reklama
ika07
padziernikowa mama 06
Ja sie smieje jak moj kuba cos mi tlumaczy po swojemu normalnie jak smerfus z wieczorynki:-):-):-)
Mada80
Fanka BB :)
Dziekuje wszystkim za gratulacjeNie martwcie sie mamusie małomownych maluszkow..Julia tez duzo gadała i gada po chinsku a w tym tygodniu nagle taki postep..same zobaczycie jak to sie zmienia..Jednego dnia nic a nastepnego potok słowek
Czarodziejka
Fanka BB :)
oj czekam az moj Macius sie rozgada
Gwiazdeczka
Mama '06 i '14
Moj synus, oprocz ciaglego gadania rowniez spiewa :-) i to tak fajnie, bo nauczylam go piosenki "kolorowe kredki..." i ja zaczynam - kolorowe , a on - kedki, ja- w pudeleczku, on- nose, no i tak dalej do konca piosenki, normalnie sluch ma skubany jak nie wiem, jeszcze umie " tu paluszek, tu paluszek, kolorowy mam fartuszek" z pokazywaniem oczywiscie ;-)
Kasia Irlandka
10/2006 06/2009 :)
Stasinek tez do gadul nie nalezy.Malo mowi i zazwyczaj po swojemu. CZasem cosik powtorzy, ale to raz na ruski rok. Ale ja wiem i jestem tego pewna, ze kiedys bede jeszcze cieplo wspominac ten czas w ktorym malo mowil.
GRATULACJE DZIEWCZYNY!!!!
Gwiazdeczko chętnie bym posłuchała jak śpiewa Twój Simonek.
A Gosia umie liczyć do 8 (przynajmniej tyle słyszałam) ;-)
Zawsze jak wracamy do domku to jak Gosia wchodzi po schodkach to sobie mówimy: jeden schodek, drugi schodek, trzeci itd - do 14
Dziś siedzę w miejscu gdzie król piechotą chodzi, a Gosia bawi się klockami w pokoiku i wp ewnym momencie słyszę jak przekłada klocki i mówi: jeden klocek, drugi klocek i doliczyła poprawnie do 8. . Mało z kibelka ne spadłam.
Wychodzę i mówię: policzysz jeszcze a ona w śmiech i już ani cyferki :-)
Gwiazdeczko chętnie bym posłuchała jak śpiewa Twój Simonek.
A Gosia umie liczyć do 8 (przynajmniej tyle słyszałam) ;-)
Zawsze jak wracamy do domku to jak Gosia wchodzi po schodkach to sobie mówimy: jeden schodek, drugi schodek, trzeci itd - do 14
Dziś siedzę w miejscu gdzie król piechotą chodzi, a Gosia bawi się klockami w pokoiku i wp ewnym momencie słyszę jak przekłada klocki i mówi: jeden klocek, drugi klocek i doliczyła poprawnie do 8. . Mało z kibelka ne spadłam.
Wychodzę i mówię: policzysz jeszcze a ona w śmiech i już ani cyferki :-)
Gwiazdeczka
Mama '06 i '14
Slicznie Blubery! Usciskaj mala matematyczke!
monika3
Mama Amelki i Filipka
No no no...Gosia mi zaimponowała ...Pięknie !!!
Moja Amelka jak się zapytam ile ma latek odpowiada że "ci" :-)...zreszta teraz wszystko mamay w ilości "ci"
Coraz więcej powtarza słówek ...ostatnio ulubione: da mi (daj mi), nie cie, maś (masz), pić, a na kotka zamiast miał mówi "niam" , na mycie "myj myj", jak widzi muchę to ściga ją "chusss", na kaszkę "kaka" i śpiewa sobie "lalalala" ...i zaczyna kłócić się o swoje a jak któryś z chłopaków z podwórka uderzy ją to nie waha się oddac ...
Moja Amelka jak się zapytam ile ma latek odpowiada że "ci" :-)...zreszta teraz wszystko mamay w ilości "ci"
Coraz więcej powtarza słówek ...ostatnio ulubione: da mi (daj mi), nie cie, maś (masz), pić, a na kotka zamiast miał mówi "niam" , na mycie "myj myj", jak widzi muchę to ściga ją "chusss", na kaszkę "kaka" i śpiewa sobie "lalalala" ...i zaczyna kłócić się o swoje a jak któryś z chłopaków z podwórka uderzy ją to nie waha się oddac ...
reklama
Moniqa
i moje dwie połówki :)
Gratuluje małym gadułkom wszystkich osiągnięć
U mojego synka cos sie chyba porobiło ... zaniemówił ... tzn. mówi ale tylko po swojemu .. oczywiscie rozumiem cos tam, ale jak kiedys mówił juz pieknie tak teraz zmienił swój słownik i zaczął po arabsku mówić aw zasadzie jak arabski robot ... wróciło tez sławne "tata" ... kazdy ma swoj "przydomek" - baba- babcia, dada- dziadzia, tata- tata ... i tata- mama
to tata to jeszcze tak przeciaga cos jakby taaataaa .... a jego wyraz brzmi m.in ... "grych ma dać koka "cos tam" taaataaa" ... hę tłum" Kolka ( pies rodziców) cos ma dać ... mama "
U mojego synka cos sie chyba porobiło ... zaniemówił ... tzn. mówi ale tylko po swojemu .. oczywiscie rozumiem cos tam, ale jak kiedys mówił juz pieknie tak teraz zmienił swój słownik i zaczął po arabsku mówić aw zasadzie jak arabski robot ... wróciło tez sławne "tata" ... kazdy ma swoj "przydomek" - baba- babcia, dada- dziadzia, tata- tata ... i tata- mama
to tata to jeszcze tak przeciaga cos jakby taaataaa .... a jego wyraz brzmi m.in ... "grych ma dać koka "cos tam" taaataaa" ... hę tłum" Kolka ( pies rodziców) cos ma dać ... mama "
Podziel się: