reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

reklama
Dziekuje wszystkim za gratulacje:tak:Nie martwcie sie mamusie małomownych maluszkow..Julia tez duzo gadała i gada po chinsku a w tym tygodniu nagle taki postep..same zobaczycie jak to sie zmienia..Jednego dnia nic a nastepnego potok słowek:tak:

Moj synus, oprocz ciaglego gadania rowniez spiewa :-) i to tak fajnie, bo nauczylam go piosenki "kolorowe kredki..." i ja zaczynam - kolorowe , a on - kedki, ja- w pudeleczku, on- nose, no i tak dalej do konca piosenki, normalnie sluch ma skubany jak nie wiem, jeszcze umie " tu paluszek, tu paluszek, kolorowy mam fartuszek" z pokazywaniem oczywiscie ;-)

GRATULACJE DZIEWCZYNY!!!!
Gwiazdeczko chętnie bym posłuchała jak śpiewa Twój Simonek.
A Gosia umie liczyć do 8 (przynajmniej tyle słyszałam) ;-)
Zawsze jak wracamy do domku to jak Gosia wchodzi po schodkach to sobie mówimy: jeden schodek, drugi schodek, trzeci itd - do 14 :-D
Dziś siedzę w miejscu gdzie król piechotą chodzi, a Gosia bawi się klockami w pokoiku i wp ewnym momencie słyszę jak przekłada klocki i mówi: jeden klocek, drugi klocek i doliczyła poprawnie do 8. :-D:-D:-D. Mało z kibelka ne spadłam.
Wychodzę i mówię: policzysz jeszcze a ona w śmiech i już ani cyferki :-)

No no no...Gosia mi zaimponowała :tak::tak::tak:...Pięknie !!!

Moja Amelka jak się zapytam ile ma latek odpowiada że "ci" :-)...zreszta teraz wszystko mamay w ilości "ci" :rolleyes2::eek::confused2:

Coraz więcej powtarza słówek :happy:...ostatnio ulubione: da mi (daj mi), nie cie, maś (masz), pić, a na kotka zamiast miał mówi "niam" :baffled::-D, na mycie "myj myj", jak widzi muchę to ściga ją "chusss", na kaszkę "kaka" i śpiewa sobie "lalalala" :laugh2::laugh2::laugh2:...i zaczyna kłócić się o swoje a jak któryś z chłopaków z podwórka uderzy ją to nie waha się oddac :-p...

reklama
Gratuluje małym gadułkom :happy: wszystkich osiągnięć :tak:

U mojego synka cos sie chyba porobiło :baffled: ... zaniemówił ... tzn. mówi ale tylko po swojemu :confused: .. oczywiscie rozumiem cos tam, ale jak kiedys mówił juz pieknie tak teraz zmienił swój słownik i zaczął po arabsku mówić :dry: aw zasadzie jak arabski robot :blink: ... wróciło tez sławne "tata" ... kazdy ma swoj "przydomek" - baba- babcia, dada- dziadzia, tata- tata ... i tata- mama :sorry2:
to tata to jeszcze tak przeciaga cos jakby taaataaa .... a jego wyraz brzmi m.in ... "grych ma dać koka "cos tam" taaataaa" ... hę :confused::confused::-D tłum" Kolka ( pies rodziców) cos ma dać ... mama " :blink:

Do góry