reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

reklama
Dziekuje wszystkim za gratulacje:tak:Nie martwcie sie mamusie małomownych maluszkow..Julia tez duzo gadała i gada po chinsku a w tym tygodniu nagle taki postep..same zobaczycie jak to sie zmienia..Jednego dnia nic a nastepnego potok słowek:tak:

Moj synus, oprocz ciaglego gadania rowniez spiewa :-) i to tak fajnie, bo nauczylam go piosenki "kolorowe kredki..." i ja zaczynam - kolorowe , a on - kedki, ja- w pudeleczku, on- nose, no i tak dalej do konca piosenki, normalnie sluch ma skubany jak nie wiem, jeszcze umie " tu paluszek, tu paluszek, kolorowy mam fartuszek" z pokazywaniem oczywiscie ;-)

GRATULACJE DZIEWCZYNY!!!!
Gwiazdeczko chętnie bym posłuchała jak śpiewa Twój Simonek.
A Gosia umie liczyć do 8 (przynajmniej tyle słyszałam) ;-)
Zawsze jak wracamy do domku to jak Gosia wchodzi po schodkach to sobie mówimy: jeden schodek, drugi schodek, trzeci itd - do 14 :-D
Dziś siedzę w miejscu gdzie król piechotą chodzi, a Gosia bawi się klockami w pokoiku i wp ewnym momencie słyszę jak przekłada klocki i mówi: jeden klocek, drugi klocek i doliczyła poprawnie do 8. :-D:-D:-D. Mało z kibelka ne spadłam.
Wychodzę i mówię: policzysz jeszcze a ona w śmiech i już ani cyferki :-)

No no no...Gosia mi zaimponowała :tak::tak::tak:...Pięknie !!!

Moja Amelka jak się zapytam ile ma latek odpowiada że "ci" :-)...zreszta teraz wszystko mamay w ilości "ci" :rolleyes2::eek::confused2:

Coraz więcej powtarza słówek :happy:...ostatnio ulubione: da mi (daj mi), nie cie, maś (masz), pić, a na kotka zamiast miał mówi "niam" :baffled::-D, na mycie "myj myj", jak widzi muchę to ściga ją "chusss", na kaszkę "kaka" i śpiewa sobie "lalalala" :laugh2::laugh2::laugh2:...i zaczyna kłócić się o swoje a jak któryś z chłopaków z podwórka uderzy ją to nie waha się oddac :-p...

reklama
Gratuluje małym gadułkom :happy: wszystkich osiągnięć :tak:

U mojego synka cos sie chyba porobiło :baffled: ... zaniemówił ... tzn. mówi ale tylko po swojemu :confused: .. oczywiscie rozumiem cos tam, ale jak kiedys mówił juz pieknie tak teraz zmienił swój słownik i zaczął po arabsku mówić :dry: aw zasadzie jak arabski robot :blink: ... wróciło tez sławne "tata" ... kazdy ma swoj "przydomek" - baba- babcia, dada- dziadzia, tata- tata ... i tata- mama :sorry2:
to tata to jeszcze tak przeciaga cos jakby taaataaa .... a jego wyraz brzmi m.in ... "grych ma dać koka "cos tam" taaataaa" ... hę :confused::confused::-D tłum" Kolka ( pies rodziców) cos ma dać ... mama " :blink:

Do góry