła sie smiac:tak:wyciagała go i wkładała..a w koncu włozyła i usneła.A ja go wyjełam i spi bez.Jutro ciecia ciag dalszy;-):-)

Moniko wielkie ogromne gratulacje dla Amelki!!:tak::-)
Mada gratki dla Julci i wytrwałości w odsmoczowaniu, oby poszło szybko i gładko:tak:

dzis znow kawałek smoczka obciety i powiem Wam,ze to DZIAŁA:tak::tak::tak::-D Juli taka wersja monia sie niezbyt podoba i usneła nie wołajac wcale o niego:-)
Doszły kolejne słowa.Dzis wołała ciocie Marta(Mata) i kolezanke Maja:szok:Alez sie rozgaduje..jeszcze miesiac i moze pogadamy.
Niestety pojawiaja sie takze nie ładne zachowania...ale to juz nie ten watek:no:

reklama
U nas juz 3 noc bez smoczka:tak::-DCałkiem łatwo poszło.Julia jeszcze prosiła w południe monia ale powiedziałam,ze nie ma,zginoął.Przed wieczornym snem juz nie pytała.

Do góry